Friday, October 29, 2010

update jap..



 Gi jengah SINI tengok apa yang dah diupdate..
:)

Meh lah korang tengok si KONON yang kononnya mcm bagus ni kan..:D

seterusnya..
update jap..

Thursday, October 28, 2010

Suami ku sudah terjebak~


Hello..
Selamat pagi sayang..ngee..n3 ringkas je ah.
Abislh nnt ank beranak tak cukup mkn pakai.Dah mak bapak nye duk pakat jadi blogger.Aduhai,kesian..mintak2 ank2 cukup kasih sayang.;)

U'ols,hsbn Ell dh bikin blog.Buat main2 kata dia.Tah hape kesah blog die tah..Ape,Shuttletalk? gitu le gamaknye.Sape2 peminat badminton bleh arr berkawan2 ngan hsbn Ell ni.Nak share apa2 yg patut...jgn segan silu dn malu2.Eh tapi katanya ada gak sket2 cite pasal life die + lain2 cite yg nk dikongsinya..termasuk cite bini ngan ank2 die ler..:) pastu melabel bini tak agak2 yg katanya mcm sape? Kim Kardashian (virsion yg tk berapa besar)..hahaha lawak betul!! tp i trsipu2 malu...:P

So,u'ols kiranya ni n3 nk promote blog laki sendiri ar ni.Silalah mengintaikan diri yer.Meh la support blogger baru...



Nama blog pun ada style..:) i like...lps ni bleh ke nk panggil en shuttle..heheheh








Suami ku sudah terjebak~

Wednesday, October 27, 2010

negative



Yes,keputusan UPT (Urine Pregnancy Test) Ell adalah negative.Bukan tak nak,cuma lum ready sbb Aariz baru 9bln.So,Sebelum 'ter' elok sangat kalo Ell merancang.Selama ni Ell tak terfikir nak merancang dgn ambik pil ke atau apa2.Bukan tak tau,cuma takut ada side effects.Konon2 boleh rancang sendiri n yes,perancangan sendiri itu telah berjaya buktinya setiap sorang ank2 Ell gap umur mereka is 3 thn serta 2 perempuan dan 2 lelaki.Te.ta.pi....,ya, ada tetapi disitu yer...Kali ni tak mau dh merancang sendiri.Bila period Ell delayed seminggu lebih,Ell dh cuak giler.

Ell gi klinik cek itu ini,dan dapatkan nasihat itu ini..Ell terima lah cadangan nak merancang keluarga dengan mengambil pil.tapi leceh jugak rupanya nak merancang keluarga dgn pil ni..bnyk na aturannya.


Ini adalah pil yg dibekalkan ke Ell.dan dah tentulah free sebab Ell amik kat klinik kerajaan.Nmpak tak nombor2 tu.Untuk 1st timer,hari pertama mengambil pil tu mestilah ketika period kita tengah 'on'tetapi tidak melebihi hari ke-5.Dah dinasihat kan haritu,lps UPT Ell tu negative staff nurse suruh pastikan hari pertama period je terus ke klinik.
Pil ni utk hari pertama hingga 21 hari,kemudian rehat dr mengambil pil selama 7 hari.Hari ke 8 dr hari rehat tu mkn semula pil yg pertama walaupun period kita dah lepas atau belum lagi.See,confuse kan..heheh tp Ell dh faham..Pil ni pun tak dibekalkan bnyk,satu papan ni utk satu pusingan je.Yelah,dah katanya klinik kerajaan kan..tentulah ada budget.Maknanya,sebelum pusingan yg kedua Ell kena lh gi klinik amik stok.:)

Ok,mudah2n Ell sabarlah mengambil pil ni dgn konsisten.tah bape lama lh Ell boleh bertahan.Bukannya apa,silap waktu,masa tak menentu pun boleh jadi kegagalan dlm merancang ni.



negative

Tuesday, October 26, 2010

Aariz mintak adik ke !?~


Salam..

Aariz dah besar,umo pun dah 9bln.Lagi tak sampai 3bln umurnye setahun..Kejap je lahai.Kalau nak bg adik pun dah boleh.Hahaha Aritu kan,ada org kan(Dee) dh komen kat n3 Eii Aariz tu kan.Alah,Ell paham sangat.Org tua2 kata kalo jari kaki masuk mulut katanya nk dpt adik lg ekk.Ell tak tau betul ke tak.Nnt percaya jadi tahyul plak.:)
Sejak lps tu,period Ell dh lewat seminggu okeh.dah cuak gila Ell ni.Yelah,pada we'ols Aariz tu sebenarnya kecik lg,masih perlukan perhatian yg cukup.Gile gelojoh la Ell kalo mcm tu.Pulak tu Ell ni sebenarnya period comes regularly tau.Tiba2 yg latest ni dtg lmbt skit dri biasa.Perancangannya tk nk pregnant lagi.Aduh! tak bleh jadik,pastu Ell ajak hsbn gi klinik.Then....U'ols agak apa? Kalo nak main teka teki meh lah berteka teki ekk..ngee..


skrng dh pandai ajak abg die wrestling..jantan kata kan..

Tapi Ell nak tunjuk klip yg ni.U'ols jemput yer menonton. 



Hehe ni pun perangai dak jantan kan...kete,moto...sumer die pandai main.Sebelum klip ni si kakak nye dh tanya "Aariz,ni apa?" pastu terus die sound like moto gitu..:)tk tringat nk rekod,dh separuh jln baru amik.

Maaf yer kualiti video kurang memuaskn disebabkn pantulan cahaya menerobos kedlm rumah.Ahaks,alah ngaku jelah guna henpon cikai ...hahaha







Aariz mintak adik ke !?~

Saturday, October 23, 2010

Cik Anita Songeh GiveAway~



N3 ringkas untuk Give Away yang dah ditag oleh Pn.Shiela

Syarat penyertaan sangat mudah:
1. Follow *saya punya belog (tak wajib, tp utk memudahkan update dari *saya )
2. Perlu ada entri baru dan link kepada belog *saya.
3. Tajuk entry is : Cik Anita Songeh Giveaway.
4. Lepas dah join, sila komen di post ini dah tinggalkan link anda. Biar mudah nak jejak nanti. Jangan di chat box ye. Nanti susah Cik Anita nak kesan.
5. Kalau rajin sila buat sticky post ye :)
6. Jangan lupa tag DUA orang rakan anda. Pastikan mereka tahu yee..
7. Letakkan banner buruk Cik Anita di side bar anda ye. :) Thats all~

*Saya di situ bermaksud Cik Anita Songeh

Ok,itu saje dan perlu mengetag 2 calon peserta GA ni yer..
calon2 nya adalah..



Semoga berjaya!

Cik Anita Songeh GiveAway~

Thursday, October 21, 2010

I'm straight okeh!! (buruknye FB)



Hello n hye..
Since Ell dah beberapa kali dirayu di FB ni Ell dh private seprivate nye.Ell akan accept sesape yg Ell rasa kenal je.If ada sesape yg menggunakan nick name,pls bgtau yg korang tu Ell kenal ya.Dulu pernah jugak diganggu sijantan phsyco yg merayu nk jadi kekasih gelap.Choiii! apa ingat Ell ni bangsat sangat ke tak sedar diri yg berstatus isteri dn ibu beranak 4.tolong la...pi jauh2 carik org lain yg boleh ko ajak itu dn ini.Nama macam alim ulamak,tp kelakuan macam $%^&*!.At last senang hati Ell bila dh delete namanya dr senarai kawan dn menyekat terus dr berhubung.


Habis cerita disitu..hati dh senang.Kemudian selang beberapa bulan Ell apprvd sorang awek yg nmpk mcm biasa.Boleh lah menambah kenalan maya..Oh tapi rupanya lagi dahsyat diganggu kaum sejenis ni.Ya Allah..ampunkan aku.Mulanya Ell layan sesaje .yelah ingat mcm adik2 kan..panggillah yang ke,dear ke...tp kelain pulak jadinye.Bila diteliti profile nya,astaga!!!! lesz rupanya berminat dgn wanita shj.Sekali Ell dh accepted,bersusun pulak yg requested nk jadik fren.Itu semua dr link yg sorang tu ler..

Bila dh 2-3 org add, mcm2 lh yg boleh dilihat kat walls dan picture album di profile derang tu.Sangat memalukan!! yang malangnye derang ni semua dr golongan berpendidikan tinggi,berkerjaya hebat,tp macammana  boleh terjebak dgn cinta kaum sejenis pun Ell rasa keliru.bukan calang org,dokter pun ada.tapi kebanyakannya remaja.

Owh pada awalnya Ell ditanya oleh salah sorang yg Ell dh accpt sbg fren,beginilah lebih kurang.
"hye dear,u lesz?" terus teranglh Ell cakap bukan n thats y i ada suami dan 4 org ank.tapi i cuma kagum dengan pompuan2 cantik."oh ye ke" balas die lg."Tapi i teringin gak sesekali nak #@$* dgn hot mom mcm u" "bila boleh dtg KL join ur group?" wadda!!! serius meremang bulu roma.Berani die tanya mcm tu! bukan setakat tu,semua anggota badan yg kita sendiri malu nk sebut depan orang,di bayangkan dn digambarkn tanpa segan silu.Maaf,setelah difikir tanpa ragu Ell terpaksa mendelete dan menyekat terus mereka2 dr golongan itu dr terus mengganggu.

Tujuan n3 ni bukan nk mengaibkn diri sendiri sbb diganggu oleh lesz ni,tp nak share supaya u'ols kawan2 Ell ni turut berhati2 memilih kawan dr FB.Seeloknya org yg kita kenal jelah jadi fren kita tak perlu rakus sgt nk bnyk kenalan tapi asal usul mereka kita tak tau.At least kalau dr kalangan bloggers kita tahu siapa mereka.bukan ke mereka selalu bercerita mengenai life mereke dlm blog mereka.

Satu lagi,mereka ni dr pandangan kasar sukar jugak utk dikenalpastikan.Perwatakan mereka ada yg biasa2 aje ada pulak yg seksi berlebihan seperti nak menggoda,tapi not for guy katanya.Dan yang paling penting,mereka ni kebanyakannya terjebak time belajar kat university.cek ank2 remaja u'ols...jgn ada yg trjebak kedlm gejala cinta sejenis ni..say NO to LESz!!



I'm straight okeh!! (buruknye FB)

Saturday, October 16, 2010

Anugerah Blog Ibu Mithali~(award)


Bismillahhirahmanirrahim...
Alhamdulillah dapat lagi satu award drpd seorang sahabat SHIELA .Bukan calang2 award ni tau,Award IBU MITHALI.

 

 Aduhai,terharu sungguh kalo betul Ell dapat anugerah mcm gini.jauh sekali kalo nak diiktiraf ke Ell ni ha.Org kata ibu mithali ni mesti seorang yang mempunyai sifat2 yang takwa dan ciri2 pengorbanan terhadap perkembangan ank2.Sanggup bersusah payah demi memjadikan ank2 seorang yang berjaya kepada negara dan masyarakat.Tapi itu semua mesti didalam didikan dan cara islam.dan apa2 lagi lah ciri2 nya yang menjurus kepada pengorbanan dalam agama.Apa2 pun mekasih la Pn Shiela yer..

Dan sememangnya ibu2 mesti dihargai.kerana ibulah yang tak putus2 mengiringi doa dan restu yang menjadi pendorong kejayaan anak2.Dan semestinya juga u'ols ni yang bergelar ibu layak menerima anugerah ni dari blog Ell ni.Ibu yg mana tak nak tengk kejayaan ank2 kan...

Dah bebel2 yang tak berapa nak panjang ni, Ell serah kan lh Anugerah ni kepada u'ols yang membaca.Terima kasih.Tapi u'ols ni, kalo tak di senaraikan nama takmo amik kan...sukati u'ols lah.tapi Ell ikhlas memanjangkan award ni.Dan pls jgn kecikkan hati Ell ni yer..sudi2 lah terima.






Anugerah Blog Ibu Mithali~(award)

Thursday, October 14, 2010

Eiii Aariz......


Hello....
Hari ni tak de n3 membebel2..jez nak share gamba dak Aariz yang sgt kretip time tido.Aduhai..nak,mcm gini punye pesen tido pun ada yer.

Gambar ni hsbn Ell yg ambik.Tengok Aariz mcm ni terus Ell tersenyum2. hehehe

Meh kita tengok muka die,betul ke tidak die tengah tido.Hehehe tido kan..
Agak2 apa ekk die mimpi tu..

Lastly u'ols,mana komen u'ols dlm blog Ell ni yg tak berbalas...dah Ell selesaikan semalam ye.Jangan ada yang kecik ati pulak tengok komen u'ols tak berbalas2...Ell mintak maaf bebanyak diatas kesulitan.Hahahah sulit lh sgt kan.
Ok,sampai ketemu lagiiii




Eiii Aariz......

Tuesday, October 12, 2010

Berjejak Kasihan di Open House (2)

Bertarikh 2 Oktober 2010 adalah detik2 bersejarah antara Ell dengan teman sepengajian time kanak2.Harus Ell kata bersejarah ae u'ols...plus minus lebih kurang 17 ke18 tahun we'ols tak jumpa.We'ol classmate since standard 3 pastu terpisah lepas dia dimasukkan ke sekolah berasrama ketika form 1.Memang betul2 berjejak kasihan nih.
Macam tak percaya we'ol boleh berjumpa semula disebabkan fesbuk.Tu lah die fesbuk ni,kalo kene gayanya digunakan..elok jadinya kan.Yang sedihnya bila dia kata time kawen dulu takde sorang pun kawan2.Yelah dat time tak tau mana nk kontek all da ex-classmate.Yang ada sedare mara n kenalan rapat je lah.

Memula sampai tak kenal yang mana satu sebab adik beradik die semua serupa je.6 beradik 5org perempuan.Dan akhirnya...kami bertemu...nyaris dia nak panggil Marsha tu Ell.hahaha.Dah katanya mencopy habis muka maknye ni zaman kanak2 kan.Tapi die masih bleh cam muka Ell walaupun Ell dah lain sangat katanya. See bentuk mukanya, comelkan?tengok ar besornya muka Ell tu.And die dari dulu pun mmg cumell n kecik molek kira umpamanya Ell macam Marsha n die macam Dina lah gitu.:)


Masuk jap lah rumah die sebab time tu pun die tengah bergambaran dengan fmly die.Open house die ni meriah la sbb sambut menantu omputih balik coz raya pertama lum tiba malaysia lagi katanya.Adoi mak..nmpak sangat Ell macam org tua dalam gambo ni.


Mariana & Aariz
sementara Ell n hsbn n kids makan2

 Tadaaa...menu of da day.Kambing golek u'olsss.rasanya peliharaan abah die sendiri kot sbb die kata belakang rumah ada kandang kambing.Plus sosej saiz xl.raja besor sosej dier...sedap pulak tu,ayam cheese n daging blackpepper berlada.Adoi..mmg tak bleh tahan.kalo tak balun mmg tak reti nak tos lah air liur nih.:D


 
  Lagi menu yang lazat2.Tapi tak heran dah sbb dah melekat ngan kambing je.:)


Untuk Nana terima kasih yg tak terhingga walaupun aku tak bg pun link blog aku ni kat ko.Harap dapat disampaikan diangin lalu jelah ye.:)

Dan dan dan....ada lagi. Disebabkan fesbuk jugak Nana ni dengan  kazen hsbn is ex-classmate sekolah menegah rupanya. Ada connection lain lah pulak kan.

So,harap2 kita akan terus keep in touch yer.





Berjejak Kasihan di Open House (2)

Monday, October 11, 2010

Berjejak kasihan di Open House

Raya dah habis ekk.tapi nilah die kalo dah lambat,asyik la keciciran.Blog ni pun kejap update kejap tidak.Kalo updatenye sikit,tapi bila tak de mende update lamanya macam ayam mengeram pun dah menetas dah..hahaha
Bukan apa lah u'ols...Aariz sekarang ni banyak na merintah nye..makin membesar,makin banyak pulak akalnye.Nak biarkan sorang memang tak boleh la.Time tido die kita pun dah mengantuk.So.nak buat autopublish pun kirim salam la..Tak pun bila dia tido tu,cepat2lah bereskan kerja2 yg menunda tu.Haa kalo dah setel barulah boleh main2 internet ni tapi kalo dia dah jaga sebelum kerja selesai..alamatnya no chance utk mama die bersantai depan pc

Ah sudah.. terbabas n3 sket.

Tajuk n3 pun berjejak kasihan,dah tentulah dah bertahun2 tak jumpa kan.Ni open house bukan sebarang open house.Open house ni sebenarnya merangkap mini reunion dengan ex-skoolmate SMK Ayer Baloi SPM batch 1998.Nilah die,since kita dah ada kemudahan dengan fesbuk ni,macam2 boleh kita arrange dengan kawan2 lama ni kan. Syukur kan,dapat eratkan lagi persahabatan yang dah lama sangat terputus.

Ok,sebelum tu meh tengok menunya.Ihikss macam lah banyak sangat amik gambo,tapi ini je yang ada.Ikan caru bakar cicah air asam yang super duper mantappp! YaAllah macam tak ber tos ayaq liuq ni.hahaha...Ini antara je u'ols...lain2 menunya 
-laksa johor
-satay
-rendang ayam
ermm apa ekk lagi lupa dah.Sebenarnya Ell makan sikit je..kononya mengikat perut..(haha menipu ler tu).But yang paling teringat2 is punch buah2an yang sangat sedddap..siap ada kiub2 apple merah n hijau n oren n apa tah lagi.masyaallah...sedapnye.Memang syorrrga.

Gambar ni antara baby n kids yang ada.Ok,yg kiri atas ialah hsbn kpd Pn.Rafiza yang kedua2nya merupakan ex-skoolmate Ell.Pn Rafiza ni lah yang dengan sukarela menyediakan punch buah2an tu.Mekasih Fiza...punch ko memang terbaekkk.Tanpa dengan segan silunya hsbn aku tah bape ploh kali di tambahnye dengan tak habis2 memuji:D


Sebelum larut malam,meh la kita bergambar beramai2.All da babies yang ada semua dah membunyikkan siren memasing,so takyah kita membuang masa.Terima kasih untuk tuan rumah yang menganjurkan this open house.Yang depan sekali pakai baju melayu kelabu asap itu lah tuan rumahnye.


Jom sambung balik apa yang belum diselesaikan...Orang kata tak baik buat kerja separuh jalan ni..apa kata habiskan kerja makan2 tu baru minta diri balik.hahaha..kalau dah dasarrr..tengok ar,yg bapak2 perut memasing dah mengelembung,yg ibu2 jugak kira masih maintain :P


Lastly,terima kasih untuk inchek organizer sbb beria2 sangat nak jumpakan we'ols reramai macam ni..Tapi masih ada jugak yang tak dapat join da gathering sebab memasing ada hal sendiri kan.Insya'Allah lain masa dan hari kita buat family day pulak ekk.






Berjejak kasihan di Open House
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...