Thursday, September 13, 2012

Raya part 2

Assalamualaikum...
Dah berapa syawal ni ekk.hehe.agak2 basi tak kalau nak citer raya.dh malas betul lah dengan blog ni.tah kenapa tah.tapi sayang nak tinggalkan.Bila berjauhan tu..rasa rindu je,Bila dah depan mata kelu seribu bahasa.tak tau nak kata apa2.Maksudnya tu,tak reti ah nak menaip untuk posting.

Raya tahun ni keluarga we'ols ramai yang tak dapat bersama..maklumlah ada yang beraya dirumah mertua..ada pula yang jauh diperantauan.Keluarga dalam ayat ni merujuk kepada adik beradik encik suami ell ya.Maklumlah..Ell kan anak tunggal...keluarga terdekat Ell mak ngan abah je.Eh tapi mak abah pun raya sama2 tau.ruamh dekat je..tak sampai 500 meter pun.So,pagi2 raya macam kebiasaan Ell dan suami serta anak2 bawak d'ols datang kerumah.

Walaupun ramai yang tak de,kemeriahan tetap ada..dah namanya hari raya kan...takkan nak bermuram durja.:P.  Budak2 lah paling suka sekali..sbb nak collect duit raya katanya... 


Ini,antara gamba raya we'ols yang paling nampak meriah.photographer ada 3-4 org lg yang tak masuk dalam gambar.


Ibu2 dan bapak2.
(oh shaye yang perlu kuatkan semangat lagi untuk kehilangan separuh badan..eh salah..kehilangan separuh berat 
badan..hehe)

*Gambar2 dibawah.."/" yang pertama merujuk kepada panggilan untuk suami saya .."/" yang kedua panggilan untuk anak2 sedara...manakala"/" yang ke 3 adalah panggilan untuk saya.

Fmly Along/Mak Long /SIL1.Baru sambut menantu..tapi anak dan menantu tidak ada dalam ini foto...Harus beraya sebelah isteri dulu katanya..

 Fmly Ngah Jade/Uncle Jade/BIL1.


Fmly Usu/Mak Usu/SIL4.

Fmly Amin/Pak Min/Saya.:)

Fmly Azam/Pak Chu/BIL3



 Bujang2an Atok


 Anak2 dara Atok...



Acara memotong kek pun ada...meraikan mereka2 yang berulangtahun kelahiran dan perkahwinan..tahun ni Ell ngan suami tak join..sbb anniversary we'ols 3hb 9.Tapi kek tu, semua pun dpt makan..takde halnyer..:)

Ah..banyak sangat gambar2 kenangan hari raya pertama haritu..Tapi Ell bubuh sket2 jelah ye dalam blog ni.

Kesian 2 beradik ni beraya tanpa ibu ayah dn adik beradik lain.Yang baju biru ni pun untung dapat balik sebab cuti semester kat UK.

Inilah kakak ipar Ell yang berada jauh diperantauan,Yuzhno,Sakhalink,Russia.Kebetulan hari pertama raya tu anak d'ols yang bongsu register belajar di Jepun.

 Nilah budak yang duk di Hokkaido,Jepun tu...Muka pun dah macam orang Jepun.Rambut je style justin bieber.heh.

 Ni kakak dia..Amyra Alyssa gerangannya.Salam dari perantauan di Ohio,USA katanya...

Nasib u'ols lah ekk tak dapat beraya kat kampung...nak buat macammana kan..org lain duk makan ketupat ngan rendang,u'ols makan shushi ngan KFC.hehe memandai je aku..

 Yuhhu...sedapnya makan dipagi raya..silalah meleleh...

Tapi sebelum acara makan2 tu,wajib lah pergi solat raya dulu.

(Psst,nampak tak pokok duku yang kering tu..kesian ahkak kene marah mak mertua.Ada ke seminggu sebelum raya pergi buang daun2 kering bawah tu..konon2 tunjuk rajin..buat pulak perun bawah tu...sekali api menjulat..tak tertahan2 dia membakar separuh pokok tu.haha..kan dah hangus....jadi telinga,tadah jelah.:D

Perempuan pun boleh pergi solat raya ya...

Oh ya,tak lupa adik beradik lain yang tak beraya sama2..pada raya pertama.

Abang Oteh/Pok Teh/BIL3 dan keluarganya yang beraya di Narathiwat,Thailand.
2 fmly lagi tak dapat nak kesan gambar lama d'ols.Tapi d'ols masih not over the sea lah..:) Chik/Aunty Chik/SIL3 n fmly beraya di Lumut,Perak.


 Ok,alls..itu saja n3 kali ni.next n3,2 minggu dari sekarang ya...haha.eh tak,tengok bila2 ada kelapangan.

Terima kasih pada yang sudi singgah dan membaca.Sayang u'olss..







1 comment:

Huda Ahsin said...

Hahahahahaha... adoooii... panggil bomba tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...