Thursday, September 23, 2010

Update raya 3 (Fireworks Sparks)


Hari ni Ell update pasal show bunga api kat umah we'ols eh..Haha Show ditaja oleh Incek suami untuk hiburan ahli keluarga.Tapi kalau dah bunga api tu,satu kampunglh boleh nmpk gamaknyer..Sebenarnya,show telah berlangsung selama 3  malam berturut bermula dari malam raya sehingga malam raya ke-2.Dan setiap satu show tu mengambil masa lebih kurang 45 minit untuk memainkan nyer..Antaranya pada malam bbq yang we'ols buat tu.Ceh,macam melaporkan kejadian semasa je.:D




 
mengagihkan bunga api dan mestilah ada orang2 dewasa yer. Ada org cakap bakar duit ke,membazir ke..tapi Ell rasa keseronokan lebih terasa dengan bunga api.lagipun we'ols bukan main mercun yang ketegori merbahaya...

Bunga api sekarang ni tak senang nak dapat.Kalau ada pun bleh dapat lubang yang smuggle punyer.Ramai sebenarnya yg jual mercun or bunga api smuggle ni.Hsbn Ell sendiri dapat berapa banyak senarai harga2 tapi bukan untuk jual yer..untuk membeli sahaja.Owh jangan cakap nanti kene lockup...hahah tp pak polisi sendiri pun ada.Lebih2 lagi depan rumah we'ols ni ada balai polis..jgn kata nak warning,dia siap join lagi ada..:D

Ok,meh2 layan klip ni.
Fireworks sparks 1

Fireworks sparks 2

Fireworks sparks 3


Mercun padi yang dh siap2 digantung kat pokok manggis.8 kaki panjangnyer.

Wow! mmg best malam2 raya we'ols...Jangan tak caya,satu rumah keluar sebab nak tengok bunga api 49 das ni.Dah abes,semua masuk rumah sambung kerja semula.:)
Amaran Keras!!
Kanak2 dan remaja dibawah umur hendaklah dibawah pengawasan orang dewasa. 




10 comments:

rasp said...

tul tu sis...
raya takde bunga api cam tak lengkap je kan...
w'ouls pun main yg simple2 nye je...
tapi tetap best :)

Shiela Latif said...

patutlah aku geng bunga api umah aku cam tercabar jer tengok firework 3 malam raya tuh!!...huh!...

tak puas hati nie...next year insyaAllah...jom kita lawan firework ell...

mercun merdeka dari perak mali...hehe

ratna said...

meriahnya main bunga api.. tp budak2 mmg suka main bunga api dgn mercun.. apsal ekkk??

Tihara said...

emh dah lame dah aii tk main bunga api..

Huda Ahsin said...

Kat M'sia org sembunyik2 jual-beli mercun tapi kat sini... haaa kau! Terang-terang jual kat kedai. Meriah macam-macam jenis, dr yg paling kecik sampailer yg paling besor tiap2 kali Hari Raya & Tahun Baru China.
Sebenarnya ok main mercun & bunga api ni. Cuma bila memandai2 (bila terang2 mmg tak pandai...) tu yg jadik tragedi tu.

Lieya said...

Salammm Elll.. nanti buat contest ye.. lia ade tag Ell.. here the link http://headache-blurblogger.blogspot.com/2010/09/i-love-u-contest.html

~ Lady ell ~ said...

rasp>>
yelah sis...derang yg kretip sgt tu yg jadik bahaya...pastu itu yg jadik haramnye...

shiela>>
sila2..nk berentap yer..tawon depan kita tunggu ekk.:D

~ Lady ell ~ said...

ratna>>
owh ratna ...ell rasa kan,kids die mmg suka warna warni n cahaya lampu...bunga api ada kedua2 bende tu..tu pasallah die suka.

jgn kata bunga api..kalo kat tepi2 jln bnyk lampu kelip2 or warna warni pun die mesti teruja kan...betul tak?

~ Lady ell ~ said...

tihara>>
nape kak..susah ekk nk jumpa org jual bunga api.

~ Lady ell ~ said...

huda ahsin>>
kat brunai belum ada kot org mati or kudung kaki ke tangan sbb bunga api.tak mcm kat malaysia..ada je kes2 mcm tu tetiap tawon..tu pasal org men smuggle je bunga api tu sbb dh diharamkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...