Saturday, March 27, 2010

masuk paper..

Saturday,March 27,2010

Hi..
Ni cite psl hsbn Ell yg bru hbis game Bdmnton Open Pontian tempoh hri dr 19-22 March lps brlngsung di Bt 34,Jln Johor. Sungguhpn kemasukan sebanyak 44 regu brtnding trmasuk dr JB,Kulai,Kluang,B.Pht dsb. tp nasib kira masih lg menyebelahi dgn mndpt tmpt ke 2. Cuma apa yg Ell tk sngka tu, kali ni masuk paper lg tp yg melayu plak (masa yg brpasukan hri tu paper cina).

 
Metro (metroplus,page 7) Jumaat,26 March 2010


 
Berita Harian (Johor,page 8) Khamis,25 March 2010

Mengambil hadiah bersama beregunya pd kali ini 

Sbnrnyakn klau u'ols nk tau, Ell rasa bangga sesangat kt hsbn Ell.Yelahkn, isteri mana yg tk berasa happy klau ada apa2 kejayaan yg dicapai suami kita masing2 ye tak..Wlaupn mngkin tk seberapa tp in the moment at least kongsilh kegembiraan bersama masa2 tu dn mngkin dgn itu mudahan dptlh lg ia menaikkn semangatnya lg dimasa depan.

K thniah buat Suamiku n jgn lupa utk naikkn lg minat anak2 kita pd bdmnton nnt ya. Aryan ni pn dh mula tnjukkn minat nmpaknya..


masuk paper..

Thursday, March 25, 2010

Pemanasan Rumah~


Salam mesra...U;ols sihat?Ell tak berapa sihatlah dh dekat seminggu demam n batuk2.Badan pulak jadi lemah semacam je.
maaf ya tajuk arini translate direct punye.Siapa yang tak faham tu dalam bahasa omputihnya they called 'house warming' atau lebih jelas lg party/jamuan berpindah ke rumah baru..bukan hendak mmbangga2 ye cuma ingin brkongsi brsama.Bukan apa, manalah tau dr gambar2 dibwh nnt ada yg mndtgkn idea bg yg hendak atau pn yg tengah merenovate rmh.

Ni nk citerlah pasal anak sepupu late FIL Ell yang bikin rumah besar sebesar istana hinggap sultan2 dn menteri2.Dsbbkn mrk ni agak brada dr saudara yg lain, dikhabarkan jumlah kosnya lebih kurang RMtut..juta.Amboi,punyalah gah rumah ni sampaikan kesemua perabot jati dipilih dan ditempah sendiri dr Indonesia.

Maka diadakannya jamuan yang besar2an untuk menjemput seluruh penduduk kampung.Acara dr jam 3ptg sampailah 10mlm.Tapi sblm brlangsungnya acara ni dlm 1bln yg lps dah diadakn trlebih dahulu kenduri dan doa kesyukuran.
 
Hsbn n the kids sdg mnjamu selera.Mcm2 hidangan ada.Beriani,Beringin,Sate etc.

We'ol datang awal.jadi tak lah segan nak snap gambar sana sini.Wlaupn tlah dberi green light oleh tuan rmh tp yelah,kita bukannya wartawan majalah 'Deko' mahupun 'Anjung Seri' malah 'Impiana'..so phm2 jelh kualiti gmbrnya.K enough said, let the pic do the talking lak eh..


 
Aryan buat magic sikit..

 
Dining hall
 
Pool side
 
Gate hadapan waktu trttp di hari biasa
 
Gate blkg

Ok alls, itu saja sesi mencuci mata.Ada lagi yang tak Ell amik gambar atas sebab2 menjaga kesopanan.haha,sopanlah sangat!Antaranya bedrooms (8 buah), toilets, kitchen wet n dry & cctv room.Keliling rumah ni tah bape banyak cctv yg dipasang pun Ell tak berapa pasti,tp mmg bnyk luar dn dalam brbelas set.So,sapa yg nk buat kuang ajaq tu,fikir2 dan renung2kanlah..:D balai polis pun ada kat sebelah rumah.




*Ell teringin sgt abiskan masa singgah blog u'ols..tp rutin harian Ell pun tak tentu, serabut lagi.Masih mencari tuning yg betul.U'ols maafkan Ell ya.n thnx u'ol yg bg komen kat blog Ell ni.Ada masa,Ell janji mmg Ell singgah n komen.luv u'ols...



Pemanasan Rumah~

Sunday, March 21, 2010

Kemaman & Cherating


Salam..
Minggu lepas agak sunyi blog Ell ni tanpa sebarang n3.Maklumlah,cuti sekolah u'ols..bawak kidz gi holiday.Tapi tak dpt lama2 coz MIL agak bz dgn mcm2 jemputan.Sedar tak sedar n3s Ell yg ke Pantai Timur tu dh nk dekat setahun rupanya.Tapi kali ni tak lah memenatkan mcm dulu..more to berlibur santai je.Ell pun bnyk duk kat umah je.Dgn cuaca yg terik tk sanggup nk meredah..
Sebenarnya tujuan utama is melawat BIL2 yg tk berapa sihat n we'ols budget 3 hari je utk berada disana.Plan punya plan SIL4 yg dr Hulu Langat pun nk joint sekali.Al kaedahnya pada 15 mac 2010 we'ol geraklh dr tempat masing2 n perjalanan dr Ayer Baloi,Pontian mengambil masa hampir 6-7jam utk tiba di Kemaman.Manakala SIL4 yg dr Hulu Langat memakan masa 3stgh jam saje.Memandangkan perjalann we'ol yg memerlukan masa yg agak panjang,terpaksalah we'ol gerak seawal pagi yg boleh sbb nk elakkan tiba pada waktu malam.

Perjalanan yg jauh memang memenatkan..
Dirumah BIL2 dgn suhu hampir 40'c

Sebelah malam we'ols berkumpul kat rumah BIL2 sambil menjamu mknn yg MIL masak siap2 dr kampung..Org tua biasalahkan,nk jumpa ank pun susah payah siapkan mknn.Apalagi kalau ank2 nk balik ke kampung.:)

Keesokan harinya(16mac) we'ol gi picnic kat Cherating tempat SIL4 bermalam.Kemaman ke Cherating mengambil masa 10 minit shj.Cuaca yg panas mmg sgt menduga kesabaran.
Nasib baik hsbn trgerak nk bawak tent ni.Puas dh mandi manda,d'ols berlonggok sambil isi perut yg dok menggodak dr tadi.

Sebelah petangnya,sgt sesuai utk ronda2 sekitar bandar Kemaman.Dan,apa yg penting dicari pd waktu petang is sata yg mabeles di Kemaman.SIL4 pulak sambil mencari kedai kek yg best + lain2 mknn sbb nk menyambut birthday salah sorang ank perempuannya yg ke-12 langsung menyambut kejayaan anak lelakinya yg berjaya mndpt 10A baru2 ni.

Haa..ini adalah sata n otak2 yg terbaek yg terletak di Pantai Geliga,Kemaman.Habis2 MIL interviu,rupanya kedai sata kat Geliga ni bukak juga pada waktu pagi.Apalagi MIL n SIL4 order RM30 sorang utk dijadikan ole2.Murah tau sata ni satu cucuk 3hinggit n setiap cucuk ada 10 butir.kalau kat tempat lain,paling murah pun 3hinggit 9 butir.Pulak tu,pakcik tu bg xtra lg 6 butir.Bezanya pula otak2 disini brbnding ditmpt lain ialah isinya yg merupakn hirisan isi ikan tenggiri semata + adunan bahan penyeri intinya yg best..
Tmpt trletaknya sata yg best ni brdepan dgn Dataran Tok Guru (brdktan dgn pantai,tmpt berceramahnya Tok Guru Nik Aziz Menteri Besar Kelantan  sekiranya beliau dtg ke Kemaman). Dikatakan mmg tramat sesak dikawasan ini bila ssekali beliau hadir n brceramah.

Maaflah kejadian sebelah mlmnya takde langsung gambar dlm simpanan Ell.But mmg seronok berkumpul dgn beberapa fmly members n cerita tah hape2 je.Oh ya.brkenaan ank sulong SIL4 yg dpt keputusan cemerlang dlm SPM baru2 ni tu...rupa2nya dia nk melanjutkan pengajian dlm jurusan kedoktoran..Insya'Allah,mudah2an berjaya.:)
Aih,malas dh Ell nk citer panjang2,Ell pendekkan jelah ye.Esok paginya(17mac)sebelum berangkat pulang,we'ol singgah kedai jual sata tu utk mangutip hasil order'an petang semalmnya..:)Ngam2 lps we'ol gerak,rupanya angin yg sgt kuat tlh merempuh bandar Kemaman dn bermula dr pantai Geliga..huhu,mmg we'ol bernasib baik.Dan bermulalah hujan rintik2 membasahi bumi yg gersang...:P

Ini adalah tempat SIL4 n her fmly bermlm.We'ol trpaksalh singgah krn ankku telah di kidnap..n biasalah budak2kn, kalau dh jumpa sepupunya tmbah lg ada pool...kan menggelitik nk menerjah.:)
Tk sabar nk swim ni..

"Bila hujan nk benti ni kakak"

Yey! akhirnya..
Gelagat sesama mrk. si Aariz pn tumpang sekali.Tngok tu...mcm dh paham je dia..

Sblm tgh hari we'ols terpaksa packing all da stuffs n gerak pulang.Lps zohor SIL4 checked out dn we'ols berpisah utk menuju ke tujuan masing2.Dlm perjlnn tu,bnyk tempat yg menjadi tempat perhentian.Memula berhenti dikawasan org asli di muadzam shah,pahang sbb hsbn ingat dia terpandang buah tampoi..tp rupanya buah asam paya yg sgt hebat masamnya..;)

 MIL kata,kalau buah salak nak jugak dibeli nya.

Ok lah,nk sampai kerumah tu we'ols singgah mkn(segamat),beli durian(yong peng),brhenti mkn n smbhyang,beli bunga(ayer hitam) beli 3jenis sup(sup kambing,sup lembu n bakso) ini dh nk tiba rumah we'ols dah.Itu ini w'ols sampai rumah kul 9mlm.Mmg penat n lepak sangat,lps mkn we'ols belayar pula  ke dreamland..:)

Alhamdulillah,start haritu hari2 hujan sampai keharini.Ell pun dh tk thn sejuk sgt sampai batuk n demam dibuatnya.Dan lg satu yg Ell perasan adalah kaler kulit memasing dh mcm coklat2 dodol gitu...haha tp dodol perisa durian la yg lite sket kaler nye...sekali ngan si kecik Aariz.Agak2 kalau sebulan we'ols stay kat Terengganu tu kenal tk org kampung di Johor kat w'ols smua...hai entahlah.





Kemaman & Cherating
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...