Wednesday, January 26, 2011

Happy Birthday!! ~ Dina



Bismillahhirrahmanirrahim...
Selamat ulangtahun kelahiran anak mama&babah, Azradina Hanisha yang ke 7 tahun.Alhamdulillah,selama mama dan babah sudah membesarkan Dina, Dina menjadi anak yang baik sekali.Semoga Dina akan berterusan jadi anak yang hormati ibu bapa dan patuh pada suruhan agama.Insya'allah..doa mama dan babah sentiasa mengiringi Dina selagi hayat dikandung badan.

Harapan mama dan babah,agar Dina menjadi anak yang solehah serta peroleh kejayaan yang Dina impikan.Tetapi harus diingat,kesenangan dunia hanya pinjaman semata..yang penting kita beringat kepada NYA.Insya'Allah,selagi tidak lupa kewujudan NYA,kebaikan akan sentiasa menyebelahi Dina.

Selamat Hari Lahir!!
Dina yang manis..♥

pls stop my playlist utk menikmati klip ini..:) 
video

*Ini klip istimewa untuk Dina yang Dina mintak mama buatkan..berebut mama buat pagi ni,sebab masih belum select gambar2 terbaik Dina.Syukur dpt siap sblm matahari condong..heheh



Happy Birthday!! ~ Dina

Friday, January 21, 2011

Ulangtahun PERTAMA~ Aariz Arslan

Selamat pagi!
 Nyaris terlupa nak update birthday Aariz dlm blog.:)


Rasa setahun ini sangat cepat berlalu.Aariz dah pandai bertatih dan panjat tangga semestinya dah master.:) Aariz juga sudah banyak mengomel.Walaupun omelan itu Aariz sorang je yang tahu.:) "mama,baba,dada" tak kira waktu.
Aariz dah banyak makan,walaupun dengan hanya 4 batang gigi depan yang comel atas dan bawah.Tapi agak hairan kenapa berat Aariz sejak kebelakangan  agak mendatar.Namun tak mengapalah kalau kesihatan Aariz baik2 selalu.Malah Aariz dah pandai merajuk bila melihat sesiapa sahaja keluar meninggalkan rumah.Kadangkala dengan berat hati Aariz tetap melambai2 kan tangan..heheh sangat lucu.
Adalah satu kepuasan melihat Aariz berkembang dengan sempurna didepan mata.Gelak dan tawa Aariz sungguh membahagiakan keluarga.
Semoga Aariz akan sentiasa Allah berikan kesihatan dan panjang umur.Tetapkan iman didalam diri agar menjadi anak yang soleh serta menjadi penyejuk keluarga.Yang paling utama Aariz taat pada Allah dan hormat orang tua.Anak2 mama dan babah adalah harta yang tidak ternilai.Semoga akan terus bersinar selamanya..InsyaAllah.

video

SELAMAT HARI LAHIR 
SAYANG.....






Ulangtahun PERTAMA~ Aariz Arslan

Monday, January 17, 2011

Sebabnya tak update blog~




Seminggu dah blog ni tak update rupanya..ah sudah,ini tanda2 blog ni  bakal berkubur ke? Oh tidak..harap tidak berlaku.Sebenarnya duduk kat rumah bukan bnyk bende interesting pun nak cerita.Aduhai..terpaksa memberikan alasan.Boleh je nak post n3 yg takde kaitan dgn life kan...tapi bnyk bende yg perlu dilakukan.oh,alasan lagi..hehe

Ell rasa berblog ni perlu komited kalau tidak blogger lain tak nak singgah n nuffnang pun kedekut nak naikkan earnings..Oh sori,saya merajuk dgn incek Nuffy.huhu..

Laptop...ya rasanya Ell memerlukan sebijik laptop utk memudahkan mengupdate blog dimana shj didlm rumah waimah didlm j*mb*n..Dah katanya ada wifi,haruslah digunakan dgn sewajarnya kan..Kalau nak mengharapkan PC yg mmg tak boleh diangkut kehulur kehilir,susahlah jawabnya nak update blog..kesian kat blog kan.


 Tambah pulak setiap kali nak guna PC,mesti nak kena panjat tangga yg tinggi ni gamaknya ala2 rapunzel gitu.:P




Tapi bila dah duk bertapa kat atas nun,nnt tkut mak mertua simpan hati.Mana nak memasaknya,mencucinya,mengemasnya,ank2 sekolah.Semua tu sapa yg nak urus? Oh man, lagi2 alasan.But,sekarang masih awal lagi..masih ada can nak jengah blog sana sini.

 And yes,laptop harus ditambah kedlm wishlist tahun ini.ngee..
Saya juga memerlukan seorang clone utk mengupdate blog setiap hari.heheh tak masuk akal tul!!

Ok,sudah..otak tetiba kene block,tak tau nak taip apa lagi.Tapi sebab musababnya adalah yang munasabah jgn memandai kata munaserawak ya.Nak kene sekeh?


*Koleksi gambar peribadi
*Tak tau kenapa n3 ni agak mcm sewel sket..tp koramg layan kan je yer...ngeee



Sebabnya tak update blog~

Sunday, January 09, 2011

Fakta tentang JOHOREAN





Memandangkan Ell org Johor ,Ell bg fakta tentang JOHOREAN. Tdk ada yg tdk benar,melainkn yg benar sesaje...:) Fakta ni Ell amik dr internet.Tk tau sape yg buat...Melalui dr penelitian dn pemerhatian,boleh jugaklh dipercayai 200%.:P
Ell siap huraikn n tokok tambah sana sini..Sila perhatikan dgn betul..


1. We end 9 out of 10 sentences with "Ekkk..." (yg ni kena betulkn sikit.sbnrnya tk delh smpai 9 out of 10 tp adalah jugak)Ekk ialah trademark orang Johor. Digunakan di hujung SETIAP ayat menggantikan tanda soal. Contoh :- "Ni awak punyer ekk?"

2. We refer to Johor Bahru as Joho and not JB. Kalau orang di negeri Johor sebut Johor, it means Johor Bahru (JB), the city not the state. Normally used by mereka yang tinggal di luar bandar Johor Baru seperti di Pontian umpamanya. Contoh : "Beb, gua nak turun Johor laa. Lu nak ikut gua tak?" So, if you ARE already in Johor, tak kira di daerah mana - if the locals kata nak pergi Johor, it means nak ke Johor Bahru. Jangan pulak buat lawak berkata, "Eh, lu kan dah ada kat Johor?" Or worse, jangan memandai nak tambah ekk with that question!

3. We pronounce Muar as MUOR. (kena juih bibir sikit) In fact you pronounce everything that ends with "AR" as "OR". Contoh : "Aku kena pakai seluor besor untuk main bolo kat Muor besok." Lapo (lapar), penampor (penampar), ulor (ular), pagor (pagar),kelakor (kelakar) dan lain-lain.

4. We are brash with a CRAZY sense of humour. Honestly, I haven't met a Johorean yang serious or square to act. Or cannot take a joke. Walaupun pendiam atau pemalu , but their sense of humour boleh tahan gak. Kebanyakn (yang Ell jumpa dan kenal lah) are either loyar buruk or bigor. Baik di kampung mahu di Bandar. The sense of humour is unique that I find sometimes orang luar (non- Johorean) agak takut with the brashness of budak-budak Johor.(we'ols gile ckit) hehe..

5. We called ENDUT(aweqz/boyfren). Kalau tak pernah berendut, sure pernah ada endut or busuk-busuk pun teringin nak ada endut,kire mcm couple le. Contoh ayat : "Haa...kau dah ada endut yer ? Kau pergi berendut kat mana ? Orang berendut dia pun nak berendut."

6. We'ols Makan Gula Tarik,Gula Candy(dibuat dr kelapa n letak kaler),Sagun, Otak-otak, botok2....Dah lama tak tengok atau makan gula tarik, sagun or candy. Ada lagi ke bebenda ni kat Johor? rasanya Gula tarik ader lagi kat Stesen bas Larkin n tmpt2 lain yg kita perlu bnyak brtanya utk jumpanya..

7. Budak2 jantan pernah (or berangan nak) jadi Mat Rock! Ell rasa sebab kedudukan Johor dekat dengan Singapore, sebab itulah pengaruh Barat di Malaysia masuk melalui Johor dulu. Itu teori je lah. Lagipun, Johor memang ada pertalian kuat dgn British. But kalau ikutkan sejarah Johor, Sultan yang mula-mula kawin dengan Mat Salleh pun Sultan Johor (Almarhum). So, tak heranlah kalau kumpulan Rock kat Malaysia ini semua ada susur galur dari Johor. Ramli Sarip (Spore), Amy Search, Zainal Abidin Headwind, Nash Lefthanded, Mael XPDC, Syam Kamikaze, Def Gab C, Bandi Amuk, Bittersweet, Sweet Charity (Spore? ye ke.betulkn jika salah) etc...Boleh pakai ke teori nih? Jangan kena pancung dengan Sultan,dah ler. Ampun Tuanku!

8. Kenduri Kawin Ada acara baling duit ngan gula2(ambur2) yang time tu,all mak-maks akan panggil knk2 suh rebut $$$$$ sekali.bestt woooo. and ada Telur Pindang. Telur pindang ialah telur ayam yang direbus dgn segala macam rempah dan dedaun untuk m'dptkan da special taste. Lepas rebus,telur akan berwarna cokelat pekat. Both kulit dan isi. nice! Normally it's for special occasion, like wedding day.Sila lihat n3 Telur Pindang Johor ni..

9. Tidur atas "LECA"** means tilam (LE+CE) (rhyme with letak and baca, the non-baku way). Baju simpan dalam "GEROBOK" (almari) tp sebutannya GOBOK. **. Ambik "GEBOR" tu means selimut.

10. We jarang tngok RTM :P . Hei,no hard feelings k if ur wth them though the sets are a little old fashion along wth the never ending 'technical' probs or mstakes bla2..apa yg sbnrnya bnyk cerita2 dah tengok kat Singapore channel long before on air kt RTM juga tv3 n same goes for the crita2nya n movies2nya..the neighbours dh pickup dulu. Juga for information, Johor bleh terima siaran from S’pore n some Indonesia (tmpt2 trtntu) .Kalo dok johor, xde astro pun xpe...Tp nk tmbh pengetahuan ada astro lg baguzz (in hd yg best).





*Di petik dr sumber2 yg boleh dipercayai..tp sndiri di touchup sanasini.
*Mngkn dtmpt lain juga ada prsamaan.tk pe apa yg pntng kita smua hppy n tk gaduh2..

Fakta tentang JOHOREAN

Saturday, January 08, 2011

Turnip Rock (beautiful place)



 Hai alls...Ell terjumpa gambar yg menakjubkan pada Ell.Ell nak share kat sini.Hebat sungguh ciptaan Allah kan.Meh sejukkan mata menikmati keindahan nya.

Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)
Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)

Turnip Rock - Beautiful Place (25 pics)

So,apa komen u'ols...Kalau nak buat rumah kat situ rasanya susahlah nak hidup...tapi batu yg namanya turnip rock tu mmg menarik.Tempat percutian pun rasanya tak juga kot.Tapi kalau dpt walau sekali menjejakkan kaki ke sini tentu bangga .

Turnip Rock (beautiful place)

Tuesday, January 04, 2011

Snoogums-Boogums~

 Hello alls...hari ni n3 santai je ah.Tapi Ell suka sgt kalau dpt share ngan u'ols..


U'ols kenal sapa dak kecik ni...Tak kenal ekk,atau u'ols tak tau atau u'ols tak cam.Tapi u'ols mesti pernah dengar lagu ni.Cuba play jap..sblm tu pause playlist Ell kat sebelah ni ya.


Cuppycake Song~Lyrics

You're my Honeybunch, Sugarplum
Pumpy-umpy-umpkin, You're my Sweetie Pie
You're my Cuppycake, Gumdrop
Snoogums-Boogums, You're the Apple of my Eye
And I love you so and I want you to know
That I'll always be right here
And I love to sing sweet songs to you
Because you are so dear

Ooohhh geramkan dengar die nyanyi.Anak2 Ell pun suka lagu ni.Yang rasa mcm nak cubiiittt je part die sebut snoogums-boogums tu.Tapi sekarang dia dh besar dah..nak cubit pun rasa cam tak sesuai jer..hehe.klip tu record tahun 1994 time umo die 3thn.

Amy Castle (now)

Rupanya dia ada jugak berlakon cuma kita tak perasan je..yelah,pelakon tambahan je kan...Dan dia ni famous semula disebabkan dia berlakon dlm satu episod Lizzie McGuire.Kids yg follow tv series ni 2-3thn lepas tahu lah kot...

Ok,alls..if  masih tak puas dengar kechumellan dia nyanyi tu..play lh bnyk2 kali sampai u'ols puas ye...hehe



Snoogums-Boogums~

Monday, January 03, 2011

Keputusan GA!!

Attention,attention!!
Sila ambil perhatian,pemenang giveaway anjuran "life of LadyEll" akan diumumkan.Mohon maaf sekiranya ada yang rasa agak lewat.ramai yang tak sabo nampaknya ya.Yelah paham2lhkn, serempak pulak dgn hal anak2 sekolah ni.

Anyway,mula2 sekali Ell nak ucapkan terima kasih banyak2 sebab tak sangka ramai yang sudi nak join GA Ell ni.

 Tengok ha...balang ni sampai tak muat dah.Terharu jugak seh.Tak sangka camni ramai, padahal baru 1st time Ell buat GA ni.

  Makanya terpaksa ganti bekas yang lebih besar supaya selesa nak gaul2 nanti.So,Ell curah dalam tudung saji ni ha..:) haha tudung saji u'ols...

 Tudung sajipun,tudung sajilah...janji boleh *kocok.Ni dh lepas dikocok2 dan digaul2 n ready untuk dicabut terus.

 Tangan2 kepunyaan 3 orang ank2 Ell.Tp kenapa cabut 3 bukan 2. Haa..Memandangkan ramai na yang menjoinkan diri,fikir punya fikir Ell dengan sukahati tambah satu lagi sebagai saguhati.
Pemenang pertama diperoleh cabutan dr anak Ell yang pertama,ke2 dari cabutan anak ke2 dan saguhati dari anak ke3.

Cuma perhatian Ell mintak buat semua yg join GA ni, bahawa setiap cabutan yg dicabut adalah dengan 100% telus spt diatas..dijamin tiada pilih kasih watsoeva. Jd jgnlh ada sesiapa yg rasa ragu2 ya. Apa2 pun Ell tanggung. 
K, setelah cabutan dibuat....dan mereka yang bertuah itu adalah....(drum roll plss)







 PERTAMA
(ImanMom)
KEDUA
(EmyOmar)

SAGUHATI
(CikEzy)


So,tahniahlah Ell ucapkan pada mereka yg berjaya.Sila email kan alamat dan no tepon ke

lady.ell@hotmail.com

Dan bg mereka2 yg kurang bernasib baik pd kali ini...lain masa bleh cuba lg InsyaAllah.Jangan serik nak join lagi cnts or GA anjuran Ell nanti(kalau ada). Bg Ell apa yg penting yg juga merupakan tujuan sebenar dibuat GA ni adalah utk meramaikan lg kenalan semata. Ell harap lepas2 ni bg sesiapa yg sudi diantara uol's semua agar perkenalan serta persahabatan yg ada ini dptlh diteruskan ya.
Lastly, sekali lg Ell ucapkan 'terima kasih' buat uol's semua...




*kocok
  1.mecampuradukkan (mengaduk) kad atau daun terup.
  2 mengoncang-goncangkan sesuatu (botol dll) supaya isinya sekata

Keputusan GA!!

Saturday, January 01, 2011

Happy New Year!!!

Years come n go, but this year i specially wish 4 u'ols a double dose of health n happiness topped with loads of good fortune. Have a gr8 year ahead frens!

And next n3 Ell akan announce the  lucky 2 person yang dah join GA anjuran Ell.So,tungguuu...
Happy New Year!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...