Saturday, July 31, 2010

2nd Blogvesary~

BARANGSIAPA YANG TELAH SINGGAH DAN TERLIHAT AKAN AWARD INI,SILA KUTIP DAN SIMPAN DI BLOG MASING2.
TERIMA KASIH

n3 baru?
sila scroll kebawah



Award ni untuk u'ols yg manis,cantik,kacak lagi bergaya..sempena ulang tahun blog Ell ni yang ke-2.

Ahamdulillah.. 2 tahun sudah 'Life Of Lady Ell' bertapak kukuh diarena blog ni. kukuh ke?Tak kesah ler,selagi Ell ada,selama mana pun InsyaAllah akan tercurah idea cerita hidup ini seadanya didalam blog ni.

Selama 2 tahun ini,macam-macam perkara yang Ell dapat.Berblogging sebenarnya banyak manfaat.Teman blogger adalah yang paling utama memberikan inspirasi dan semangat setiap penulisan Ell didalam ini.Sedikit sebanyak pengetahuan juga telah tercurah dengan sengaja.Skill penulisan juga adakalanya menjadi.:) Ell rasa kalau bukan kerana u'ols,jangan kata nak kukuh,nk brtapak pun tk de maknanya:D

Ell sebenarnya malas nak type banyak-banyak,eh bukan malas..tapi tak sempat.:)
Yang paling utama ribuan malah jutaan terima kasih buat u'ols yang selama ni  jengah dn singgah blog Ell ni walau sebulan sekali.U'ols tahu,setiap komen dan kritikan itu adalah perangsang untuk Ell meneruskan berkarya (ceh,karya lh konon),tah hape-hape je.

Terima kasih juga kerana setiap apa yang Ell kongsi di sini menjadi bahan bacaan u'ols tak kira berkenaan apa sahaja terutama tentang kehidupan Ell yang tak seberapa.Walaupun cuma serba sedikit tentang keluarga,tapi Ell rasa stp perkembangan anak-anak juga membesar  didepan mata u'ols semua.

Tak kurang jugak ada diantara uol's yg Ell kenal dr zaman dara/teruna,berumahtangga hingga menimang cahayamata..Seronok rasanya.Ada juga antara uol's yg hanya Ell kenal dialam maya cyber ni tp mesranya seakan2 hari2 brjumpa.Masakan tidak,sudahlah kisah kehidupan dikongsi bersama,ditambah pula pelbagai hadiah yg diterima..Terima kasih buat teman2 yang berkenaan ya.


terima kasih kerana telah melawat blog ini
 terima kasih juga  kerana sudi membaca
terima kasih  kerana memberi komen tulus dari hati
terima kasih tak terhingga kerana menjadi pengikut setia
 sayang kalian semua~


TERIMA KASIH UNTUK SEGALANYA


*Salah satu posting terbaik 'Life of LadyEll'
JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)








2nd Blogvesary~

Friday, July 30, 2010

Aariz @ 6mnths


Salam Jumaat..
Semalam Ell mabuk bau duit n hadiah,satu hari sekali 3 buat n3.bukannya senang Ell nak join kontes tau.Harini rasanya Ell dah ok sket.:)macam orang hilang akal tengok kontes n giveaway yang bloggers buat.Sebenarnya tengah2 blogwalk tu,Ell termasuk satu blog yang penuh sarat dengan kontes2.pastu Ell klik arr satu persatu kontes tu.yang mana Ell suka Ell meriahkan.Ell pun dah tak ingat dah blog mana..empunya blog lelaki,pastu muka dia ala2 mamak sket.kalau tak silap la...ni,ada lagi satu dlm draft nak join kontes dah start sampai 31 Disember,pulak tu syaratnya nak referrer,adeh..macammana nak bg jawapan ekk.eerrhh mengongsss

Ok enuf! kelmarin (rabu) Ell bawak dak Aariz gi klinik.Alah,biasalah routine checkup..tapi lepas 6bln Aariz dah mula gi klinik 2bln sekali.Means bulan 9 (lepas raya) nanti baru Aariz checkup lagi.

Perkembangan Aariz ok,but weight dia naik sangatlah sedikit sahaja.Then,kena jab lagi sekali sebelum setahun.Kesan dari itu,harini Aariz dedor sket.Selalunya dak Aariz ni kebal..bagi je ubat demam lepas cucuk tu Insya'Allah tak demam,tapi kali ni penangan jarum tu agak dahsyat jugaklah..:) sampai tak lena tidur dibuatnya.Tapi takpe,itu kesan sikit je tu..taklah melarat pun.
 
Aariz Arslan
weight : 8kg
long : 69cm
head : 44cm
chest : 46cm

Oh ya,citer pasal weight Aariz yang naiknya agak sedikit,Ell pun tetiba tergerak nak compare dengan dak Aryan masa umur dia sebaya Aariz dulu.Tapi ini hanyalah sekadar catitan Ell sendiri,bukannya apa..

Gambar bawah ni Aryan umur 6 bulan sebaya dengan Aariz sekarang.


Aryan Iskandar
weight : 8.1kg
long : 71cm
head : 37cm
chest : 39cm

Berat dan panjang antara Aryan mungkin lebih kurang,tapi sangat ketara bila tiba ukuran lilit kepala dan dada tu...:)

Ell bukan nak membezakan anak2 ke apa,ini cuma nak melihat tahap perkembangan normal anak2 Ell.Kalau mengikut carta, semua anak2 Ell dari kecik agak lebih kurang je.Cuma bila dah membesar tu,masing2 nampak watak masing2.Elok lah tu sebenarnya,tidaklah kita ni duk di bawah satu lingkungan je kan. Kan bagus ada variety dalam satu family,ada kurus,tinggi,besar sikit,kecik sikit,nakal siket,manja siket,malu sikit,pendiam sikit,banyak cakap...eh mcm2 lah.

Walau macammana pun, d'ols tetap  penyeri perjalanan hidup Ell suami isteri..♥





*Maaf kalau ada yang rasa n3 untuk aariz ni agak berlebihan...sekadar ingin berkongsi.








JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)

Aariz @ 6mnths

Thursday, July 29, 2010

JOM JOIN Giveaway Rusia & Mesir


KEMARUK..ya,itu adalah perkataan yang sesuai buat Ell masa ni.:D
Ni ha,konon nak menang hadiah dari Rusia atau Mesir ni lah.hihi..Jauh tu,tapi kena pilih pulak antara 2 nak Rusia atau Mesir.Jom lah join sama u'ols..Pemenang bertuah seramai 10 orang akan terpilih (5 Rusia dan 5 Mesir)

Tarikh tutup 31 Julai 2010.(12pm)


Syarat Penyertaan sila rujuk


Mungkin saya antara orang yang bertuah itu..:P




JOM JOIN Giveaway Rusia & Mesir

Lucky draw by ShashaBee

Yuhuuu...Ell nak cuba nasib join lucky draw pulak.Tengok gambar duit ni berpinar mata..haha dasar mata duitan ke..? hehe tak lah,saje nak memeriahkan majlis.:)Modal takyah keluar pun..mana tau ada rezeki kan..
Jom join jom....

tarikh tutup :31 Julai 2010



Syarat dan terma sila rujuk
Lucky draw by ShashaBee

Lensa Buruk The Contest


Contest ke-2 yang menarik hati Ell.Contest ni hanya memerlukan gambar dari telefon bimbit sahaja.Sesiapa yang minat klik sana sini tu boleh cuba nasib.



Berikut adalah syarat-syarat penyertaan "Lensa Buruk, The Contest " :

Ini adalah gambar asli.Cuma ada lah sedikit kesan efek seperti 'antique photo'.Kebetulan persekitaran kamera pun hitam putih.:)


Tajuk foto : Aku sebuah kamera usang
Model Telefon Bimbit : SonyEricsson W902
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana ...

 gambar-gambar yang dipaparkan didalam blog lensa buruk sangat menarik dan saya pasti ia datangnya dari hasil kerja seorang yang berbakat.Manakala saya sangat adore dengan orang-orang yang mempunyai kebolehan dalam bidang fotografi seperti tuan punya blog 'lensa buruk' walaupun saya pasti lensanya tidaklah seburuk namanya.

 Saya juga tertarik dengan kata-kata ungkapan sipemilik blog 'lensa buruk'.....
 
"IT'S NOT ABOUT THE CAMERA,
ITS ABOUT HOW YOUR HEART LOOK THROUGH IT "
-Ti Anne-


 Tag 5 rakan :


Mereka ini adalah antara yang Ell rasakan suka mengambil gambar..:)







 
Lensa Buruk The Contest

Monday, July 26, 2010

Marsha's Birthday ~ follow-up entry


Salam alls..
Last wiken  birthday Marsha we'ols raikan sederhana je.Macam biasalah,we'ols buat alakadar je untuk ahli keluarga.Kebetulan last wiken sista-in-law(SIL) dari Jakarta ada balik kampung dengan 2orang anak lelakinya.Jadi lebih sket la meriahnya.
Agak rushing jugaklah sebab SIL nak pergi ziarah kazen die yang baru lepas accident jalanraya minggu sebelumnya.MIL mestilah ikut sama,dah anak sedare die kan.Hsbn pun tak nak menyusahkan apa2 just ambik kunci , drive kete ,pegi bandar n beli 1bucket KFC,2 large PizzaHut ,jajan2 n oso 1kg blueberry cake..hihi..

Marsha birthday cake..
Owh,mmg kebiasaan we'ol untuk memilih cake yg bertatah fruits cenggini..

 Marsha dikelilingi antara orang2 tersayang..adik2nya,mamanya,atuknya, serta tokmak n tokbahnye..Maklong nye dengan 2orang abang sepupunya tak termasuk pulak dalam ini gambar.Tah macammana boleh satu pun takde gamba d'ol,padahal ada je kat situ2...

Lepas zohor,tiuplah lilin plak..hahaha..pelbagai versi ,siap ada lagu hari jadi versi Indon tu...lagu harijadi omputih tu mesti,pastu melayu lagi,"Allah selamatkn kamu", nak tiup lilin pun ada lagu...
"♪ tiup lilinnya,
tiup lilinnya,
tiup lilinnya sekarang juga...
sekarang juga..
sekarang juga..
bla bla bla..... ♫"
eh ada lagi satu..
"♪potong kue nya,
potong kue nya,
potong kue nya sekarang juga,
sekarang juga....
sekarang juga...
bla bla bla...♫"
-
Adoi..mmg jenuh lah nak tunggu Marsha potong cake.Ekekeke.

*kue - kuih/kek


Dah potong cake tu apalagi,semua menyantap la kan.Untuk lunch tu 
MIL adalah sikit siapkn masak ikan asam pedas dn udang goreng butter. Alhamdulillah,walaupun alakadar tapi Marsha happy nampaknya dantu yg penting.











Marsha's Birthday ~ follow-up entry

Saturday, July 24, 2010

Happy Birthday Marsha !


 My dotter is turning 9 now.


MARSHA,
WE'OLS WISH YOU THE HAPPIEST BIRTHDAY!!
 HOPEFULLY MAY ALL YOUR DREAMS COME TRUE,
AND AS LONG AS KAMU INGAT PADA-NYA,
INSYA'ALLAH APA YANG KAMU HAJATKAN AKAN TERMAKBUL.

DARI KAMI AGAR KAMU MENJADI  YANG TERBAIK,
DARI SEGI APA SEKALIPUN,
KALAU ADA APA2 KEKURANGAN DAN KELEMAHAN,
TERUSKAN USAHA UNTUK PERBAIKINYA.

HAPPY AND HAPPY ALWAYS
HAPPY PERSON DON'T COMPLAINT OK.
CUMA JADI ANAK YANG BAIK
SERTA KAKAK YANG BOLEH DI CONTOHI

LOVE YOU BUNCHES!!
~MAMA & BABAH~


Ok,nk wish banyak2 pun..mama selalu bebel2 ke kamu bende yang sama je..tak pe lah,hari ni hari kamu,just enjoy!! tentang wishlist kamu,akan dipertimbangkan..banyak sangat,akan cuba ditunaikan tapi bersyarat ya...ehm ehm...kamu pun tahu kan...:)










Happy Birthday Marsha !

Wednesday, July 21, 2010

Dia semput,sebab tulah cari ganti ~

Errrh, apahal plak tajuk len macam je ni.Hehehe,ni kira mcm sequel n3 'Rumahku Karam' pasal dak Aryan tu la (ada yg pikir kelain ke).Yes,kalo ada yang kata penat maknye cuci baju,malah bukan maknye saja yer..dgn mesin basuh sekali ikut semput. :D Maknye penat menyidai baju je..:P

Itulah die nyer,maknye rajin sangat mencuci,mesin basuh plak yang wat hal.Macam org jugak lh gamaknyer,asyik lh putar3..lama2 dia selow mellow mcm marshmellow plak.Bunyik je kuat mcm enjin moto mama rempit(erk,mama rempit tk trlibat didlm ini story),tp tk pegi2..Pastu bila kering tak diperah habis..bila sidai baju tu duk menitik2 lh airnyer..

Tulah kan,mesin pun gheti mogok.Aseklah nak kerah2..pastu die majuk.Itu makna apa? hihihi mcm tak paham plak kan...tukar lh yang lain,carik pengganti.. :P

dari ini
ke ini


Tu dia,puas hati.13kg sekali basuh.2-3 hari punya baju pun leh masuk sekali.


Kalo men hide n seek,nk menyorok dlm ni pun bulehhh..:)



Ini hasilnyer..betul,sekali basuhan  je..Hanger payung (ank2 yg panggil ) tu yg paling besar utk 30 helai baju kanak2/kecik2.

Ok,hsbn Ell mmg rajin bersalin baju,walaupun baju tu bersih(Aryan menuras die ler tu).Org len 2 hari paling bnyk pun 6 pasang,tp dia lebih dr tu.Itu belum tambah baju yang die pakai men badminton,sekali pegi men badminton,balik mesti 3helai baju basah(peluh).Dlm seminggu 3-4kali gi main.Pastu plus arr dgn baju we'ols ank beranak yg pakai hari2.mana tak semput cik mesin basuh tu..

Tapi sekarang tidak lagieee...:)










JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)









Dia semput,sebab tulah cari ganti ~

Friday, July 16, 2010

The Arrivals - the truth

Salam semua. 
Mungkin ada diantara kita yg dh tau tentang The Arrivals ni. Tp bg mereka2 yg belum tau mahu pun yg dh tau tp dh trlupa, utk posting kali ni Ell nk share dgn semua...satu dokumentari pengetahuan yg penting dn berguna buat kita semua.. >please pause dulu playlist kt sidebar<




Intro












~The Arrival of the Mahdi~








Ini merupakan sebhgn dri yg lain.Ell harap bg lain2 part (part 1-50 + intro & outro) uol's bleh cek sndiri.
Sungguhpun blog brkemungkinan agak berat dsbbkn bbrapa clip yg dipostkn ni..tp Ell rasa brpuas hati n brbaloi buat entry ni utk share dgn uol's smua.

Berikut merupakan beberapa parts of The Arrivals yg mesti ditonton...
* The Kaaba & The 911 Ritual
 * The Gatekeepers
* The UFO Phenomena
* The Great Deception
* Satanism
* The New Worldly Order
* The Media & Islam
* The Hypocrisy of Democracy
* What Is Yet To Come
& many more...

Wassalam..



* Tahniah dn terima kasih buat Noreagaaa & Achernahr, Mr Abdullah Hashem n his friends serta lain2 yg trlibat dlm menjayakan The Arrivals.




 
The Arrivals - the truth

Thursday, July 15, 2010

Rumahku karam!?

Aduyai,Aryan sekarang dah ada satu pe'el yg akan membuatkn mak die ni geram je.Dia dah pandai memilih baju.Lepas mandi takyah lah susah2 siap2kan baju utk dier..tak layan nyer.Elok je kita dah pilih baju yg elok,pandang pun die taknak.Pastu 2-4jam sekali mesti die pilih baju lain.kata die nak gi jalan,nak pakai baju jalan.


U'ols tengok,pilih punya pilih sampai tetanggal satu laci tengah tu.YaAllah,berilah kesabaran pada hambamu ini..Yang dah tarik campak keluar lain.itu belum toys lagi..toksah nak cakap la...tu mmg lumrah budak2 menyepah toys kan.Sib baik mak ko ni tak de gile meghoyan nak oiii...


Bila tanya pakai baju cantik2 nak pegi mana?Jawapnnya tak lain tak bukan 'Ayan nak gi jalan la'..Siap tunjuk kunci tu.Ni die arr suruh amik gambo die.

Tapi mana die pegi? hihihi..main beskal je pun...Astaga..Keluar rumah pun nak salin baju,baju jalan pulak tu.Adeh,gile melaram dak Aryan neyh.


Abes tu,dia buat arr muka2 suci tak bersalah die tu.yang last ni mmg die mintak sgt2 nak begambo."Mama kemrer(camera) kan Ayan" haa..tu makna nye die suh tangkap gambo die ler tu..Pastu sibuk2 nak tengok balik.:D













JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)







Rumahku karam!?

Wednesday, July 14, 2010

Awards~untuk u'olss


hai....
Hari ni Ell susun award depan u'ols jelah.Takde n3 yg best2 pun.Tapi awards ni seiklhlasnya utk u'ols eh.jangan tak ambik tau..Nanti Ell majuk.:P

AWARD 1:-
 terima kasih shiela diatas pemberian 'cute blogger' award ni..
mcm lh kiut sgt Ell ni sampai dpt award cenggini..anyway thnx..:)


AWARD 2:-
DARI RASP
  Award ni bersyarat..tapi tak lh susah mana,cuma berat jugaklh nak bubuh ayat2 cinta memuja2 tu..ahakss
1. Anda mestilah memuji si pemberi award.
~thank u my sista  yg manis..merangkap ibu kepada anak angkatnya Aariz yang kukandungkan 9bulan dn sekarang usianya dah nak masuk 6bln. :) Sebenarnya takde list pun nama Ell menerima award ni,tp kalo dh perasan bestest n greatest blog,Ell tak segan silu ambik jelah.Eh tapi sis kata utk semua kan...You are lovely women n caring mother lah sis...mmuahhh

2. Bagi award ni pada 10 blog yang lain.
Part yang nak menyenaraikan nama soraang ke sorang ni mmg selalu problem..But if u'ols rasa u'ols dah memollow blog Ell ni,silalh ambil award ni ya..U'ols mmg punyai the bestest blog,kalau tak masakan followers u'ols berpuluh,malah beratus n ada yg beribu2..So,sudikanlh diri..:)



3. Beritahu mereka yg mendapat award.
Part ni pun selalu menjadi keberatan..Kalau ada time Ell singgah blog u'ols sorang kesorang,untunglh tu..kalo tidak..sape2 yg baca ni ambik jelah.
4. Bagaimana anda digelar blog yg best dan great?
Ermmm...susah gak nak explain ni.U'ols tolong nilaikn bleh tak?Rasanya tak sampai lg bestest n greatest tu..

AWARD 3:-
DARI SHIELA

friendship rose
mekasih ya shiela,apalah sgt erti bunga ni..lebih berharga persahabatan kita ni.Pls jgn cemarinya ..
lv u bebe..:)

Buat u'ols yang bergelar SAHABAT sila ambil jambangan bunga kaler pink yang sweet ni.Walaupun bersahabat dialam maya,tapi sebenarnya lebih memahami erti persahabatan dari sahabat yang dah kenal lama dialam nyata,tapi kadang2 bnyk menyinggung perasaan....


AWARD 4:-
DARI SHIELA


:: PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI ::

PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.



Ok,award ini adalah untuk semua yang bergelar blogger ya.Sesiapa je yg terbaca dan ternampak kerlipan2 award ni tolonglh ambik.Mmg ada paksaan disitu sbb u'ols mmg kretip,kalau tk,tkkn u'ols boleh menulis blog pastu kemain berhias2 lg kat sidebar tu kan..Itu adalah tanda2 kekretipan..:)

Oh ya,untuk mengcopy,sila klik pd gambar utk terus ke link pembuat award.
Terima kasih..











JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)




Awards~untuk u'olss

Monday, July 12, 2010

23 perkara tentang saya (tag)


Tag Dari:-
 
 Terima kasih diatas tag ini...saya sangat suka menjawabnyer..:P

a.Taip 23 perkara tentang diri awak secara rawak

1.Saya seorang perempuan/wanita (tak mungkin lelaki dpt title 'LADY' kan..:P)

2. Saya seorang yang pemalu..sila percaya itu..

3.Saya tidak mempunyai adik beradik aka Anak tunggal .

4.Saya seorang ibu muda yang mempunyai 4org anak ,2org perempuan dn 2org lelaki.Tapi bukan ibu tunggal..

5.Saya sangat simple dari pelbagai aspek. Saya juga seorang yang cool..:)

6.Saya seorang yg kelakar.eh tak kot..penulisan saya je yang konon2 kelakar.

7.Saya suka kemas rumah mlm2 buta.Time semua ank2 dh tido..Kalo bleh hsbn pun dh tido.Kira mcm nnt ank2  fikir ada fairy lh yg tolong kemas..:D

8.Saya mula belajar masak time umo 9thn dan membiasakn dgn periok belanga time umo10thn.

9.Saya menyertai pertandingan masakan pertama yg paling hebat sekali sewaktu ada pertandingan memasak camp cuti sekolah (12thn).Menunya 'ikan masak kerutup'.Perasaan ketika itu adalah sangat bangga sbb dpt masak ala2 chef  lh gitu.:D

10.Saya tidak pernah buat kuih hari raya..Ya,sejujurnya...

11.Saya sangat suka kepada kraftangan.Walaupun kekdahnya dgn keras tangan.

12.Saya seorang blogger tak berapa tegar..:)

13.Saya mempunyai darah dr kumpulan 'O' positive..:)

14.Saya suka musics dan movies

15.Saya bukan seorang yg update dgn brg mekap even lipstik pun jarang memakainya,tp saya tetap perasan yg saya cantik dn menawan...:P

16.Saya berangan2 utk mendirikan sebuah candy shop yg gah."LADY ELL CANDY SHOP' Wahhhh!

17.Ya, saya sememangnya kuat berangan..

18.Saya dh biasa berdikari sewaktu kecik sbb mak abah selalu balik krja belah petang.

19.Saya pernah mengayuh beskal bmx sejauh 5km ketika berumur 5-6thn.Itu adalah rutin harian sbb gi rumah kwn2.Alhamdulillah tk prnah plak trjd apa2 waktu tu.

20.Saya brkenalan dgn suami saya sejak saya di tngkatan 2 dn itulh cinta pertama.

21.Saya sayang kan kawan2 dan keluarga saya.

23.Last but not least,saya sgt2 sayangkan suami dan ank2 saya!



b.Tag pulak kepada kawan-kawan awak yang rajin-rajin semuanya




 5 yang tersenarai diatas adalah pengikut baru 'life of lady ell' dan saya rasa mereka ini adalah sangat rajin.:)
terima kasih...












JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)









23 perkara tentang saya (tag)

Friday, July 09, 2010

Wallet (tag)



Tag seikhlasnya datang dari :-

"Awak,lamanya saya peram tag ni.dah sebulan rasanya.mohon mahap yer...:) Errmmm,boleh tak saya peram yang lain2 tu utk bulan2 depan.Ada 2-3 lg pending,maknanya 2-3 bulan lg baru selesai.." hahaha
Takdelah beb,esok lusa aku gerenti settle...:)

 1.snap the picture inner and outer of the wallet
2.Introduce your wallet brand,price and where you buy
3.Take out whatever inside your wallet (atleast 5 picture)
4.Snap a picture of you with your wallet
5.tag 5 person


Liz Claiborne
(outer)


(inner)

Alahai,wallet Ell biasa2 jer..Tidaklah mahal mana..dapat free je.hehehe..
Wallet ni hadiah daripada SIL masa dia balik dr US 3 tahun lepas.Makanya,harga tak tau lah nak cakap berapa..mmg tk tnya SIL masa bru dpt tu...


Kalo nak 5 gambar.. takde,tapi 5 barang ada..


1.BODY SHOP offer card.Tah tawon bila punyer tah duk simpan lagi..:D
2.Pap smear Appointment card.2-3thn sekali.
3.Kad klinik gigi.konon selalu cek gigi..tapi non ado...:D
4.My Kid Aryan
5.My Kid Dina
6.My Kad empunya wallet..:) rasa mcm nak tukar baru je..sbb rasa buruk na muka ketika itu.(hakikatnya tukar lapanploh kali pun muka cam tu gak..:)
7.Red Modani (kedai kasut) membership card.Kalo nak beli kasut raya anak2 mmg kat situ je bnyk pilihan..lebih2 lg kasut dak pompuan..
8.Bank card
9.5 hinggit je yang ada..ada sesiapa nak tolong gandakan ke...tak yah bebanyak,tolong gandakan limaploh je..:)
5 × 50 = ? hahaha

"Saya adalah tukang belanja yang berhemah,maka itu saya tidak menggunakan sebarang credit card.Saya juga adalah pemegang amanah saham terkecil didalam keluarga,dan dengan itu segala urusan pengeluaran kewangan mesti dirujuk kepada pemegang amanah saham yang TERBESAR di dalam  keluarga iaitu Encik Suami"

Ceh,ni kira mcm perjanjian lh ni.Sbb tu tak kesah bape sen pun yang ada dalam wallet nih.Dah duk rumah,watper pegang duit banyak2.


Eh,u'ols perasan tak MyKid Marsha ngan Aariz takde.Sebenarnya time Marsha lum ada lg MyKid2 ni semua.Yang Aariz nyer plak belum berambik lagi kat JPN Pontian ni.Bulan lepas gi katanya lum siap lg...




Oh! i forgot to snap a picture with my wallet..hahaha boleh gitu?




 Tag 5 person

http://herba-tihara.blogspot.com/
JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)






Wallet (tag)

Tuesday, July 06, 2010

Ubi Rebus + Sambal Tumis Special


 
Pagi ni Ell sarapan ubi rebus yg empuk cicah sambal tumis ibu mertuaku.Fuh! lazatnya..sehingga menjilat jari gitu.:)
Sebab apa Ell kata sambal tumis ibu mertuaku? Sbb,sambal die lain sket dr lain.Mak mertua Ell ni,kalo ubi rebus..sambalnya mmg ada special sket.Kalo ada ubi rebus,mmg ini ler sambalnya.Kalo nasik lemak,nasik lemak punya sambal.. dia mesti campur udang halus ngan ikan bilis.Kadang2 sambal sotong kembang.

Ok,sbb apa Ell kata special? Sbb,dia campur semua jenis lada utk sambal tumis ni.Pastu tumbuk jgn sampai lumat sangat.Allamak aiiii..tu yg sedddappp!

Bahan2:-
4 biji lada hidup merah
4 biji lada hidup hijau
4-5 biji cili padi
sesudu lada kisar/lada boh
belacan bakar
ikan bilis (kalau dh halus,takyah tumbuk)
gula
garam
sekeping asam gelugur/keping
minyak utk menumis

Cara2:-
1.Tumbuk sampai hampir lumat semua bahan.
2.Tumis mcm biasa buat sambal tumis.
3.Tabur gula dan garam,kemudian asam keping.rasa
4.Tutup api dan bolehlah dicicah dengan ubi.

Pastikan ubi dah siap direbus...

Ell penah terai,tp tak sesedap yang mil buat.Mmg nak kena air tangan dia jugak...hehe.









JANGAN LUPA
KLIK SINI (GAMBAR)





Ubi Rebus + Sambal Tumis Special

Monday, July 05, 2010

Update! Aariz @ 5 mnths

Dah terlambat  nk update pasal Aariz nih.Aariz dh nk masuk 6 pun..:)


Tapi tak pelah,selagi lum 21hb tu masih consider 5bln kan.
Ini gambar Aariz genap 5bln pada 21 Jun 2010.
Weight die tu sebenarnya 28hb baru gi timbang.Yelah,21hb tu we'ols masih kat kolumpo.Makanya dh balik barulh gi klinik.Nampaknya weight Aariz tk bnyk sgt naik,dr 7.5kg tu cuma naik dlm 290gm.Oklh tu,asalkn Aariz sehat dn sebenarnya weight masih pada tahap normal.

Untuk 5bln ni Aariz kena jab lg sekali sebelum umo setahun.Syukur Aariz tk demam,sbb dh siap2 bg ubat demam lps kena cucuk tu.

Perkembangan Aariz:-

1.Dah meniarap,telentang semula.

2.Boleh buat mcm2 reaksi muka.Muka happy,sedih,takut n paling best muka pelik.hahaha..yg ni kalo kita bg bende2 yg dia rasa baru n die takut nk sentuh.mesti die tenung sambil wat kening kerut sket.

3.Pandai respon apa yg kita buat kat die.Kalau cengerlang (beliakkan)mata,nnt die akan tenung n terus cembik2 mulut nk nanges,sbb die ingat kita marah kt die.Dan sebaliknya kalau kita senyum n ketawa ngan dier.

4.Suara dari anak tekak yang kuat.hahaha..Tang ni jgn biar die sensorang bila die tknak,nnt die panggil2 sampai tersedak2 dibuatnya.Dah mcm rockers dh..
5.Yang penting kenalah selalu main2 dgn dier..yg pasti die akan ketawa berdekah2.


Ok,nmpknya Aariz pun dh nk start makan.Tiap kali org pegang mknn mulut dier pun mengunyah2.hihihi...1st time Ell bg die hisap pisang,die punya suka siap tarik2 lg tgn mintak lg.Tapi takat jamah2 je lah.Ell dh mula bancuhkan die baby cereal tp cair.Next month baru sesuai Ell bg bubur kisar.Buat masa ni,Aariz masih b/f secara exclusive.

Alhamdulillah,semua ank2 Ell dpt b/f sampai umo2tawon lebih,cuma Aryan je yg stop awal sket sbb Ell dh mula mengandungkan Aariz time umo dier belum genap 2tawon,tp masih b/f sampai usia kandungan Ell 4bln kot.Harap kali ni Aariz dpt b/f selagi dia mahu..:)











JANGAN LUPA 
KLIK SINI (GAMBAR)










Update! Aariz @ 5 mnths
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...