Friday, January 29, 2010

One week...Aariz Arslan


Salam semua.
Disbbkn trlalu banyak prtanyaan yg ingin tahu nama n ada juga yg blm melihat gambar Ell's new born baby ni, baik dari kwn2 @fb, blog mahupun akak2 ipar Ell sndiri n anak2 mrk..jd Ell buat entry ni special utk kesemuanya.



Setelah difikirkn trmasuk mengambil kira polls yg ada diantara u'ols tlg hari tu, Ell n hsbn decided utk menamakan dgn nama Aariz Arslan yg mmbawa maksud respectable n brave/bravery/lion. Ada sedikit kelainan dari ejaan n sebutan ttp ia mmbawa makna yg sama. Spelling dia mmg mcm tu..Arabic (double A instead of sngle n Arslan).
Apa pun Ell n hsbn brsyukur yg tramat pd Allah swt krn telah mmberikn kami zuriat yg sempurna sifatnya dn kami berdoa agar dipermudahkan kehidupannya dikemudian hari, InsyaAllah..



18 comments:

eya said...

susohnye nk sbt nm dia..hihi..

ratna said...

sedap nama tu.. geram betullah tgk baby aariz ni. muka bolat.

rasp said...

Aariz is sooooooooo adorable!!!
and i soooo loike nama aariz :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhh nama baby ell ... double A tue .. unik...unikkk ;-)

Dee said...

comel tu..nama pun sedap..

iena hamdi said...

tahniah ell... moga cepat sembuh.. pantang elok2 tau.. heheh

sedap nyer nama baby...

kakngah said...

congrats!
jg dr baik2 k..

eZa said...

alahai... comelnye! nice name! ;)

CatlinaFly said...

alhamdulillah..tahniah atas kelahiran aariz..

Joyah Sempoi said...

salam ladyell...

congrats and congrats..alhamdulillah...

nama arslan tu mengingatkan kita ttg citer prince narnia tuh..yang lion besar tuh namanya arslan jugak..

Nad Eusoff said...

so adorable!
nice name sis.

mamaadam said...

Ha sedap nama tu.. Tahniah lagi sekali ek..dah selamat dah sume..

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ ; cRazYgUrL ^ kaZmi3rAfkAr said...

alhamdulillah...

shantek baby... ops!!! handsome baby..

cantek nama tu...

eeeeeee.. sukanya nengok budak kecik, macam nak cubit je..

tlg cubitkan boleh??

Izan said...

sedapnya nama....
yang penting maksud dia sungguh baik =)

Signorina Syima said...

tahniah....!!

Glass cook ware said...

Very nice, he is looking so cute...

nama saya aslina said...

comelnyeee... =)

Brilliant Marjan@اداويه said...

Makna nama yang sedap!!

Semoga menjadi ank yang soleh wahai aariz arslan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...