Thursday, December 31, 2009

~2010~

Thursday,Dec 31,2009
Wow,it’s amazing as time sometimes go quickly rite.Hari ni hari terakhir kita ditahun 2009(tak terasa pun).Dan disini,Ell nak mengambil kesempatan utk mengucapkan "Happy New Year" to all the readers and supporters of ~lifeofladyell.blogspot.com~


Well for this year as usual la kan..banyak sangat perkara yang berlaku : some expected n some unexpected (setengahnya sprt yg dipublished dlm blog ni). Kenangan 2009 akan tetap terus dingati dan 2010 yang bakal diharungi akan terus digagahi walau pelbagai cabaran yang menanti.Buat u'ols,semoga tahun ini akan memberi kegembiraan serta kebahagiaan dan diharapkan berjaya dalam apa jua lapangan yang diceburi.


And... world in peace.




Happy New Year!




~2010~

Tuesday, December 29, 2009

trek tag tag

Tuesday,Dec 29,2009
Salam alls..
5-6 ari Ell tk update blog ni ada plak yg brtanya Ell dh bersalin ke..? Rilex eh,baby ni masih lum puas duk dlm stomach mama dier nih.Beb,tak yah kecoh..nnt kalau betul2 Ell dh beranak,akan diberitahu ok.:)Buat masa sekarang ni Ell masih lagi boleh melompat2 katak tu.:)tk terberanak nyer..heheheh .masih ada lg >>2minggu.U'ols pun tolonglh doa2 kan Ell ya.
Cuma terlalu bnyk hal2 yg nk diuruskan.Masa asyik tk mencukupi je.Ermm kalau lah dpt Ell tawaf semua blog yg link kan Ell ni...lega sket hati.Tp kan..tgh Ell tawaf menawaf tu,trcium plak bau yg mcm memanggil2 je suruh singgah.Kiranya bau ni lagi kuat la dr bau hajar aswad tuh..:)
Hah! ni lah die panggilan membuat TAG.Sis Ayu,sori eh..Ell amik tag,tp tk bg komen.ampun ya...
A.write five(5) interesting facts about the person who gave you this award.

1.Single :)
2.Pandai mengaji n menghafaz Quran
3.Memahami bahasa arab(baru Ell tau)
4.Ada online bisnis (gi ushar ye) http://ats-shoppe.blogspot.com/
5.Sgt menghargai org2 sekeliling dier..tk mcm sesetengah org kan.. (tringin sgt berjumpa)

B.Jot down ten(10) interesting facts about yourself and your hobbies.
my hobbies:

1.Suka n rajin membuat kraft
2.Suka masak,kadg2 tah hape2..
3.Suka karaoke walaupun suara sumbang mambang..:D
4.Suka baca magazine tentang dekorasi terutama country styles
5.Menonton movies yg hsbn d/load..tp skrng most of time Ell bnyk tido.Apa tak nyer..sekali nk tengok movie hsbn ajak marathon tu..


myself:


1.Anak tunggal

2.Fulltime h/w..:) syiok..

3.Anak nk masuk 4 tp masih muda..30th above bleh pasang bdn..:P
4.Bleh la dikatakan sweet,lembut,pemalu..tp hakikatnya bengis gak..hahaha(gelak syaiton)

5.Haa, ni paling best..tak yah duk berkira2 nk bayar bills or whuteva,semua ditanggung beres oleh incik hsbn.tp kesian kan..hsbn dh bertungkus lumus,berpenat lelah carik rezeki..sbg isteri Ell hargai dgn TIDAK meminta2,cukup apa yg diberi je..kalau ada lebih,syukur..rezeki. makanya,Ell bkn jenis yg suka bershopping segala,but sekali sekala no hal punyer..:)


C.Pick your ten(10) deserving recipients and describe them.
Part ni mmg agak susah sket.Tak tau eh nape.tp kalau nk memilih sapa yg nak di TAG tu mesti pening kepala.
1.Tuya-Cikgu,dh berkahwin n punyai seorng anak lelaki yg duk ngan nenek dier.
2.Finee-Dh brkahwin n tgh pregnat 4 da 2nd baby.
3.Ratna-Seorg ibu yg sweet,mata bundar n ada 2org princesses.
4.Marjan Ibtisam-walaupun masih muda,tp berjiwa besar dn murni:)
5.e-ja-suri rumahtangga sepenuh masa n ada sorang ank lelaki yg smart..
6.Rasp-loving n caring person
7.Azie-chef rumahtangga yg boleh dikatakan hebat juga.:)
8.Syani-tk kenal sgt,baru je link kan blog dier..
9.atune-sempoi n funny girl,baru je menamatkan zaman bujang pd 25 dec 2009.Tahniah!
10.Intan-Seorng ibu dn guru yg sgt berdedikasi.:)
Siap dh tag..sib baik sket je.And kat bawah ni Ell letak gambar ank2 Ell ngan ank2 BIL last wiken aritu.
Marsha with her best buddy yg chubby..:)
Sooo gooooood!
:)
Itu je lah u'ols..tk de mende pun nk update sgt.sib baik ada tag nih..ada gak yg nk di tulis kan..
Sila klik nuffnang poll utk menyokong blog lifeofladyell.
~Terima Kasih~
trek tag tag

Thursday, December 24, 2009

Minum Petang~Scones

Bahan2:-
125gm gula halus
125gm butter
2 biji telur
500gm Tepung kek
30gm baking powder
200ml fresh milk
raisins
choc chips

Cara Membuat:-

1.Pukul gula n butter-kembang.Masukkan telur satu persatu.Pukul sebati.
2.Masukkan tepung kek dan baking powder.Pukul hingga rata.
3.Tuangkan susu kedlm adunandn pukul hingga jadi doh.
4.Tabur raisins dan choc chips dh gaul sebati.
5.Panaskan oven pd 200'c
6.Gelek dn terapkan doh sebesar permukaan gelas setebal 1/2cm.Permukaan gelas dicelup dlm tepung supaya tdk melekat.
7.Sapu permukaan scone dgn susu.
8.Bakar lebih kurang 15-20 minit

Kalau nk lebih sedap,belah tengah scone dan sapukan dgn jem kegemaran...Boleh juga disimpan utk beberapa hari.Selain minum petang tak salah kalau nk mkn time breakfast,ikut kehendak tekak.:)





Sila klik nuffnang poll utk menyokong blog lifeofladyell.
~Terima Kasih~
Minum Petang~Scones

Tuesday, December 22, 2009

Penting ke BERTUNANG?

Tuesday,Dec 22,2009
Ell dpt soalan ni drpd sahabat alam maya di FB(facebook).Kira dia mcm dlm kekeliruan lh gitu...'Sebenarnya dik,akak pun bukan lh org yg sepatutnya memberikan nasihat..tp kalau setakat nk memberikan pendapat boleh aja.'
Macam ni la eh,Bertunang tu hanya sebagai janji utk berkahwin,proses mengenal hati budi pasangan.Hubungan yg hampir kepada alam perkahwinan.Tp kalau dh kenal n berkapel bertahun2,utk menjimat kos perbelanjaan kawen..ada eloknya teruskan majlis akad nikah saja.Boleh guna duit yg lebih tu utk gi honeymoon pulak.Tp ingat ya,meminang tu diharuskan dlm Islam utk memastikan pasangan pilihan kita tu belum berpunya.
Kalau bertunang pun,tidak perlu mengeluarkan perbelanjaan yg lebih seperti mahu meraikan raja sehari gamaknya.Memadai mengikut kemampuan sendiri.kata org ukur baju dibadan sendiri.Cukup sekadar sebentuk cincin belah rotan(gambar atas).Ya,persiapan dr segi kewangan perlu difikirkan tambahan pula zaman sekarang kos perbelajaan amat tinggi.Kalau rasa masih kurang dr segi kewangan,ada eloknya ditangguh dulu,tak perlu terburu-buru.Menstabilkan sistem kewangan itu lg perlu.
Memang kadang2 ibu bapa yg lebih demand dr ank sendiri,maklum lah bila ank tu lebih2 lagi anak perempuan sulong atau satunya2 anak perempuan ataupun anak tunggal (like me).Faham, yg ibu bapa ni mahu kan yg terbaik..tp dlm hal macam ni,elok bincang baik2 utk kedua2 belah pihak ibu dan ank n bila dh dpt kata sepakat,bolehlah diteruskan apa yg dipersetujui.
Kalau ditanya pada diri Ell ni,Ell lebih prefer utk mengikat satu ikatan sahaja (nikah) utk tujuan menjaga diri dari dilanda fitnah tambahan pula dengan faktor persekitaran yg terdedah dgn budaya sosial yg terlalu bebas dan sgt mencabar dimasa ini (Ell rasa).
Lagi satu,alam pertunangan ni bnyk cabaran kecik2nya.Elok juga utk mempersiapkan diri sebelum menempuh alam berumahtangga.Sekurang2nya kita dh bersedia menghadapi cabaran yg kadang2 tak diduga.Kalau time bertunang ni tunang dh buat hal..masih boleh main baling2 cincin,tp kalau dh kawen..panjang lh citer nye.Melibatkan pulak ahli keluarga.
Bila DAH KAWEN, baru la dinamakan CABARAN hidup atas kapal.kalau betul nakhoda bawak kapal, insyAllah selamat la menempuh lautan gelombang - jadik seronok la alam rumahtangga tu mcm naik Star Cruise ..tapi kalau tak betul navigationnye.. ada can jadik mcm TITANIC..so masa bertunang ni kenal2 le hati budi pasangan tuh.. esok leh pilih nak naik STAR CRUISE ke atau TITANIC..
Apa2 pun tepuk dada tanya selera n check duit poket sendiri..:)So,apa kata survey perlu ke tak BERTUNANG ni.
Penting ke BERTUNANG?

Sunday, December 20, 2009

Barang Rengit~

Sunday,Dec 20,2009

Hi...
Aduih,lama nye Ell tk melekap depan pc ni.Disebbkan teramat sibuknya dgn persiapan nk bersalin ni sampai tak kisah langsung yg blog ni tak berupdate.Maklum ye,lebih kurang sebulan je lg tarikh due Ell ni.mana nk basuh baju bb lagi,kemas beg hospital lg,siapkan barang sekolah ank2 lg,siapkan goodies bag tuk harijadi Dina lg(nnt bila dh bersalin takut tak sempat) dn yg paling menambah kerja sekarang ni adalah disebabkan berpindahnye bilik 2 org anak dara Ell tu dr bilik atoknya ke bilik d'ol sendiri.Dh besar katanya..tk nk share bilik ngan atok lg. Biar Aryan jelah yg temankn atoknya.
Errrmmm u'ols ingat tk Ell pernah published n3 pasal Barang2 terpakai yg dijual org2 asli RENGIT.Ell pun tk suka citer ulangn nih,tp kalau u'ols terlepas atau tk pernah tau pun ujudnyer n3 tu Sila KLIK SINI ye.:)

Time tu tak de beli apa2 pun sbb pegi sesaje,tp kali ni we'ols pergi adalah dgn tujuan.Tujuan utama nk carik laci baju utk baby baru nnt.baju2 pun dh siap,tempat nye pulak yg takde ..makanya kena lh ada sebijik.:)Yg kedua,nk carik blinds utk garage kat tepi umah ni sbb kalau cuaca panas akan berjemur jugak kete dek matahari yg terik tu.
Pemandangan lrg masuk ke tmpat jualan. Bnyk deretan kedai kat tepi2 jalan di sblh dlm,kena rajin menyusur satu persatu kedai.Klau u'ols nk menuju kesini..senang je.Bila sampai pasar rengit,masuk je jalan tu n terus.klau jumpa kedai2 perabot terpakai,sahlh u'ols dh sampai.masuk je terus,ada bnyk lg kedai2 yg mnjual mcm2 dn plbagai2 brgan.Tp ikut nasib,kadang2 tk semua kedai bukak dlm satu hari tu.Mungkin d'ols pergi dapatkan stok ataupun berjual kat tempat lain.We'ol pun gi weekdays mungkin tk sama keadaanya kalau gi time weekend.
Ell dh usha satu drawer nih.Tk pe,jln dulu kat kdai lain utk dpt kn harga yg terbaik.Beli brg mcm ni nk kena pandai tawar menawar.But bila pergi kat kedai sebelah,ada satu yg Ell berkenan dh terlepas ketangan org lain dgn harga baik utk 6 laci..huhu so sad.And, ini adalah tips ya..if u'ols berkenan or suka kat satu2 barang tu..beli or reserve cpt2 coz org lain might not fikir 2-3 kali utk beli.
Ini adalah blinds yg hsbn dh berkenan.Kondisi nya nmpk mcm elok,tp jaminan tanggung sendiri lh.Akak tu pun jual tr amat murah. 2 blinds wood ni cuma pd harga rm20 shj.
Mcm2 perkakas ada..dr barang letrik sampailah barang mainan yg kecik2 pun ada.Kalau masuk dalam kedai yg tk di organize,u'ols kenalah korek2 sbb bnyk brg yg dh tertimbus nnt mesti boleh jumpa brg2 yg tak disangka2.Kebanyakan alatan letrik mcm ni,d'ols dh siap2 baiki sebelum dijual semula.
Peti sejuk,mesin basuh..yg tertenggek atas tu pun jual jugak.:)
Habis dh menyusur satu2 kedai yg bukak pada hari tu..Ell pun decide amik je drawer yg Ell dh usha tadi tu.Harga yg akak tu letak RM70 n hsbn dpt tawar cuma turun stakat ke RM60 shj. Kira lokek skit la org tu..tp nk buat camna dh brkenan sngat. Ok lah kan...Benda ni pun ikut hati budi memasing..ada yg dpt kurang bnyk,ada yg dpt kurang seket ada jugak yg tk bg kurang langsung.Errmmmm kalau mcm tu angkat kaki blah la kan..:)
Dapat dh 2 brg yg dihajatkan,lebih kurang jam 5.15 ptg we'ols nk gerak lh balik lgpun dh hampir 3 jam we'ols kat situ dgn cuaca panas yg agak menduga kesabaran( maklum le,dekat ngan laut), Nak jadikn crita lg, tiba2 je berhenti sebuah van kat depan kedai yg tadinya tutup, sarat pulak ngan barang2.Apalagi MIL ngan hsbn turun tengok d'ols memunggah turun brg2 tu tnpa diganggu org2 lain. Ell masa tu dh tk larat nk bertarung dgn cuaca panas,walaupn dh ptg.So,Ell ngan ank2 tnggu je diam2 dlm keta.
Dapat jugak rembat brg2 yg tk berapa perlu tp mmg nak jgak..:)
Buggy yg molek ni cuma RM20




Baby playpen cuma RM150.Masih baru dgn tag price in Sing Dollar $ 310. Ada 7 pilihan masa tu n decided ambil yg ini sbb nmpak ceria.MIL belikan utk ank bongsunya yg bakal menimang cahayamata pd JUN 2010 tahun depan.Tp sebelum tu,boleh ank Ell mngayakn dulu.hehehe




Matchbox Haunted hause RM10,boleh lalu keta mainan kecik kat dlm tu. Roller blade white n purple blue (lbh krg utk kanak2 3-6thn) cuma RM20. Roller blade black grey yg branded n very2 good quality + elbow n knee guard just at RM50 (lbih krg utk 7-11thn). Coleman/Rubbermaid cooler n tumbler cuma RM20 utk kedua2 brg. Keadaan semua brg boleh dikira as brg baru.So,u'ols bandingknlh sendiri brtapa berbaloinya dpt disini brbanding diluar.:)
Sebelum2 ni pun Ell ada jugak beli barang kat Rengit ni.Tp keadan disini skrg sudah bnyak brubah dgn bnyak kedai yg brtambah dn akan lebih bnyak lg di masa2 yg mndtg disbbkn pmbinaan deretan blok2 bngunan kedai yg trsusun sudah mula dijlnkn. Sebenarnya brg2 terpakai ni ikut kehendak memasing..tpkn disini tk kira siapa,golongan org yg berada pn ramai juga beli brgan perabut dsb. Mungkin faktor hrga dn keadaan brg itu sndiri yg memainkn peranan. Secara jujur pandai2lh kita sndiri memilihnya. Klau kena pd masa dn tmptnya, ssetgh brg masih baru siap dgn label/tag price yg brkemungkinan bleh kita dpt pd hrga yg baik jika pandai menawarnya. Namun dsbbkn trlalu bnyak kdai2 yg prlu disrvey sblm mmbeli..pokok pangkalnya..is nasib.

Ini drawer yg Ell beli lebih kurang 5 thn lepas,brand IKEA.kat IKEA yg offer pun harganya RM199,dulu Ell dpt harga baik RM40 shj.Errrmmm mmg brbaloi.

Baby cot ni pun Ell beli kat Rengit tu jugak.Lebih kurang 9 tahun lepas,masa Ell mula2 pregnant.Jgn tk caya,Ell dptkan cuma pd harga RM60 yg mmg takkan buatkan kita fikir 2-3 kali.Sampai sekarang,elok lg n masih kukuh.

Haa..ni nk tunjuklah ngan u'ols drawer yg membuatkan duit poket Ell jadi susut tu.:)Ok kan?kayunya solid (berat tau),bersih dn yg penting masih elok utk digunakan.nmpk seperti baru..

Ini blinds yg dh siap digantung oleh hsbn Ell.Elok lg rupanya,4 keping ni (kedai lain2) harganya cuma RM80.
Kalau nk beli perabot kat Rengit ni,ada jugak disedikan khidmat penghantaran utk kawasan sekitar.Tp kalau nk beli brg kecik2 tu,takat bonet keta pun muat kot..Just in case la..seelok2 nya klau yg nk brjual tu datanglah dgn lori. Klau saja2 nk jln pn sekurang2 nya van ataupun dgn kete kosong. Manalh taukn..kut nnt dh tngok nk itu ini segala..

Barang Rengit~

Tuesday, December 15, 2009

It's back!!!

Tuesday,Dec 15,2009


U'ols dh gi terjah McDonals lum...?Alah,kat memana pun post n3 prosperity burger nih.tak heran kan u'ols...Sape yg suka n belum gi,"cepat2!! dapatkan special menu ini yg hanya setahun sekali sahaja". :P Agak2 sesape yg mengidam tu gi lah eh..nnt meleleh plak air liur.Abis raya cina abis lh dier..Dan,yg paling sedap is 'beef prosperity burger' kalau yg chicken tu kureng la sket.Ell tak berkenan sgt.Tp kalau dh ada depan mata ngap jugaklah agaknyer..:)
Ni kali ke-3 Ell gi melantak prosperity burger ni,sbb last time Ell tk dpt merasa yg beef punyer sbb dh masuk chicken prosperity.Kira hati ku kechiwa gitu...ni mcm nk lepas gian la..:P
Godaan setawon sekali

"Yelah2..we'ols singgah.."(nmpk tk ada yg memanggil2 tu...hahahaah)

Allamak...weekdays pun ramai org ke..ni baru depan,tak tengok lg kiri,kanan n belakang we'ols.Nak snap pun trketaq2 malu org dok perati.
the sedap-nest burger in universe :)
note:Aritu kan.. time hsbn beli kat drive tru kan..dier nye curly fries kan..campur ngan fries yg biasa tu tau. ngelat kan...Ell rasa dia dh pakat kot sape2 beli drive tru boleh campur.cit!

peace no war!!

play time!!! weeee huyyooo...(Aryan said)
1 some?..

muka budak baru lps recharge...
For kids hsbn belikan McChicken,Big Mac,Quater Pounder n fries.

Perut dh isi,gi plak 'sesi belanja tak hingat.'Sebelah McD tu ada Carrefour yg tak berapa nk besar sgt.So,we'ols gilah belanja apa yg perlu plus yg tak perlu..(heheh biasalh kan)
gambar diambil dr parking lot Carrefour.Kiri McD,kanan Shopping mall.
Ell rasa sbb cuti sekolah kan org duk berduyun2 gi membeli belah.Tambah pulak Ada YES (year end sale) ni.




Kat luar bangunan Carrefour,ada promosi Jualan Gudang katanya..Tp barangnya pun tinggal sket2 je.tk bnyk pilihan sgt.MIL beli sebijik luggage yg boleh tahan jugak besar (bleh isi 2org kanak2) :D tuk buat gi umrah...yg dh ada kat umah tu,tk cukup besar katanya...jgn tk caya,RM30 sahaja harganya.Tp tah bape lama boleh tahan tk pulak dpt dipastikan..
Sib baik gambar barang yg we'ol belanja tu Ell tk amik tau..kalau tidak, ada yg mengucap panjang Ell rasa.Mana tidaknye..hampir 2 troli penuh semuanya.:)
Pesanan:-
Sila belanja dengan berhemah,jgn berlebihan...!!
jgn ikut mcm we'ols nih.Ada buat list pun tp tk diumpamakn je..ihiks,(konon nk nasihat.)
It's back!!!

Saturday, December 12, 2009

Hajat tak sampai...



Masa Ell ke KL aritu Ell ada plan utk buat beberapa perkara,tp sayang nya hajat tu tak kesampaian.


Hajat 1:-
Ell sempat mengucapkan ulang tahun kpd teman blogger yg membuatkan Ell terjebak dialam blog ni (tp dia dh dekat setawon tk update blog).Tengah2 malam Ell wish tau,sharp kul 12mlm.Tarikhnya sama ngan Aryan(my son) 26th Nov. Konon2 esoknya naklah berjumpaan kan,alahai..nasib mmg tak menyebelahi kami.Dia kerja lagi rupanya sebelum cuti raya haji.Abis,nak wat camner...memandangkan rumahnya dekat ngan rumah SIL4,sebelum Ell ngan family gerak ke Petrosains tu,Ell sempat bertanyakan alamatnya.Ell terpaksa jugak singgah rumah dia hantar hadiah sempena perkahwinannya yg berlangsung pada hari ini 12/12/09.Dah siap2 dr kampung,takkan nk bawak balik semula ye tak?


Ini kad jemputan nyer...Nice,Ell suka.simple je. Ell plak mcm tau2 je kad nye kaler biru,hitam,putih.hehehe..Hadiahnyer pun lebih kurang sama je...

Inilah dier pengantinyer...


TAHNIAH DITOTT!!
Selamat Pengantin Baru
Selamat menjalani tanggungjawab sebagai isteri dan semoga dilimpahi rahmat yang berpanjangan agar kekal bahagia selamanya..
AMIN...
(sori ditott Ell amik gambar ni dr blog ditott tak mintak izin pun)

Heheh..nak jugak menempel gambar.Bukannya aper..ni bukti yg Ell mmg dh singgah umah Ditott.Time ni tgh tunggu mama ditott amik invt card dlm umah..Adui..beria2 mama ditott suh dtg hari ni. "Maaf ye Ditott..kalau lah boleh,Ell pun suka nk meraikan pengantin baru apatah lagi kat tempat yg best mcm RESTORAN CERANA tu."


Hajat 2:-
Nak jumpa blogger gak..yg ni konon2 dh plan baik punye..alih2 ada jugak halangan yg dtg.Balik dr Petrosains tu(evening 26th Nov),Ell inform lh ngan sidia ni yg Ell dh beralih rumah di Shah Alam.Dia kata ok,kalau nk meetup..anytime,anywhere..Seharian tu Ell pun dh letih kan..so,Ell putuskan utk berehat jelah mlm tu...Esoknya pulak dah raya,Ell pun sibuk jugak kat dapur..jawabnya terpaksa berdiamlah sampai kerja2 semua selesai..sebelah petangnya pulak we'ols sefamily raikan hari jadi Aryan..Siannya sidia menunggu2 panggilan Ell.
Malam tu,Ell rasa Ell dh free.Ell pun dh sms dia bagitau nk jumpa kat mana.Alih2 hsbn pulak ajak gi MYDIN usj.Ell tanya dia kalau2 dia boleh jumpa kat area situ.Ell pun dh tau dia agak kejauhan sbb dia duk kat Klang.Jawabnya tidak lah berjumpa pd mlm tu..dan 2 hari berikutnya kami sama2 ada programme tertentu yg membuatkan tak dpt dipertemukan..:( (NUR KASIH last episode pun tak dpt tengok..:( )

Atune nilah yg Ell berhajat sgt nk jumpa..dia nk menamatkan zaman bujang dier pada krismas nnt.(25th Dec 09).Adui..sedih rasanya tak dpt dtg ke majlis tu nnt (takut plak terberanak tak cukup bulan..:D )Tulah yg Ell teringin sgt nk kasi dier adiah ikhlas dr hati.Nak jumpa pun tk sempat,apatah lagi nk kasi adiah tu.Makanya Ell terpaksa mengusung balik kekampung semula.. "Tp beb,aku dh pos hari khamis tau.ko tunggu depan umah eh."
"Beb,aku curik satu gambar ko kat photobucket.Sori eh..Aku rasa ni ko punya bakal kan..."
Apa2 pun Ell tolong dokan pada teman yg ini, semoga semuanya berjalan lancar sprt yg dirancang.Harap2 atune bahagia jadik isteri orang.:)

Motip cendawan ni,sbb si Atune ni mengusahakan tanaman cendawan..pulak tu ada plak dia sebut nk kasi cendawan bila nk jumpa tu nnt.Bila tk jumpa tu..teringat plak kat cendawan yg putih mulus ni. "beb.ko takyah susah2 pos kad kawen..ko poskan cendawan udah lah yer.." :D


Hajat 3:-
Adoi yai...yg ni buatkan hati Ell menyirap sket.Ada ke masa arijadi Aryan tu hsbn tak snap gambar langsung.Yang nephews klik sana klik sini pun boleh tak mintak copy gambar tu,bila mintak emelkan gambar..senyap membisu semuanya,sudahnya sampai sekarang Ell tk dpt nk post n3 arijadi Aryan.Takpelah,tak de apa pun..sederhana je.mkan apa yg ada.Hari rya kan..juadahnya juadah raya lah.Tp cake mmg super delicious.Chocolate strawberry cake beli kat secret recipe.



Gambar ni amik je kat www.secretrecipe.com.my
huhuhu..terasa2 plak kat tekak..:)



*1st time nk jumpa ngan ditott..
*3rd time dgn atune..
*tapi.....




Hajat tak sampai...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...