Friday, October 24, 2008

Up stairs....

U'ols, Ell nk minta maaf pd kwn2,kazen ,niece or sesape saje yg kdg2 YM or MSN ngan Ell tp tk de respons..bknnye ape,cuma PC ell kt rumah 'loteng' ...makanya Ell tk tau sapa yg nk brchit chat tu kn....n bile Ell tgk kdg2 tu dh kul 11 or 12 mlm camne nk respon kn...kalau Ell nmpk sblm itu dpt lh u'ols layanan istemewa ,kita borak2..kita sembang2..kite gosip2..n ape2 aje..

Ni ha tangga nk naik rumah 'loteng' ...kt atas tu ada 2 bilik termasuk bilik Ell.Ell akan berada kt atas tu lps ank gi skool(pg), tgh hari solat zohor, lps maghrib n beberapa jam sebelum masuk tidur...Kalau Ell tk turun lepas maghrib...alamatnye 'bertapa' lh kt atas tu sampai trtido.Note:solat asar kt bawah je..
Tengok tuh...tinggi tau tangga ni mcm nk mendaki bukit.Ank tangga ada lh lebih kurang 20 steps...Jenuh jugk lh stp kali nk naik atas tuh.Tp kdg2 u'ols nmpak apa2 status kt messenger Ell tu...tanda nya Ell 'on' PC la kan...PC tu mmg selalu tk 'off' sbb apa tau...sbb...
Hubby Ell mendwnload lagu tp biasanya kejap je... Nk lagu yg quality nye superb... we dwnload guna 'lime wire',laju.Nk kene install dulu tau..dwnload movie pn bleh tp tk de snapshots.tk leh tngok skit dulu.tk thu yg movie tu dh ok ke lum...so dwnloadlh dri mcomet pakai bitcomet.barulh movie tu ok sbb ada snapshots.leh tngok skit dulu


cara ni mmg ok tp ambk masa kira lama skit depends feeds.ada yg ambik masa 1/2 hari atau lbih..tp yg pnting sejak 2thn lps, we'ols dh tk beli dvd lagi dh...cuma dwnload guna 'bitcomet' je.Install gak....tp puas hati tk keluar modal nk beli dvd lg.cuma kalau tk nk pc berat kena beli xtrnal hard drive sbb movie yg nk smpan trlalu bnyk.movie yg tk best tu lps tngok buang tk yah smpan.jimat space.Bila tgk movie tu kn..rasa mcm kt dlm panggung je, cuma monitor pc je tk cukup besar.bestnye klau dpt widescreen 22 inch....


When we'ols sefamili nk tengok movie,berlonggoklh reramai kt depan pc n cncentrate..




*Kalau u'ols nk berchattin silalah pilih masa yg sesuai..
*masa mendwnload tu nk surf internet mmg sgt lemau ...so kesabaran perlu ditingkatkn..
*Tolong jgn buat aduan kpd KPDNHEP tentang kerja dwnload mendownload tu ye...
*Harap maaf Pic kurang memuaskn coz amik guna cam hp je..
*Kerjasama U'ols amat dihargai...Terima kasih...

13 comments:

* ayu * said...

the last pesanans penaja tu yg best tu!!!
ahahhaha

hadoih la.. ell ell.. he3..

@tune® said...

hihihi..
jgn wat cetak rompak...
kekekeke

rasp said...

sis, i tak leh report coz i pun buat 'keje' sama ngehehehehehe..tu yg i jarang nak ym tu..

Mummy Cool said...

mummy nak nyanyi sikit.... 'kita serupa'' heheheheh

cHeRyNa PiReS said...

mmg lembab ek ell...>
sha dah bape kali bace blog org len pon same komplen macam ell gak...

* suke bayangkan diri kat loteng...macam cerite rapunzel plak...hehehehe

IdzaRis said...

pergh...
macam tangga kat batu caves...

ladyell said...

ayu>
sis,sila manfaatkn pesanan penaja...

atune>
maaf incek..saya tdk brsalah...saya tdk merompak..saya cuma mencetak saje..lagipun saya tk edarkn kemana2..utk diri sediri je...tolonglah incek...

rasp>
ait! sama ekk..

mummy cool>
hikhik mummy...siap menyanyi2 lagi...

cheryna>
bayangkn la cam repunzel..apa plak bayangkn lotengnye...

idzaris>
hi!....idzaris is new in my blog...welcome2..silakn mampir selalu ye..

cam batu caves ok lagi..kalau cam gunung everest tk larat babe...

Redbloodsnow said...

waaaa...same le ngan zie
zie pown donlod citer gune limewire kan

:)

ladyell said...

redbloodsnow>
adeh zie...ramai gak yg wat keje2 cenggini ekk

@tune® said...

baiklah...saye kene tgkap kamu smua kerana mencetak...

sile berikan hasil cetakan kepada sy..sy nk menonton...

~pegawai polis supertenden Sepang~

yatt said...

fuhhh..mmg tinggi tangga 2..
apa YM ell yek..?? nnt blh ler kita chat chot! hehe

reena said...

wahhh...info besh nih especially psl d/load movie tuh...nak trylah pas nih...*ihik*...save duit dari bagi kat tokey lanun cetak rompak tuh...maklumlah kite nih penjimat cermat gitu...

ladyell said...

atune>
mcm itula incek...kita settle tepi senang cite....(nnt aku report kt BPR..)

yatt>
ym~ marsha_dina
msn~ladyell@hotmail.com
sudi2knlah...

reena>
nk brjimat mmg ni cara yg baik.....;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...