Monday, September 24, 2012

Aku dan Diet ~episode 2

Sambungan...

produk tu namanya SD2.Kalau berminat,dia boleh terangkan.Pastu Ell buat senyap je..tak reply langsung.....



Dalam Ell senyap2 tu,bukan Ell tak berminat.Tapi cuma nak cari dan kumpul maklumat pasal SD2 ni.Dalam masa yang sama,Ell survey jugak slimming centre,produk2 lain yang semuanya menjanjikan hasil yang nyata.Kalau dah terdesak nak kurus..semua sanggup.Rata2 claim yang dia terbaiklah kan.Tapi tak kurang juga yang tak bersetuju buat treatment kat slimming centre..sebab nipu je lebih.Apa tidaknya,kalau kata 60henggit tu,sekali rawatan je..abestu ko kene buat pulak rawatan susulan..pastu di ayatnya ko utk beli produk dia lagi...alamatnya memang riban lah korang habis..Ok,outlah utk pergi slimming center tu.

Pilihan terakhir terpaksa jugak nekad try ALSD2.tapi masih belum meyakinkan...Ell google testimoni yang dah berjaya menurunkan berat badan.memang banyak testimoni.Boleh dikatakan setiap minggu ada je testimoni terbaru.Cari pulak kat FB..memang dah berlambak ejen2 jualan NEW Image (sykt dia).Korang type je SD2/ALSDII atau yang sederajatnya..berderet keluar.Ell bukak satu ke satu.Baca setiap posting dan komen....tengok pulak respon pengguna2..rata2 memuji tak habis2..pendek kata susah nak jumpa komen yang busuk2.:)

Apabila keterujaan makin menebal..keyakinan datang dengan keazaman...cadangan pun diusulkan pada pegawai kewangan intitusi rumahtangga..hehe.
"Okeh,boleh" kata pegawai tu kan..Ait,apasal takde bantahan ekk.Saja lah tanya lagi..betul ke boleh.Dah memang sah2 orang nak keluarkan duit..ku banyak soal plakkan.Memang tak diragukan...Nama syarikat pun dh meyakinkan dia.Dia kata,zaman sekolah dulu dah ada iklan susu ni kat tiwi singapore.Kalau brtahan lama sampai sekarang ni..maknanya syarikat ni kukuh,mesti produk dia bagus,berkualiti.Cuma syarikat ni dah rebranding dengan tukar nama NEW IMAGE.Tapi logo tetap sama.Ok tak pe,sukahati syarikat tu lah nak buat apa..asal tak de rekod menipu.

Selepas Ell dah survey pasal produk ni,Ell teliti pulak cara diet dia.Kalau diikutkan,cara diet ALSD2 sama persis dengan Atkins diet.Ell pulak amalkan high protien diet.So,tak banyak menyusahkan Ell sebab dah terbiasa dengan diet tu.Sebagai persediaan,Ell disiplinkan diri dengan cara diet ALSD2 tu sebelum memulakan pelaburan yang dijangka akan memberi hasil yang menggembirakan..hehe.Ceh,tahap keyakinan paling tinggi ni.

(3 minggu kemudian...) Ok,i'm ready! boleh dah belikan susu tu.


bersambung....




3 comments:

Rasp said...

gud gud....
sblum guna survey and try out dulu kan...

TuYa said...

saya penunggu setia setiap sambungan n3 yang berepisod ini..sila update cepat..hehehhee

Shiela Latif said...

caiyok!! caiyokk!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...