Tuesday, December 20, 2011

Splashing Time!! @ Bukit Gambang Waterpark

 Hello Kawan-kawan(ala2 kids tv show punya host sbb mood kanak2 riang).

Oklah,kali ni Ell nak post pasal we'ols ke Gambang Waterpark.Kiranya ni aktiviti family gathering jugaklah.Tapi ada beberapa fmly yang tak dapat join atas sebab-sebab memasing.we'ols pergi 3h2m n bermalam di homestay.Syok la berkumpul reramai macam masa-masa d'ols balik kampung.


Macam biasalah,kalau pegi memana tu,mesti mau bergambar kat mercu tandanya kan.Dan ini antara ahli2 rombongan .:D We'ols keluar dari rumah jam 9.45am n lebih kurang 3 minit je ke waterpark.


 Baby Abid & Baby Aariz.


 Marsha & Aariz 


  Emak & Abah.


 Dina & Syahmin.(BFF)


 Tak pasti apa yg d'ols tengok tu.
ni sementara menunggu our hero2 beli wristband. me busy snapping photos but lupa nak snap queue in front of ticket counter yg mcm ular.gambar ni tak sengaja,alih2 tengok dlm folder ada pulak.

the carpark was full and yet cars came in non stop.


 Yeah,officially we entered the waterpark at 10.30am.

Me,Aryan n Aariz. 

 Mula-mula we'ols cari tempat kat cocobeach.Nampak gaya semua cabana dah full.Owh,next time we'ols dh tau boleh bawak tent.Boleh kita berkhemah kat tepi beach tu.   

Walaupun bukan dikawasan beach tu,tapi we'ols selesa lah dapat tempat rehat macam ni.Untuk sewa RM45 + deposit RM10 =RM 55.Tapi jangan risau,10 hengget tu akan dipulangkan bila u'ols nak balik nanti.Yang paling best sewa satu cabana ni u'ols akan dapat sekeping pizza n 2 botol air mineral.Not bad huh.

Memula we'ols layan kanak-kanak yang kecik tu main-main air kat cocobeach ni.Ni jelah kot yang paling xtreme kanak2 bawah 4tahun boleh layan.haha.Tapi don't be khuatir,ada jugak tempat slide kanak2 kat kids area iaitu di Penguin Island.
Kat cocobeach ni  paling syok bila time wave die datang tu.Adalah dalam lebih kurang 10minit sekali selama 20minit kot.anggaran je eh.Jangan tak caya,we'ols stay kat sini dekat 4jam.sambil duk tepi sembang2.Tapi mana yang dah besar2 tu,pandai dah bawak diri sendiri naik rides yang d'ols suke termasuklah Marsha yang katanya dah besar.


Tapi kan,baby2 ni memang tahan paling lama pun 4 jam berendam dalam air.Pastu kang die lapar,pastu pulak die mengantuk.Memang tidak syak lagi,lepas je 4 jam our babies mula dah terkulai2 mengantuk sambil disuap makanan pulak tu.

Ok,rides time! wow,syok habis.The crystal slide.Crystal slide ni dalam die terang.

Marsha n her cuzie (syahira) was ride the Galaxy slide.dalam die gelap gelita memang u'ols tak nampak apa2.Ell ride ni dgn inchek suami..yg kelakar dia tak henti2 bertakbir n anak tudung Ell  boleh terbang.Pastu suruh lifeguard die carikkan kat dlm kolam.

Galcier River.Just duduk kat atas tube diam2 n ikut je river's flow. tenang je..sebab die bawak u'ols round satu park ni.best arr rasa nyaman sebab tengah2 hutan kan.Masih boleh nampak kehijauan lagi.

Ni tak pasti apa nama tempat die.Tapi u'ols nampak tak piranha yg tengah menadah air tu...

Woohoo! BIG SPLASH! best woo..rasa macam kene massage plak bila air kat mulut piranha tu termuntah.

Gambar ni terpaksa ambik time we'ols nak gerak balik.Maklumlah kan,susah nak bawak camera sana sini kat tempat yang rata2 dengan air ni.Kang tak pasal2 jatuh dalam air kan ke naya.Dan banyak jugak rides yg we'ols naik,tapi tak dapat ambik gambar banyak2 atas sebab musabab yang sama.

Ha...nampak banner ni? 
Bukit Gambang Waterpark has this cashless policy..
So,kita isi je berapa nilai yang kita rasa nak guna dalam waterpark tu ke dalam wristband termasuklah makan,minum,sewa cabana,locker,tube dll.Jangan risau,tak habis boleh refund semula.



 5.30pm.Tu diaaa...kemain lama we'ols berendam baru nak ingat balik.Dari jam berapa? Jam 10.30 pagi.hehe

Time masuk punya ramai manusia..Time balik dah nak senyap sunyi,maklumlah..dah dekat jam 6 mana de org nak masuk lagi.kalau tak silap,6.30pm Gambang waterpark ni tutup.
Sesiapa yang nak pergi,ni Ell snapkan harga ticket kat kaunter die.Kalau tak nampak,boleh kasi besar gambar ni eh.


Ni tempat u'ols nak refund duit kat wristband yang tak habis guna tu.Tapi we'ols habis dah semua untuk beli t-shirt/sovenir siap topup dengan duit lagi.

Ok,keseluruhannya,Bukit Gambang Waterpark 
1.BEST! cuma kecik sket je dari Sunway Lagoon.
2.Food die pun sedap,harga berpatutan.Oh,lupa ekk nak ambil gambar food die.
3.Kalau ada yg kata..alah,saya dah rasmikan dah waterpark ni.Ok,takpe..ahkak memang baik hati nak review pasal Gambang Waterpark ni.;)


Owh,sebenarnya we'ols ke Gambang ni bukan last week,tapi pada 9,10 &11 yang lepas.Time tu cuaca sangat cantik dengan matahari yg terik.Sampai semua terbakar kulit.Elok je hari ahad yg we'ols gerak balik tu,dari Teluk Chempedak angin kuat beserta hujan turun dengan lebat.Sepanjang jalan hujan mengiri we'ols sampai ke rumah.Dengar2 berita hari isnin jalan Gambang-Kuantan banjir teruk.Syukur we'ols dah selamat kat rumah.





* Banyak betul terlepas n3.Birthday inchek hubby ,birthday Aryan n birthday sendiri pun main lalu je.Tak de langsung n3 kat blog yang kononnya kata sayang ni.N3 ini pun tertunda atas sebab2 yg tidak mengizinkn.




Splashing Time!! @ Bukit Gambang Waterpark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...