Sunday, July 27, 2008

ubat migrain



Oleh krn dh kene migrain ni kn,ladyell pn cuba2lh nk kurangkn,sambil brkongsi lwk2 yg penah di dengar ngan u ols.ade sesape yg tau..
lwk nama jepun



1.yg pemarah - Keji cacimaki
2.yg tk suke brg mahal-Sato sukamura
3.yg bisu - Kita tadasuara
4.yg suka mkn tose - Manachi hitosi
5.yg sgt kedekut - Matimati tamokasi
6.yg suka tido - Meka tidomati
7.yg slalu wat kecoh -Wakasi huruhara
8.yg suka belajar - Asiko ulakaji
9.yg suka lagu blues - Apo nadikato
10.yg slalu bangkrap - Sakurangi ashikoya



lwk peribahasa moden


1.Biar putih tulang jgn kuning gigi:maknenyer tulang mmg putih,gigi kuning sah tk gosok gigi


2.Sepandai2 tupai melompat,tk penah ke sukan olimpik:maknenyer jgn mcm bagus,pasal yg mcm bagus tu slalunyer tk bagus


3.Ada udang disebalik udang lain:maknenyer jgn sangka yg ddk sorang kt tmpt sunyi tu sorang,check betul2


4.Biar mati anak jgn mati pucuk:maknenyer klau dh mati pucuk camane nk dpt anak.


5.Sudah jatuh ditimpa piano:maknenyer nasib malang yg tak agak2



peribahasa ni diubah mengikut peredaran masa,yelah zaman dah berubah kn...pd u ols yg ade cadangan bolehlh kongsi2kn

3 comments:

nasazfrog... said...

AITT asyik migrain jer,,, tapi stay bleh wat lawak lagik tuh... thanks wak sudi jenguk blog kite..

ladyell said...

lawak le sikit2 sblm migrain naik meroyan....time kasih wat awak jugak.

shafa said...

Lawak blh hilangkan migrain...tapi tang nama jepun tue lawak gak...tak perasan mula2 baca tapi bila baca betul2 ada maknanya....dalam bahasa melayu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...