Thursday, November 24, 2011

Sah failed Maths~

Hi alls...Ell nak tanya pernah tak u'ols jumpa dengan pengurus restoran yang sengal atau blur atau otak tak jejak atau apa sajalah istilahnya.Kalau restoren biasa je tak heran k.Tapi ni restoran ternama.




Mula cerita we'ols anak beranak pergi Batu Pahat Mall.Bila dah lapar perut mintak di isilah kan...We'ols decided makan kat Kenny Rogers.Bila sampai je tengok lengang..pekerja pun ada lah dlm 2-3org .We'ols agak akan dpt layanan VIP lah kot....:P We'ols pun melepak agak lama jugak lah..sambil bergurau anak beranak...:) 








 dan..sehingga tiba masa nak bayar..
untuk rujukan we'ols order:

1/2 ala carte RM19.50(with smoked BBQ sauce)

RM15.90
 
RM14.90

RM8.50

plus air F&N strawberry yang boleh refill bape banyak pun korang nak.
RM4.50
Total RM63.30
tax berape % lupa dah(malas nak cek resit)
But lebih kurang total price RM70 kot..

Ok,hsband Ell sangat details orangnya..Sebelum keluar tu makesure duit balance tu kena  betul ya..Dan apa yang dibayar pun tepat..bab2 duit ni jangan main2 beb..kalau tak cukup bayar pun tak berkat jadi darah daging.Bila diteliti...eh2..ini cashier sudah salah kira ni...we'ols order ala carte menu,tapi yang dikira 1/2 meal yang harganya RM26.50..nak halalkan? boleh je..tapi cuma bagi sedar sket kerja tu jangan sambil lewa...RM7 yang nak dihalalkan tu kira lepas jugak belanja sekolah anak.
 
On da spot hsbn jumpa cashier tu semula..cuma nak tunjuk dia salah kira.lepas tu dia lagi nak argue yang kita order 1/2 meal..pang pung pang pung pang....(3-4minit)

then,manager dia keluar .....

Manager KR:Ada masalah bang?
Hsbn:Ni salah kira ni(sambil tunjuk resit)
Manager KR:Siapa yg key-in resit  ni?
Staff KR:**** dah balik.(**** merujuk kepada nama staff lain)
Manager KR:Ok,takpe nanti saya pulangkan balance abang ya(sambil bagi RM80)
Hsbn:Eh,saya ada order jugak yang lain..bukan satu je.
Manager KR:Oh ye ke..apa lagi order tadi?(refer pada staff nya)

pastu staff tu pun sebut apa2 yang we'ol order...Heheh sengal la lu...takkan lah we'ols nak mkn setengah ekor ayam je utk 6 beranak...:D  Hsbn cuma tak puas hati yg half alacarte(RM19.50) tu jadi half meal(RM26.50).


Ok,sebenarnya insiden kat KR Batu Pahat Mall ni dah 2-3 kali jugak.So,lepas ni memang ler we'ols taknak makan kat situ melainkan kalau darurat sangat.haha.Setiap kali we'ols kesitu ada je masalah mengira.Failed betullah!.Kalau kat tempat lain mungkin we'ol terjah.


6 comments:

Neeza.Areef said...

klu nk kata dia tesalah kira table org lain..tp family ell je kt situ kan..

senarnya diorg tu x de biz sgt..mmg lengang je tetiap kali pg pun gitu gak gayanye...

n smtimes diorg keja main2!..

btllah ell..klau darurat or nk mkn sgt je br pg

mommyYen said...

larr...memang blur betul lah..dgn manager dia skali blur..

*kalo saya pun pasti geram,benda simple pun bole salah kira..pdhal tak bz..

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

rasanya si manager dye pun tak pandai kira kot.. hahahahaha

Sharinginfoz said...

memang kena gunakan hak kita sebagai pengguna

Shiela Latif said...

abang aku cukup anti makan KR ni babe...aku jek kadang2 teringin hegeh2 nak makan kat sini...mahal tu dahlah satu hal...salah kira pon satu hal gak...tu yg dia hangin jek

Cik Sibuk said...

manager mengelabah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...