Friday, October 07, 2011

Rekod!!!

Assalamualaikum...
wah,rekod ni dah dekat 2bulan blog ni sepi.Tah lah ekk,macam dah malas nak ngadap blog ni.Tapi masih sayang kat inchek blog.Lama dah blog terbiar,kesian nengoknye.dah takde sape nak datang menjengah...Sehinggalah semalam tergerak nak menyambung menjaga semula.

Kisahnya,petang smlm tengah Ell duk melayan sinetron kat tiwi,tetiba hsbn Ell kata ada someone call yang dia tak kenal.Guna phne no hsbn Ell lagi tu.Gigih benar nmpaknya dia cari cara nak cntc Ell.Then,bila ditanya dan ditanya,rupanya rakan blogger yang dulu menetap di Brunei kini di Qatar.Jujur Ell tak tahu pun dia dah pindah ke Qatar.Maklumlah,lama dah tak berblog,apatah lagi nak blogwalk.

 Tahun lepas masa dia n fmly nak balik Malaysia Ell ada lah kirim rempah briyani pakistan ke apa yg dikatanya sedap n mudah.Pastu kat malaysia nanti bolehlah jumpa sebab kampung dia kat Batu Pahat(Johor) je.Tapi Ell tak kisah pun kalau takde.Rupanya dia lupa n Ell pun lupa sama sampailah semalam.

Dari Qatar dia tepon sebab nak bgtau ada hadiah untuk Ell yang di kirim dengan ayah dia yang kebetulan malam tadi balik Malaysia.Masya'Allah,apa punya perasaan time tu,malu pun ada terharu pun ada,sebak pun ada.Padahal kan u,ols..dulu we both tak berapa close pun..just Ell tanya rempah tu n dia kata boleh,Ell rasa dia sangat baik.Now Ell rasa rempah tu mungkin tak dapat lah kot,sebab dh lama kan.Then,Ell tanya berseloroh..hehe hadiah ni yg dari Brunei ke dari Qatar.Dia kata dari Brunei ada sket,dr Qatar ada sket dr Batu Pahat pun ada.Aduhai,malunya tak tahu nak balas macammana n bila.Semoga Allah jelah balas budi baik org2 macam ni.

Apa2 pun,dunia blog Ell rasa tak boleh nak tinggalkan.Disebabkan blog nilah Ell kenal ramai org2 baik macam u'ols.Terharu sangat."So Ell,ko jgn lupa daratan sangat,kalau tak dek kerana blog ni,org tak kenal ko pun.ko takkan ada kawan yang baik2 pun" .Tu dia motivasi duk terus menjaga baik blog ni.

Terima kasih u'ols yg bergelar sahabat.


9 comments:

ct rahani said...

welcome back k.ell.. sy pun baru je nk aktif berblog balik nih.. jom sama2 kite terus berblog.. :)

TuYa said...

kak ell..
gigihnya kawan tu nak cari akk kan..

rasp said...

untungnya punya sahabat yg baik2 nie kan ell...
lagipun sbb ell pun baik, tu yg dpt balasan yg baik....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

haaa.. kena terus updates tu ell ...

Tihara said...

wahh lame nye ell tak updet..tk taw la ell ingt akk lg ke tak..hehe..
bertuah dpt kawan blogger camtu..still keep in touch ey :)

~ Lady ell ~ said...

ct rahani>>
yuk!

tuya>>
ha'ah lah tuya..tersentuh hati.apa ekk nak balas.

~ Lady ell ~ said...

rasp>>
alhamdulillah sis...mmg seronok lah kawan ngan org baik2 ni mcm sis...:) ♥

Diana>>
insya'Allah...nak kene seru semangat nih.

~ Lady ell ~ said...

tihara>>
mmg lama 2 bulan..tu jadi rekod..hehe.kak,nama tihara ni satu2nya frenlist yg ell ada.takkanlah dh lupa.

@tune® said...

i miss u ell...bile la aku nk turun johor ni...huwarghhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...