Sunday, June 21, 2009

Selamat Hari Bapa



Tak ramai antara kita yg ingin mengucapkan Selamat Hari Bapa/Happy Father's day pd bapa2.Tp jgn lupa,kalau tak da bapa siapalah kita.Tk mungkin kita dpt melihat dunia yg indah ni dan tak ramai jugak yg amik tau tentang hari bapa nih.Jgn cam tu eh..Selagi mereka masih ada,sayangi mereka.
Ell pun ada karang puisi yg tak seberapa utk abah Ell.Hanya kad ucapan je yg dpt Ell bg utk Abah insan istimewa. :)


Abah,
  • Allah telah kurniakan mu,
  • Untuk kewujudanku,
  • Walaupun tidak melahirkan,
  • Tetapi engkau sebahagian dari diriku.
Abah,
  • Engkau memastikan aku mendengar laungan azan
  • Dikala aku dilahirkan,
  • Demi pujian dan kesyukuran,
  • Kepada Allah.
Abah,
  • Sehingga aku dewasa,
  • Engkau turut bersusah payah,
  • Demi kesenangan dan memudahkan,
  • Didalam kehidupan aku seharian.
Abah,
  • Walaupun engkau garang,
  • Tetapi engkau penyayang,
  • Walaupun aku seorang,
  • Engkau tidak pernah memanjakan,
  • Disitu,ada kelembutan didlam ketegasan,
  • Ada kemuliaan didalam hati sanubarimu.
Selamat Hari Bapa Abah!!


Juga seorang lagi insan istimewa yg bergelar bapa...

To My Lovely husband,



"The most important thing a father can do for his children is to love their mother."
:)



Happy Father's Day Sayang...





7 comments:

T.u.Y.a said...

Happy Father's Day utk sume abah2,bapa2 sedonia..best puisi kak Ell tu..dalam maksudnye..

cHeRyNa PiReS said...

selamat hari bapa! especially utk the father of elle's children...mane nak celebrate nieh elle?

~ Lady ell ~ said...

tuya>>>
happy father's day utk suami kamu jugak ya tuya.. :)

mekasih :)

cheryna pires>>>
selmt hari bapa utk bapa sha jugak tau.

tak de celebrate kat mana pun.kat umah je la. :)

Yan said...

epi fathers day tuk seme yg bergelar bapa

Brilliant Marjan said...

sungguh tersentuh puisi tu...so sweet kak!!

SELAMAT HARI BAPA TUK SEMUA BAPA2...sy pn pgl abah ^_^

neezareef said...

happy father's day for both

~ Lady ell ~ said...

yan>>>
utk suami yan gak eh dn semua yg brgelar bapa

brilliant marjan>>>
mekasih adik!!

selamat hari bapa utk ABAH kamu jugak ya. :)

neezareef>>>
thnx akak.juga utk suami dan family members akak yg brgelar bapa ekk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...