Monday, October 01, 2012

Aku dan Diet~episode 3

Sambungan...

"(3 minggu kemudian...) Ok,i'm ready! boleh dah belikan susu tu."

Diet bersungguh2 ni,tapi tak de lah bagai nak rak.Diet dengan SD2 boleh makan banyak2 protien sebanyak mana yang kita nak,asalkan elak dari mengambil sebarang jenis karbo seperti nasi,mee,meehoon,kuetiaw,pasta ,roti,gandum atau yang sederajatnya.Jangan sekali2 tahan lapar.Itu pantang larangnya ya.Ambil makanan sekurang2nya 2-3jam sekali.Oh ya,minuman bergas,bergula,kaffien juga kene jauhkan tapi green tea tanpa gula amat digalakkan.Buah2an juga terpaksa elakkan sebb buah2an mengandungi gula yg tinggi.Ok,Ell tak kisah..sebab ayam,daging,ikan dan semua boleh belasah.Sedap tu..Steak,ayam goreng ikan panggang...errmmmm nyum nyum..hehe


Semangat berapi2 nak kurus.Siap buat nota kecik untuk rujukan dah lepas tahap mana.Ok,gambar atas ni menunjukkan tempoh Ell sebelum mengandung sampai cukup bulan nak bersalin.No 1,2,3 dan 4 yang bulat2 tu menunjukkan mengandung anak keberapa.Nampak tak u'ols...walaupun cukup bulan mengandung anak ke4,tapi tak pernah lepas berat 80kg.Tension tau.Stress ahkak.

Sekarang Ell happy sangat sebab berdiet dgn SD2 berkesan buat Ell.Hari ni,berat Ell dah 65kg.Hampir mengurangi berat semasa mula2 mengandung ank ke3.usaha masih diteruskan untuk mencapai berat badan unggul seperti zaman remaja.hehe over ahkak tau.Tapi kalau dah dapat berat 56kg-60kg pun Ell dah suka sangat2.



Bersambung...



4 comments:

JaSSNaNi said...

wah wah wah... berdiet ye.. :)
moga tercapai yg di inginkan ye.. :)

Rasp said...

bila makin menurun berat...
pasti makin bersemangat kan sis...
go ell go...go ell go....
i know u can do it sis...

AQisH said...

semoga berjaya ell..psstt..kita pon baru mkn sd2 tu..skrg tin yg kedua ;)

~ Lady ell ~ said...

Jassnani:
Mekasih...

Rasp:
Tq tq...berapi ni smngt,lebih2 lg kalau ada org sapot kn...:)

Aqish:
Hehe..tq,slmt berjaya utk aqish jgk ekk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...