Thursday, March 25, 2010

Pemanasan Rumah~


Salam mesra...U;ols sihat?Ell tak berapa sihatlah dh dekat seminggu demam n batuk2.Badan pulak jadi lemah semacam je.
maaf ya tajuk arini translate direct punye.Siapa yang tak faham tu dalam bahasa omputihnya they called 'house warming' atau lebih jelas lg party/jamuan berpindah ke rumah baru..bukan hendak mmbangga2 ye cuma ingin brkongsi brsama.Bukan apa, manalah tau dr gambar2 dibwh nnt ada yg mndtgkn idea bg yg hendak atau pn yg tengah merenovate rmh.

Ni nk citerlah pasal anak sepupu late FIL Ell yang bikin rumah besar sebesar istana hinggap sultan2 dn menteri2.Dsbbkn mrk ni agak brada dr saudara yg lain, dikhabarkan jumlah kosnya lebih kurang RMtut..juta.Amboi,punyalah gah rumah ni sampaikan kesemua perabot jati dipilih dan ditempah sendiri dr Indonesia.

Maka diadakannya jamuan yang besar2an untuk menjemput seluruh penduduk kampung.Acara dr jam 3ptg sampailah 10mlm.Tapi sblm brlangsungnya acara ni dlm 1bln yg lps dah diadakn trlebih dahulu kenduri dan doa kesyukuran.
 
Hsbn n the kids sdg mnjamu selera.Mcm2 hidangan ada.Beriani,Beringin,Sate etc.

We'ol datang awal.jadi tak lah segan nak snap gambar sana sini.Wlaupn tlah dberi green light oleh tuan rmh tp yelah,kita bukannya wartawan majalah 'Deko' mahupun 'Anjung Seri' malah 'Impiana'..so phm2 jelh kualiti gmbrnya.K enough said, let the pic do the talking lak eh..


 
Aryan buat magic sikit..

 
Dining hall
 
Pool side
 
Gate hadapan waktu trttp di hari biasa
 
Gate blkg

Ok alls, itu saja sesi mencuci mata.Ada lagi yang tak Ell amik gambar atas sebab2 menjaga kesopanan.haha,sopanlah sangat!Antaranya bedrooms (8 buah), toilets, kitchen wet n dry & cctv room.Keliling rumah ni tah bape banyak cctv yg dipasang pun Ell tak berapa pasti,tp mmg bnyk luar dn dalam brbelas set.So,sapa yg nk buat kuang ajaq tu,fikir2 dan renung2kanlah..:D balai polis pun ada kat sebelah rumah.




*Ell teringin sgt abiskan masa singgah blog u'ols..tp rutin harian Ell pun tak tentu, serabut lagi.Masih mencari tuning yg betul.U'ols maafkan Ell ya.n thnx u'ol yg bg komen kat blog Ell ni.Ada masa,Ell janji mmg Ell singgah n komen.luv u'ols...



19 comments:

*ayu the sun* said...

cantiknya ell...
suka ayu rumah luas mcm ni.. bila la ayu boleh dapat rumah luas mcm ni.. but setingkat.. nice!

best best..

rasp said...

uissshhhhh cantik tul istana dia tu sis...luas...bila la i nak merasa ada landed house nie *ihiks*

kalo sapphire main hide and seek, mau 2, 3 hari baru leh jumpa tu hehehehehe...

mamarempit said...

subhanallah....besarnye L....hhuuu....kalo dok sorang2 tk serammm ke...heheh...

dlm mimpi pun tk mrase seh,,umah cam tu...

bspotgurl said...

Fuyyoo, cantik & besar rumah + kawasan rumah pun sgt besar.. silap-silap boleh main football tak? anyway.. take care yea

~ Lady ell ~ said...

ayu>>
alah sis,sapa tau 1 day sis pun dpt rumah mcm ni..tah2 lg hebat..:)kita mana tau kan..

rasp>>
sapphire main hide n seek?huhu bahaya kalau 2-3 hari tk jumpa tu..tp kalau umah cenggini no hal punyer..carik je guna cctv sis...:)

~ Lady ell ~ said...

mamarempit>>
mama,takde seramnye..sebelah tu mesjid,sekali azan bertempior setan lariks..:)

jgnlh ckp dlm mimpi pun tk merasa..rugi arr mcm tu.tp mmg lh kan,bila tawon lah kita nk dpt,nk tumpang senang..apa pulak org kata,hai..tumpang tengok je ler..

bspotgurl>>
nk main footbal?tk silap lagi,backyard dier pun boleh..

Shiela Latif said...

kat mana nie beb??

~ Lady ell ~ said...

shiela>>
rumah paling gerando kat ayer baloi la..

Tihara said...

besor gedabak nye rumah die..macam istana ala bali gitu..nyaman dan sejuk je nampak suasana rumah tu.. :)

AISYAH HANI said...

Mak ai... memang besar gile macam istana. Tingin nak umah besar tapi nak kena ade juta2 tu susah la sikit..

~ Lady ell ~ said...

tihara>>
hai la kak...kalaulh rumah saya,tentu saya ajak kwn2 semua.jadi kita tengok jelah kak walau nmpk sejuk dimate..:)

aisyah hani>>
mak yu...mmg besar!! itulahkan,kalau tk de juta2 mimpi je lah...:(

~Eila @ Along~ said...

hi ell,
isk..lama jugak tak singgah..since byk link ilang aritu..hehe
wahh..besarnye umah...maintenance sure tinggi ni...huhuhu
buat umah besar2 takpe..kalo dok ramai2..kalo dok sorang2 takutt...hehe
ell, umah ni tuk family kan..syokla kalo dtg leh lepak2 tepi pool...
wahh feeling2 hotel gitu..hehe
deco umah cantik...bg eila berabis deco tuk umah takpe..sbb tpt tinggal tu penting kan..

Dee said...

masyaallah cantiknya umah..kalolah dee ada duit byk..dh tangkap sebijik..hahaha..verangan..tp serius mmg cantik..

Shiela Latif said...

patut lar macam pernah aku melihatnyer....mmg strategik umah kiri kanan surau & balai polis....aku kalau lalu takleh tehen mate nie hah!! terbeliak jer bijik mate aku...dapat tengok jer huhuhu...nak masuk tuan umah tak kenal..muahuahuahuahua...sedara ko upernyer...kira aku yg duk pontian nie rugi lar tak dapat jemputan tuk org kg ari tuh, klu tak leh jumpe ko kan?? kan da lama kita t jumper lepas skola dulu ;)

eynda said...

Wow!! Cantiknyer rumah...sekali pandang macam istana...sekali lagi pandang macam resort...bertuah tuan rumah :-)

~ Lady ell ~ said...

eila>>
fmly belah mertua ell je..kalau ell sesaje malu la..lgpun eila,rumah ni die datang seminggu or 2minggu sekali je..sbb die dh ada rumah lain yg tk kurang jugak besarnyer...

shiela>>
alahai..sedare mertua aku ler...tp mmg kalau ko ada time tu syok jugak..disebbkn ari jumaaat kan,habis semua die jemput,klinik,sekolah,org mesjid,org surau..eiii sumer2 lh.mmg rugi lh ko n sah2 aritu ko tkyah masak kat umah.:)

~ Lady ell ~ said...

dee>>
kalau tk verangan manakan ada kenyataan..tak pe,verangan je lebih2,manatau nnt ada rezeki lebih..:)

eynda>>
kak,tuan rumah ni bnyk kenalan...apa2 pun mmg die akn dpt yg terbaek..

Glass cook ware said...

beautiful palace he tul tu sis ... area ... if it feels like i have landed house ihiks * nie *

Anonymous said...

umah ni kat ne??maksud saya negeri mane?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...