Thursday, October 13, 2011

Terima Kasih ole2nya kawan...


Assalamualaikum...
n3 ni ringkas je.Ell nak ucap terima kasih buat Huda Ahsin atas kiriman ole2.Serius,Ell dah lupa nama blognya apa.Maaf ya Huda..nanti saya cari n study balik blog awak yang ada dalam link frenlist saya.


Inilah dia barangnya..sampai susah payah cari cntc no Ell.Ole2 dari 3 negara tu dlm satu pack.Terbaeek... (ala2 Boboiboy sambil bengkok2 ibu jari)

  

FM dr Qatar






Kuih/manisan juga dari Qatar dan lagi satu ialah kurma yg Ell tak zoom.Kuih org arab ni kemain manis lagik.Dan rasanya d'ols panggil kuih2 macam ni halawa kan.Dah maklumlh kan,yg namanya halwa tu manis2 belaka.Kalau selalu mkn gini mau bersemut kencing nih.Berpotensi cepat dapat penyakit kencing manis.:D




Dan inilah rempahnya yang boleh dapat dari Brunei tu.Yang dulu Ell duk memesan.Serba 1 ha Huda bagi.terima kasih banyak2 ya Huda.




Dah namanya orang Johor,duk Batu Pahat lagi tu...rempah soto peserai pun Ell dapat jugak.Bukan satu atau 2,tapi 3 paket.Masaya'Allah,baiknya lahai.Insya'Allah Huda,ada hari nanti Ell balas.Macam kata pantun pepatah tu...

"Ada ubi,ada batas..
Ada hari ,boleh ku balas"

Oh ya,yang ini baru Ell perasan 3x3x3=3.haha Apa tu...hehe 3 ole2 dari Qatar(FM,kuih n kurma),x 3 kotak rempah dari Brunei dan x 3 paket rempah soto dari Batu Pahat = 3 negara.Eh ada motip ke...huhu itu pun nak jadi isu.

Huda,terima kasih banyak2.Semoga Huda dan keluarga diperluaskan rezeki.Insya'Allah.




6 comments:

Dee said...

murah rezeki sis sbb sis pun suka memberi :)

TuYa said...

wahhh!!!seronoknya..
lepas ni kena rajin2 masak guna rempah ratus tu ek kak..

Shiela Latif said...

seronok ada geng blogging yang baik2 macam ni kan babe?... :)

rasp said...

syukran syukran....
tak sabar nak rasa masakan sis...
ehhhh...silap hehehehhee....

Huda Ahsin said...

Ell, rempah briyani tu mmg mula guna masa kat Brunei tapi yg dihantar tu beli kat sini. Kalau kat M'sia, boleh carik kat Carrefour.
Manisan tu namanya Baklava. Memang manis... tapi inilah yang paling "kurang manis" yg kita jumpa. Hasil tangan org Lebanon...
Kurma tu jenis Deglet Nour dari Tunisia. Feveret. Rasa madu walaupun tak semanis madu.
Rempah Soto tu mmg mesti ada stok. Senang & sedap. Abah kita bawak dekat 20 pek aritu. Kawan-kawan kat sini pun ada yang nak. Enjoy!

SYANI said...

Hai Kak ell. Lama sungguh tak singgah blog Kak Ell. Dulu ada gak member bawak ofis manisan dari Qatar tu. Tah apa namanya, tapi memang manis giler.. tak leh terima dek tekakku..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...