Monday, August 10, 2009

the game is on..

9

Hi u'ols.Setelah sebulan stgh hsbn Ell sibuk nguruskn segala mcm hal brkenaan bg mnjayakn Kejohanan Badminton Bergu Berpasukan Terbuka Pontian (peringkat kebangsaan) atas anjuran bersama Kelab MBJ dn Persatuan Pemuda Perniagaan Tionghua Pontian ni,finally dptlh kini dia mnjlnkn rutin biasa hariannya spt sblm2 ni.Bkn apa kesian gak Ell tngok dlm sbln stgh-2 bln lepas dia tk reti dok diam..ligat je kesana kesini.Promote nk cri entrylh,masuk paper,tk hbis kt situ,evn brbelas2 facebook n blog team n top2 player negara dprginya.mcm2 lglh..Tp lega skrg,segalanya dh selesai dgn jayanya.
K, pasal game ni spt mana yg dbritau..total entrynya sbnyak 20 team dri dlm n luar negeri Johor.Kebanyakkn team mmbariskn pemain yg prnah mewakili state tk kira dlm sukma,maksak,pelapis negeri dsb.Tk kurang juga player2 yg prnah ke selection BAM, Nusa Mahsuri, ke Sek Bkt Jalil..dsb.



in action> finals: petak kiri is adik kembar roslin n hafiz hashim (kelantan SRC) mlwn adik/abg zakri latiff (main utk segamat brothers A). Mmg meletup team2 ni..very tough to beat.

Setelah 2 hari brlangsung., keputusannya...

wakil dri team Pontian 2 yg brnasib baik mndpt tmpt keempat (hanya ada 1 org state player). 
* rm700,piala2 n beg reket 3 comp x 7pcs.


wakil dri team IS Sports (JB) yg mndpt tmpt ketiga.(bbrapa dikalangannya yg current n ex state players)
* rm800,piala2 n beg reket 3 comp 7pcs.

wakil dri Segamat Brothers A yg mndpt Naib Johan.(wearing white shirt is anak Pak Latiff >adik beradik Zakri Latiff< yg dgr kata org klau tk silap dia duduk di dlm BAM as coach budak2).(keseluruhannya current n ex-state players yg prnah prgi ke selection BAM).
* rm1500,piala2 n reket yg medium range x 7pcs.


n the winner is..Team SRC (Strive Recket Club) Kelantan.
Pengurus team,Ustaz Basit sdg mnjulang hadiah kemenangan dgn di blkgnya disaksikan 4 org anak Pak Hashim yg mnjd tonggak utama kemenangan team SRC diikuti rakan2 yg lain.(all of them are current n ex-state players..selection etc).
* rm 3000,piala2 n reket Fleet yg high range x 7pcs.


lineup team SRC yg dwakili oleh 4 org anak Pak Hashim dn rakan2.


Pihak Pengurusan n Urusetia game tak melepaskn peluang brgmbar dgn pemenang.(Hsbn Ell brada di front row kiri skali,sblh india baju merah)

Setelah 2 hari brkampung di Pontian,mrk brsantai besama hadiah2 kemenangan sblm brangkat pulang.


Bestnya tngok org2 dpt hadiah.In total cash dn barangan RM9100 keseluruhannya.Tp yg sedih skit team hsbn Ell..Pontian 1,sangkut di suku akhir.Apa pn dia rasa senang hati sbb game ni brjln lancar spt mana yg dihrp2kn.Dsamping ramai kenalan baru yg dpt dtambah.

Kenangan..Pengurus team SRC, Ustaz Basit mnghadiahkn sndiri buat hsbn Ell sehelai baju team SRC sbg tnda prsahabatan.

Sblm brundur hsbn Ell nk mengucapkn terima kasih pd para peserta2 dn juga bg mrk2 yg trlibat brsama2 mnjayakn game ini spt FLEET sbg penaja utama, Ah Heng dri PK Sport,trmasuk juga Abg Misbun dn rakan2nya dari Kelab Nusa Mahsuri yg sudi mmpromotekn game ini dlm blog Nusa Mahsuri BC sendiri.Disebabkn itu ia mmberi impak yg besar buat game ini. Juga buat ex national player kita iaitu Yeoh Kay Bin atas response yg baik.Terima kasih bnyak utk semua..


4 comments:

Dee said...

wow..bestnyer dpt tgk keluarga pak hashim..tahniah to ur hubby..bukan senang nk anjur benda2 gini..

rasp said...

syukur semuanya dah selesai dan berjalan dengan jayanya....

Rosy Girl~ said...

kak ell, the tournament when smoothly la kan.. alhamdulillah~

jge kesihatan kak ell. jgn la renyah sgt :)

~ Lady ell ~ said...

Dee>>>
mekasih..tulah dee, siap demam urat tuh dia sbb game nih.:)

rasp>>>
alhamdulillah...

rosy girl>>>
yup, evrthing went well..

mekasih ingatkan akak ye..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...