Friday, June 29, 2012

Wedding my Nep~

Waaaa......lama sungguh tak post n3 blog.Malas na rasa nak tengok blog ni ha.Sebelum abis bulan pertengahan tahun ni,ada baiknya kalau buat satu n3 terakhir..:P
Itu pun citer dh basi.heheh basi-basi pun masih boleh baca lagi kan..
Oklah,tak nak buang tenaga type banyak-banyak,layan je serba sebanyak gambar yang ada.:) Ini perkahwinan anak sedara yang pertama en.suami.Tapi itu cucu ke2.hehe Maknanya pengantin ni ada seorang abang yang macam takde hati nak cari isteri.

Majlis ni berlangsung pada 9/6/2012 sabtu (hujung minggu terakhir cuti sekolah).We'ols naik KL hari rabu,tapi tak banyak sangat kerja-kerja pun nak buat..maklumlah semua nya dah settled.Cuma hari jumaat tu agak kelam kabut sedikit,barang sampai tengahhari,orang bape kerat je, terus bubuh reben kat kotak 'berkat' sebanyak 1500.Sampai ke malam tak siap..pastu reben pulak tak cukup.So,nasib2 lah sapa yang dapat 'berkat' sempoi tu...huhu....Tapi dah tengah2 malam tu baru start meriah u'ols..keje dah nak abis,baru lah berduyun orang.Mana d'ols tu pergi? merayap ke KL lah u'ols....

Ok2 meh layan gambar.
Kejadian di dewan Seri Melati,Perbadanan Putrajaya,Presint 3.

 Kiri kanan,depan belakang, semua bunga fresh ya u'ols..ahkak tak mampu dek non...habis majlis bunga2 tu terbuang jugak.yang mana bawa balik rumah tu pun tahan seminggu je lahai.Perabis duit bukan main.So,memang my SIL1 sedekah je siapa2 yang nak angkut balik.

3 orang bridesmaid yang cun melecun y'all...kemain lagi bow kat atas kepala.2 dari mereka adik pengantin lelaki,yang sorang ayu bersanggul tu sepupu d'ols(anak my SIL2) 

Kakak biras, SIL4 dan SIL2

wah2..ayu sangat lah tu...ahaks

bujang saya...:) Aryan & Siddiq.Budak Siddinq ni rajin na menahan napas gitu tau..

Oh abang pengantin yang dikatakan tak de hati nak mencari calon isteri itu..Khalis namaya.Sebenarnya dulu ada dah sorang yang setuju nak jadi calon...tapi,Khalis ni buat donno je tau.Kesian that girl lah.Lagipun orang2 tua ni yang dah kenen2 kan..Dia kata takut sapa2 yang suka kat dia,bukan kerana dia..tapi sebab lain.Hah,macammana tu sukatilah ea..

SIL1 dan suaminya.Mak pak pengantin lah ni...

Adik beradik pengantin lelaki.


Mak pak pengantin perempuan.

ini lah mempelai yang diraikan untuk hari itu..Ahmad Zulhusni & Nur Nadirah.Tengok arr simple je pengantin perempuan...memang tak siap sebenarnya dengan takde veil,earing n apa2 lagi hiasan.Mak andam sebat duit orang,tapi buat keje tak siap...



Penyambut tetamu untuk isi guest book.

Aida n Marsha.Dah besar dah anak dara saya...

Kembar ke? eh tak...Dina denagn sepupu dia yang ini(Syahmin) memang kamceng..serba serbi nak sama.Alahai..Dina demam pulak time ni.Kesian...

bujang saya...:) Aryan & Siddiq.Budak Siddinq ni rajin na menahan napas gitu tau..oh ya,yang tergantung kat baju tu,bekas telur berisi coklat2.

Aariz yang demam..melekat dengan mak die je manjang.

Abid macho seyh..


Tapi kesian kene buli.Kak Marsha buat ea..nanti dia kak Marsha ekk.

Joget Lambak..sebelum tu,poco2(kejadian tiada direkodkan)

Cari2 gambar dalam folder,ta de pulak 'berkat' yang we'ols bubuh reben tu.Isi dia bahulu gulung inti jem nenas yang sangat lazat.Memang bahulu gulung yang paling sedap pernah Ell rasa.Tapi gambar atas ni tak de kene mengena pulak dengan bahulu gulung nenas tu.hehe.red velvet cupcakes ni untuk tetamu makan2..


Dibawah ni,adalah lain2 gambar yang berkaitan....

BIL4,MIL,adik biras serta Abid...

sedare mare dan dihujung bertudung pepel itu mak kesayangan sayer..hehe

Sedare mare pengantin lelaki sebelah bapa.Mana ekk sedare mare pengantin lelaki belah mak dier(we'ols lah tu)...aduih..memasing buat apa ni? tak heran langsung nak bergambar.Cameraman pun satu,tak reti nak setting untuk bergambar ke? Bayar kemain mahal...

Anak2 dara sunti.

Ini lah bunga yang dikatakan fresh itu.Imported katanya..ntah..kalau kene tipu sapa pun tak tau..tah2 dr cameron highlands je..huhu.

Mana yang berlegar2 kat pelamin tu,kaut jelah amik gambar...majlis pun dah nak abis..kang tak merasa pulak duk atas pelamin.


We'ols yang keciciran.Erk,ada sorang berlainan size yang dapat dikesan...orang lain slim je.hahahah.Ok2..semangat tengah berterusan nak slim jugak nih.Tengok gambar raya nanti...cewah,cabaran untuk diri sendiri.


Ok,perasan tak baju we'ols cantik2 semua,termasuk baju pengantin perempuan.Itu sepenuhnya ditaja oleh SIL1 ya.Dia beli di Jakarta dengan harga yang sangat murah dengan kualiti yang sangat baik.Bayangkan contoh semeter kain lace u'ols boleh dapat dengan harga RM15.Mana nak dapat murah gitu dek non oiii...Pergi kat Jakel pun kualiti yang lebih kurang sama, makan 2-3ratus jugak.Lepas tu mana yang bersulaman tu,sulamnya halus.Maklumlah..SIL1 kan duk lama kat sana and tailor pun made in Jakarta.Senang katanya berurusan dengan orang yang dah tahu n faham kehendak dia.Mana2 dapat baju yang dah siap tu,pandai2 lah ukur dibadan sendiri.So,marilah berbelanja diJakarta..jangan lupa di Tanah Abang ya...hahaha 


Aduih,kalau duduk atas duit sedap je pergi shopping kan.Tah bila nak sampai lagi.Ni SIL1 dah balik Malaysia agak2 memang tak jejaklah kaki lagi.













No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...