Sunday, March 15, 2009

Postdated N3 ~Singgahsana



Pssst!! U'ols..Ell kan,sebenarnya dh mula segan nk citer pasal weddings nih.Yelah,sudah 3 purnama lamanya berlalu..:P Tp memandangkan Ell dh janji ,maka wajib lah Ell tunaikan.Kalau tk,Ell sendiri pn tak senang duduk dibuatnya..Owh,kelewatan post n3 ni tk dpt nk dielakkan disebabkan semua photo collection tk de dlm simpanan Ell.So,satu2nya harapan is menunggu copy dr nephews ni lah.Org2 yg brtanggungjawab mengambil gambar hari kejadian.

Ash,Rui&Qim with Pengantin

 
Okeh,sprt yg Ell khabarkan..Ell&Hsbn sbg wedding planner yg tk brtauliah ni memilih theme garden n tradisional concept.Dan,mndapat prsetujuan dr semua pihak. Mngkin tk se'gah' mana tp we oll's decide nk keep it clean ,simple..just nice
dan hasilnya...



Raja & Permaisuri duduk dgn bergayanya diatas pelaminan..:)

antara minah2 (nieces) yg nk enter frame jugak.. 

Marsha n Kak Hana (Rui sister) 'try test' pelamin (the evening before majlis)


clean, simple..n just nice


All together..the pelamin, the dresses, the deco n the make-ups for just only RM750. Kira murah kn...?zaman sekarang susah nk cari harga yg baik mcm ni...n ell dpt tau,start Jan 2009 lepas , owner bridal house tu dh naikkan harga semua package sehingga 30%-40%.Wah..mmg untung ell gi booked cepat2.Ingat ya..seawal 6 bulan sblm tarikh majlis perkahwinan.
Ell juga ada sediakan panduan perkahwinan yang berhemah utk rujukan u'ols.Kalau rasa perlu boleh cari DISINI



*Nanti Ell upload lagi gegambaran pengantin dan majlis.
*thnx to RUI for the great pictures.



19 comments:

kabussenja said...

Wow,theme garden n tradisional concept ni sgt simple, menarik.. bj color hijau lumut mndamaikan jiwaaaaa... tahniah!

Joyah Sempoi said...

biar sederhana but very meaningful to the couple...less is better...tengok orang kawen, rase mcm nak sanding lg sekali la...boleh ke??...hehehe...

zeti said...

wah.. cntiknye pelamin tu.. pngntin pun comey2.. harga tu sgt2 la bbaloi sbb ssh tau nk dpt price tu skang..

psstt.. ell ni mmg pndai la jd wedding planner.. :)

~ Lady ell ~ said...

kabussenja>
terima kasih...jarang org guna hijau lumut nih.rasa tenang je kan..:)

joyah Sempoi>
betul tu!

nk bersanding...?erm,apakata cik joyah buat masa anniversary nnt.

zeti>
hye zeti..lama nya tk dengar khabar.zeti ok kan..

cantik kan pelamin tu walaupn nmpak simple.sbb tu ell pilih.

terima kasih...hey,zeti pn apa kurangnya...^_^

Izan said...

tu la kata pergi mana2 blog pun sume citer pasal kenduri kawen. musim kawen la skang ni yek =)

~ Lady ell ~ said...

ha'ah lh izan..tengah cuti sekolah ni...biasalh org buat kenduri kawen time2 camni...

Dee said...

cantiklah pelamin tu ell..

~ Lady ell ~ said...

ye ke?ikhlas kan..time kasih..

@t00neY r00neY® said...

test pelamin cam si marsha ek?
kekeke

ARIFFDA said...

ell..kalau dah ada xprience tu, leh la buka kedai..congrate tuk ell..best jadi org2 berpengalaman..kankankan

rasp said...

wow sis...kelazz lah pelamin tu...leh jadi wedding planner aaaa!! sib baik i dah kawin kalo tak mau i minta u buatkan utk i *ihiks*

eya said...

suke tema dlm taman...ijo je pemandangan

*ayu* said...

less is more... and so lah simple & sweet.. leh bukak biz wedding la u pas nih sis..

yan said...

murahnye..
yan kawin dulu kt mersing..
mak andam+hiasan bilik tido+ pelamin+ hiasan meja makan + 4 psang baju tuk mlm berinai.. RM1300.. dah abis murah dah tu rasenye.. hehehe

~ Lady ell ~ said...

Atooney rooney>
ko nk test boleh gak...apa salahnya..:)

ariffda>
bizz?ha'ah,ko kuar modal..aku jlnkn bisnes..boleh?:D

rasp>
hahaha..jgn sis...nnt hancuss majlis u..kalau ala kadar tu boleh la..apa kata kita jd partner..nk tk? ^_^
hahaha verangan je la...

eya>
kaler ijo ni dh releven kt memana je sekarang ni..sejuk je kn mata mandang...kalau kt bandar yg kurang pokok2 tu elok juga guna tema ni.:)

ayu>
thnk you sis...:)bizz?dh pikir bnyk kali ni...rasanya tk kesitu pulak.

yan>
alahai yan..kamu tu pompuan..tengok ajelh baju kamu mlm berinai tu berapa..meja mkn n bilik tidur segala..mmg lh mkn ribu duit kamu tu...:)

majlis ni simple jer..sepasang baju pengantin+pelamin+makandam..khemah dh siap ngan main table pengantin sekali.bilik tidur hias sendiri...sbb tu harganya gitu jer...:)

Rui said...

aiyarkk... -_-

separa kantoi laa cik elly.. he he

~ Lady ell ~ said...

alah,separa pn tk boleh ke...:)

~ NANA ~ said...

eh...lawo la plak kaler ijo....hehe
pelamin pun just nice je..sweet..
terer la ko ell...nnti leh jd wed.planner..hehe....

~ Lady ell ~ said...

nana>
ha'ah la..ko bg modal leh tak? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...