Monday, April 23, 2012

Ada sesuatu.....

Bismillahirrahmanirrahim...
n3 pertama dengan modem baru.:)
best,agak memuaskan..kelajuan boleh dikatakan bergerak sangat pantas..
Ok,esok2 Ell citer pasal modem dan sebab musababnya tukar wifi baru ni.

Pagini nak citer pasal sesuatu yang Ell terpandang waktu hantar Aryan nak sekolah pagi tadi jam 8.tak sabar2 rasa nak post kat dalam blog...:)

 Secara kebetulan terpandang kelainan kat pokok ni.

 zoom....dah cam apa benda nya tu..menarik..Ell pun masuk rumah,amik telepon dan dengan sengaja tangkap beberapa keping gambar

sarang burung dengan 2biji telur burung.Ibunya entah kemana,tak pasti burung apa.Tapi selalu nampak kat laman rumah ada beberapa ekor burung merbah.Harap nanti tak terlepas nak tengok anak burung ni.Selalunya berapa lama ya ibu burung ni amik masa untuk eramkan telurnya? 

Oh ya,ni ada lg satu port sarang burung...

Tapi nmpk gayanya dh takde penghuni...Tah bila burung tu mula bersarang,boleh terlepas pandang.

Entah2 banyak pokok2 kat rumah mak mertua ni yang jadi tempat sarang burung.Cuma kalau dah terlalu banyak sangat pokok,mesti tak perasan.


Citer selingan pasal pokok,mak mertua Ell baru menambah koleksi pokok dia.Selalunya en.suamilah yang sangat setia teman maknya pergi nursery bunga.Mestilah setia kan..sebab dialah yang kene angkut pokok,pasu lagi,tanah untuk tanam pokok dan baja jangan lupa katanya..hehe.Tapi kali ni ada sesuatu yang menarik perhatian en.suami...gambar ni di 'bluetooth' kan dr henpon beliau...


"DON'T FOR SALE.." 
kihkihkih..comel je mistake ni.Maka kalau tak mau orang sentuh kene tulis "NOT TOUCH".
hihi..


U'ols...jgn nak sengeh sangat...Kat sini boleh jadi contoh,nak berjaya tak semestinya belajar tinggi..Ada orang kata,pertanian pun satu perniagaan...
Tapi mak mertua ell ni tak jadi perniagaan pun..dia dok semai benih bunga banyak2..pastu bagi kat sapa2 yang berhajat..."Oh sudah2lah mak menambah pokok..kalau mak berkelana kesian pokok mak tak terjaga.nanti cuma akan ada seorang je yang dipersalahkan...huhuhu..."



*Semoga slmt perjalanan ibu mertuaku yg ke Bintan dgn rombongan warga emas Pontian...







6 comments:

rasp said...

suka rumah byk pokok sis...
sejuk je mata memandang....

tingat kat zaman i kecik2 sis...
stayed with my grandparents...
rumah byk pokok...
dapat gak ler jumpa 3, 4 sarang burung...
sempat gak tgk anak2 burung menetas :)
antara experience yg tak dpt dilupakan...

shiela latif said...

seronoknya mak mertua ko berjalan2 je hehe

Huda Ahsin said...

Nasib baik cerita sarang burung dengan telur burung. Mcm saspen aje nak bukak, mana ler tau kot kisah mistik ke... hehehe...

Neeza.Areef said...

kt umah akak pn ada gak burung buat sarang
tp biarkan je lah dia pn nk tumpang teduh

miya said...

ingatkan ada unsur2 mistik. saspen gitu..

ct rahani said...

masa gi umah akak dulu memang kagum tgk bunga2 mak mertua akak tue.. rajin betul dia.. sonok gak klu rumah dihiasi pokok2 bunga nih.. berseri2 gitu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...