Wednesday, October 19, 2011

Sebenarnya saya frust!!






 2 bulan lalu blog ni sepi tanpa berita.Tuan blog buat-buat tak tahu yang blog dia wujud.Cuma disebabkan tersedar yang blog ni pengikat ukhwah dan silaturrahim antara u'ols semua,barulah nak membiasakan diri dengan penulisan blog ni semula.Agak janggal pulak rasanya.heheh iyelah tu.




Sebenarnya Ell kecewa la sebab banyak-banyak gambar yang dah Ell ambik sana sini,Ell simpan dalam external hard disc,ada jugak yang dlm pc, 60% hilang tanpa khabar berita.hahah.Ni semua angkara virus yang durjana.bedebah sungguh!.Mula-mula tu ada,yang gambar bercuti lain,gambar resepi lain, gambar keletah anak-anak,yg siap rekod pun ada.Tapi bila pc dah mula problem,husband gi hantar service,dia format semula...ha! nasib lah kalau ada..mana yang hilang dimata tu redho je ler.dah tu nak buat macammana kan.Pc ok,ahkak yg meroyan.Dengan watermark berbayar yg Ell beli utk blog pun hilang macam tu je.So,i memang frust ok!!


Ell kalau buat n3 blog mesti mau ada gambar.kalau takde,rasa macam tak best.And u'ols pun rasanya tak perasan kot kalau n3 tak bergambar ni.Lagipun gambar tu penyeri.;)


Ok,nak buat pengakuan ikhlas.tak tipu munyer..:) n3 ni sebenarnya dah rangka dari isnin lagi.Iya..ayat yg banyak ini je.haha.Disebabkan penambahan usia dan bijaknya dak kecik Aariz tu(1thn 9bln),maknya pun ada penambahan kerja.


Bayangkan eh u'ols..maknya tengah type2 komputer,dia masuk bilik bukak gobok baju,tarik selai2..habis terburai atas lantai.Stop maknya disitu.Masuk pulak dapur.maknya sibuk2 memasak dia bukak gobok kabinet bawah ngan laci2 sekali sepahkan pulak sudu garpu,pinggan mangkuk.Aduhai,gasak..biorkan dulu.bukak plak die esbok di godaknye pulak cili kisar,bawang kisar yang ada dalam tu.Bagi makan,nak makan sendiri..dibancuhnye pulak dalam cawan,tuang semula dalam pinggan.Huhu..memang kene banyak bersabor.Paling tidak pun dapat settle kan tu semua time die tido ler.Itu pun kejap je.Dia jaga kang die berkemas semula.Memang rajin dak Aariz ni.hehe rajin menyepah.Kalau meninggi suara sket,dia senyum2 je.tapi lg sekali buat ngan muka serius,mesti dia membatu sambil merenung muka kita.jangan tinggi suara kali ketiga..nanti terus melalak sambil teresak2.


Makanya tiap2 hari memang kerja bertambah dari biasa.Tapi apa nak buat kan dah itu tanggungjawab surirumah sepenuh masa macam Ell ni.Nak mengeluh pun nanti jadi dosa.Sekali sekala jalan lah jugak ambik angin luar. Dak Aariz ni pulak kalau bab berjalan dia nye exited lain macam. Suka saja dia.


Tak de bezanya pun dengan Aryan time umur macam Aariz sekarang ni.Cuma bila dah besar sket ni(nak masuk 4thn) pandai dah berdikari sambil tengok tv n  conteng2 buku yg babah dia beli.






Walaupun Ell frust dengan gambar2 yang hilang tu,Ell tak kisah sebab ada si penghibur hati..:)

5 comments:

Gieyana said...

welcome back..tp sy pon update jer blog n x sempat nk blogwalking pon..kalau ada pon random jer...keja + jd hsewife+ student memerlukan time mgmt yg sgt membebankan..

Betui mcm Elly ckp ar..anak2 penyeri hidup kan..

@tune® said...

gambar ilang xpe..leh amik lagi dan lagi...

rindu elll...


mmuaxxxx

shiela latif said...

patutlah babe... takperlah, yg penting ada jugak cerita sal dak aaariz ni...dah nak masuk 2 tahun kan?...adam pun bulan depan ni 2 tahun dah... :)

Neeza.Areef said...

sama la kita ell...btw..welcome back..sama2 kita amek mood blogging okey..btl ell ckp..klu x de gambo cam xde seri kan...

akak pn x ley nk update kt umah ell..kejap2 itu..kejap2 ini...byk no soalan kan ...jd update kt opis je la

rasp said...

welkam back...
rindu banget dgn u sis....
terpaksalah redho gambar2 yg hilang tu walopun sedih kannnnn...
aariz dah besar....
peluk cium kat anak i tu hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...