Monday, September 28, 2009

Pergi dah kembali..



Seperti yg Ell khabarkan kat n3 sbelum2 ni,mungkin ada yg sedia maklum..tahun ni parent Ell beraya diseberang Indonesia,kampung nenek sebelah abah Ell.Setelah bertahun2 lamanya even Ell sendiri tak pernah jejakkan kaki slps hampir 25tahun (last time pegi umo 4thn) kali ni abah Ell buat keputusan utk beraya bersama bondanya selagi masih ada.Ell tk dpt lah pergi sama,memandangkan perkara ni pun tk di plan awal2..
So,pada hari yg abah ngan mak Ell nk berangkat tu..(khamis,17sept) Ell,hsbn n Aryan antar ke jeti Kukup dimana salah satu tempat laluan utk ke Indonesia.Dengan mata yang masih kelat tu,dlm kul 6.15 pg (lps sahur n subuh) we'ols gerak ke Kukup dgn perjalanan mengambil masa lebih kurang 30-40minit.


We'ols sampai di jeti kukup lebih kurang 6.45 pg.Tapi u'ols..manusia punyalah ramai dh bersesak2 boleh pitam dibuatnya plus sesak kenderaan n bau ikan2 n mcm2 memandangkan Kukup ni perkampungan nelayan.Dan..disebabkan terlalu panjang nye Q, tp abah Ell brnasib baik juga mndapat ticket perjalanan feri pada jam 9.30 pagi yg pada mulanya abah jangka ticket jam 8 pagi.Nasib lah kan..itupun sib baik ada insan yg sudi menolong.
~C'mon,let's find me! :)~
Haa..time ni dh nk tunggu time masuk feri la nih.Jam lebih kurang kul 8.45pg.Kemain lama we'ols menunggu.
Note:-Walaupun abah Ell ni keturunan Indonesia,tp he bukan jawa.Pertuturan n prcakapan mostly sama ngan kita org malaysia sprt gelaran maklong, paklong dll tp ada lah sket2 bahasa pulau tu (Pulau Moro).
C da people?huh,fening2..itu pemandangan tatkala d'ols beratur nk beli ticket.kesabaran harus tebal dlm diri ya..tambah pulak bulan puasa.Ini capture trakhir yg sempat Ell snap sblm gerak balik kerumah.Tp mak abah Ell dh hilang dr pandangan.. :( bye2..
Hari ni,dh 2 hari mak abah balik.Sepanjang perjlann balik tu,tk henti2 mereka cerita kemeriahan beraya kat sana.Seronok benar Ell dengar tambah pulak katanya kanak2 kat sana sampai ke subuh pun masih ada yg beraya.
Bagi Ell,ntah bila nk menjejakkan kaki ke Pulau yang bernama Moro itu.Tak terfikir bila akan tiba.
Pergi dah kembali..

Saturday, September 26, 2009

Terima Kasih~



1stly,nak mengucapkan terima kasih pada sis ayuthesun sbb pilih Ell sbg pemenang kuiz yg sis adakan kat blog aritu.Ell ingat tak de harapan,memandangkan Ell jawab pun memain je..(tp brdasarkan fakta) Wah..syukur sesangat sbb hadiah nyer pun wow!! Ni lah rezeki baby dlm pewot.. n rezeki syawal (katanya)..hadiah ni sampai ketgn Ell pd hari rabu/16 sept, sebelum raya.~sori lambat update~


Ini pakej hadiah yg sis Ayu kasi (hadiah utama:-rantai & loket ,rantai manik boleh gak jadi gelang, kad raya n gambar sis ayu siap ngan ucapan raya.Sis,yg lagi satu tu,anak Ell awal2 dh amik buat pencil case pastu dia dh punyer..

Cantik tak? Sorry ye tk berapa clear ..maklum ler cam phone ni kalau close up lebih sket pecah jadiknye gambar.Pendant ni made by swaroski crystal from Art De France.
Thnk u so much sis, Ell really2 appriciate it n hope our friendship is always forever.Nice quote for u sis..
"Met you as a stranger
Took you as a friend
Hope we meet in Heaven
Where friendship never ends"


2ndly,


Ini adalah owner koleksi D'Rias, Maziani binti Mohd Zain.She is cousin hsbn Ell.

Yang berbaju hitam itu adalah adik kepada my MIL yg merupakan ibu kepada Maziani.

Tadaa....dlm beg ni,ada sepasang baju kurung ngan tudung.Ell dpt ni dgn 'percuma' je u'ols..biasanya kalau Ell nk barangan koleksi D'rias ni, akan dpt half price or dgn discount je..tp kali ni FOC.Syiok habis..
Kurung merah pulasan nilah yg Ell dpt free..sebenarnya kembar kepada Maziani yg bagi (adalah sebab2nyer) raya ke-2 Ell pakai.Cantik,siap ngan sulam manik kat leher baju ngan hujung lengan.Kalau nk beli,rasanya Ell tk trbeli lh dgn harga RM369..baik Ell guna utk keperluan lain...tp itulah dia, org kata rezeki kan.Alhamdulillah,rezeki melimpah ruah.owh,tudungnye lupa plak nk snap.
Kepada kak Yah @ Maziah (kembar Maziani) terima kasih banyak2 ye..nasib baik boleh muat lagi,dapat Ell melaram utk hari raya.Mak Awe(MIL) pun suka sgt baju yg kak Yah bg tu..
~TERIMA KASIH~
Terima Kasih~

Sunday, September 20, 2009

E-card Raya

SELAMAT HARI RAYA
.
Selamat menyambut Aidilfitri yang bakal menjelma.Maaf Zahir dan Batin Ell ucapkan kepada semua samaada yang mengikuti atau pun tidak perkembangan blog "Life Of Lady ell" ini.
Dengan seikhlasnya merendah diri,Ell ingin memohon Ampun dan Maaf andai ada salah dan silap di dalam penulisan blog ini terutamanya kata-kata yang menyinggung perasaan kalian semua.
Akhir kata, dengan harapan semoga kita sama-sama bergembira dihari yang mulia ini dan jika ada yang memandu tu..berhati-hatilah di jalan raya.


* sila ambil card ni dan tempek dlm blog u'ols yer..kalau tak pun takpe,yg penting Ell dah luahkan permohonan kemaafan Ell ni pada u'ols.... :)

E-card Raya

Saturday, September 19, 2009

Let's gantung cards raya..



Thnx to all my bloogger frens 4 this beautiful e-card raya.TQ 4 da hari raya wishes.Happy Holidays! and Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin.


from:-ct rahani n family,sis moralle,sis rasp,Catlinafly,Tuya & Mamaqaypofamily.



From:-Nurul Diana n family,wan fadhillah,pu3shidah,zaza n hsbn & neeza n family.



From:-Dzanariah n family,miss ungu violet,sis ayuthesun,bspotgurl,nurra@kabussenja n family & Joyah sempoi n family.



From:-Gieyana n family,E-ja n family,Eyya n hsbn, HazlinNazri & Jariketot.
The real card raya..i really2 appreciate it.Thnx to
Yan (ummiabiqis)
sis rasp
kak E-ja


Lastly,
Have a good celebration and plsss be careful on the road....luv u'olls!!!
Let's gantung cards raya..

Wednesday, September 16, 2009

News~Bad & Good

Wednesday,Sept 16,2009
~Bad~
1-Raya tahun ni Ell tk dpt beraya dgn parent Ell melainkan keluarga belah hsbn je...sebab musababnya adalah disebabkan mak ngan abah Ell beraya kat kampung abah Ell di Tanjung Pinang,Indonesia.Sedih jugaklah selama ni we'ols beraya sesama,pagi raya mintak ampun maaf sambil nangis2,tp tahun ni lain pulak suasananya... :(
2-Hari selasa aritu,ngam2 tgh we'ols berbuka puasa kul 7.07mlm,2x Allahuakbar (azan berbuka) tetiba rumah we'ols gelap gelita dn senyap sunyi sbb blackout.Tp sabo...dugaan bulan puasa.Think positive lah kan..camner owang yg kurang segala bekalan tu.Tp kan,my kids semua seronok pulak dia berbuka dlm gelap tu.Yelah,pengalaman kan.
Siap semua solat maghrib,(tk gi terawikh) we'ols pun lemas duk dlm gelap lelama..we'ols decide turun bandar Pontian,jln2 perabih duit :P .Ramai jugak owang sekampung yg we'ols jumpa..:) ni bahana blackout la..sambil ambik kesempatan jugak shopping raya skali.

~Good~
1-U'ols ingat n3 Ell yg kepingin sgt mkn jambu bol tuh?Rezeki Allah bagi lah u'ols...Ell dpt jugak jambu ni.Syukur2..Smlm Ell berbuka umah parent,masuk je umah abah Ell kata "ada jambu tu yag ko nak".Ye ke, dpt mane? Ell tanya abah.Dia kata "amik kat umah maklong" (kakak mak,lain mak..heheh).Yuhhuuu..hati berbunga2 ,terus Ell masuk dapur cium2 jambu yg wangi tu..aduh,rindu benar dgn bau jambu nih.Dah hidu bau dia puas2..Ell taruh dulu,lps buka,mkn nasi semua..baru Ell kerjakan jambu nih.Sedap lah u'ols...ermm,nyam2 sambil mkn, sambil amik bau. :) Mekasih abah.

2.Puasa tahun ni,Insya'Allah dapat puasa penuh.Ell mmg suka kalau time ngandung nih.Puasa penuh? no hal punyer..tk yah susah2 pikir nk qadak puasa kan.uhh,best2..
Dina (my 2nd dotter,umo 5thn) Alhamdulillah setakat ni puasa penuh! Bangga ni maknyer..Sebenarnya Dina ni dr umo 3thn dia dh start belajar puasa,tp half day lah kan..tanpa paksaan sbb tengok semua org tk mkn n minum..so,dia trikut lebih2 lg time umo 3 thn tu Marsha (kakaknyer) yg brumo 6thn dh masuk 2 tahun brpuasa.So,Dina pun mula ikut jugak.Yang bagus nya,langsung tak mengeluh atau merungut lapar ke,nk mkn ke,haus ke juz puasa je.Alhamdulillah...
News~Bad & Good

Monday, September 07, 2009

My project~


Hello...
Lama dah Ell tak sehappy beberapa harini.Bukan nya apa,Ell dh sihat sepenuhnya even rasa mual2 mak buyong tu pun dh takde.Ell jadi brsemangat semula. Tengok food,no problem punyer.Terima kasih lah buat u'ols yg doakan Ell cepat sembuh tu ye.Allah je yg balas budi baik u'ols tu :)
Ok,yg Ell nk citer ni bukannya project apa pun...biasalah bila nk dekat raya ni kan.

1. Project Shopping Raya ~Baju2 raya settled dh we'ols beli anak beranak sabtu haritu.we'ols punya theme masih rahsia.ssshhhhh!
Oh ya,masa we'ols gi shopping kat "ANGSANA" sabtu aritu,kebetulan terserempak ngan model kasut "Bata" Diana Danielle ngan Remy _apatah (alah,pelakon "NUR KASIH" yg bawak watak ADAM tu).Meh tengok pic k.


sempat Ell snap candid pics sblm dekat ngan dak ni..


tadaaa...xclusive utk Ell :)
mekasih lah adik,kamu mmg cute n sweet.


Khas buat Ell, tandatangan Diana pd kad raya "Bata"
But sorry lah ekk Ell tk gi mintak pun tandatangan bro sorang yg sebelah Diana Danielle tuh.Punyalah ramai makhluk Allah bersesak2.Sib baik Ell antara org yg trawal kat meja tu.Itupun dh di warning awal2 supaya amik tandatangan saje.Takleh bergambar2an.Bila org tau je ada artis,berebut d'ols menyerbu ekk.dahsyat tul jadik artis kan lebih2 lg kalau ada rupa :)
Sebenarnya kan,kat "ANGSANA" tu tak de satu pun baju raya yg berkenan kat hati Ell nih,so dh pukul 3ptg tu we'ols gerak plak gi plaza "KOTARAYA".Kat situ,ramai pulak singaporeans..(maklum ye,kat situ mmg port org2 singapore) sesak jugak lh we'ols nk memilih2.Dah ada target,round dulu satu mall tu..time solat zuhur n asar we'ols break,then we'ols grab je yg dh berkenan tu.
Utk berbuka we'ols jez tapau 4 bungkus nasi ayam penyet,kemudian lebih kurang kul 6.30 we'ols gerak balik lalu highway memandangkan jalan dh jam teruk.Sempat gak singgah Tesco Kulai beli air utk minum berbuka.Tp dlm berebut2 tu tk sempat jugak sampai umah,makanya selamatlah we'ols kerjakan nasi ayam penyet tu dlm kete aje kat Tesco. :) Sesekali berbuka puasa dlm kete lain pulak feel nya..
Note:Dina(my dotter) yg umo 5thn tu dh puasa penuh dr tahun lepas(umo 4thn) tanpa paksaan.Syabas!
2. Project Kuih Raya ~Masih diproses..MIL dh order,baru dpt sebahagian. pengusaha2 kuih tu semua masih dlm pembikinan :)
3.Project Kemas Rumah ~ Haa..yg ni u'ols pun Ell rasa dh beransur2 kan.Ell belum start apa pun..maklum lah ye,Ell ni kurang sihat.Bila dh sihat ni,baru ada sket semangt.
4. Project Kad Raya ~ Ni lah Project utama yg Ell nk citer sebenarnya.May be ada antara u'ols yg tahu Ell ni amik jugak upah menjahit stp kali raya.Tp tahun ni Ell mmg tak amik langsung even baju Ell anak beranak pun Ell beli siap je.So,bila rasa dh sihat sket tu,tp takde penjahit mulalah buat project lain.

Hand made Kad Raya ni 100% hasil tgn Ell ye,siap ngan sampul sekali.So,Ell bercadang nk layangkan kad yg xclusive ni (tak sama setiap satu kad tu) utk u'ols pembaca setia blog Ell nih.Tp Ell ada target utk top commentators utk bulan lepas saje...yg lain jgn amik ati eh.Tak larat lah Ell nk buat banyak2 coz cerewet jugak nk buat kad nih.
Tp.. kalau u'ols bg Ell alamat surat menyurat u'ols dgn secepat mungkin tk kira siapa,Insya'Allah Ell akan kirim jugaklah kad raya bagi mengerat kan silaturrahim..:)
So,pls PAY ATTENTION!!!!
e-mail kan alamat surat menyurat u'ols dgn kadar yg paling segera ke :-
If u'ols dah pernah dpt kad raya dr Ell tahun lepas n alamat tu masih sama..don't be khuatir,alamat u'ols masih ada dlm simpanan Ell n tunggu jelah kad raya dr Ell depan pintu ye. :P But,u'ols kena comfirm kan alamat tu eh.Cepat2 sket..kalau lambat takut nnt pak posmen malas nk layan sbb raya dh nk dekat nih (lebih kurang 12hari).
Akhir skali,selamat menjalankan ibadah puasa dengan seikhlasnya..teruskan melakukan amal jariah di bulan puasa kerana pahalanya berlipat ganda dn jgn lupa..bayar zakat okeh.
My project~

Thursday, September 03, 2009

9th Anniversary






Utk lebih jelas, pause/stop playlist dulu kat sidebar..

9 tahun yg indah., buat suamiku yg tersayang...


9th Anniversary
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...