Tuesday, May 19, 2009

Wajah Seiras

U'ols, blog INI ada buat contest.Pertandingan 'wajah seiras' antara ibu & anak .Ell pun tak nak lepaskan peluang..apalagi,try test la kan.. :P.Menang ke tidak,lain citer yg penting mencuba.


U'ols kalau nak join pun boleh tp perlu mengikut syarat2nya..


Syarat-Syarat:-
1. Korang mesti dah jadi followers UmmiAbbiQis
2. Makesure dlm bloglist/blog roll korang ade link UmmiAbbiQis,pastu...
3. Join contest yg aku namakan 'CONTEST SEIRAS WAJAH'
Kaedahnya..
1. Buat satu entry dlm blog masing2.. snap gambar korang ngan anak korang. Apepun cara dan gayanye tak kesah.. asalkan buleh nampak clear muka korang ngan anak korang.. coz kite nak tgk 'seiras' ke tidak.. sbb tu name contest ni 'seiras wajah'
2. Umur anak mestila dalam lingkungan 0 bulan hingga 6 tahun. Tapi kalau ade 3 anak dlm lingkungan umur tu.. korang layak tuk buat 3 penyertaan.
3. Sertakan sekali dalam entry tu..
**Nama anak : (samaran ke name penuh tak kesah)
**Tarikh melahirkannya :
**Apa persamaan kamu dan anak : ( rambut same kerinting ke, ade hobi dan interest yg same atau ape saje.. asalkan same)
**Kenangan plg manis antara kamu dan si anak : (boleh jd kenangan buat xtvt bersama ke atau jatuh longkang sesame ke hehehe)
4. PERINGATAN : Pastikan hanya satu gambar sahaja tuk satu penyertaan, juri takkan memilih jika ada lebey dari satu gambar. (so korang kena konfemkan betul2 mane gambo yg sesuai)
Tarikh tutup penyertaan :
10hb Mei 2009 hingga 31hb Mei 2009. (so ade lebey kuwang 3 mgu.. sempatla kot)
PEMENANG
Pemenang akan ditentukan oleh juri (jgn risau juri tu org luar yg takde kene ngena ngan dunia blogger). Juri akan memilih 10 peserta untuk dishortlistkan.. dan dari 10 ni.. kite akan buat undian. Jangan runsing, jangan gusar sebab pemenangnya bukan 1 tp berkemungkinan 3. (mungkin, sebab ikut total penyertaanla)



Nama Anak : Aryan Iskandar bin Aminulrashid
Tarikh Lahir : 26 november 2007
Persamaan : fizikal - yg jelas hidung dan mata.
perangai - Stakat ni..suka brckp dgn gaya skali exp kalau jatuh,tunjuk kat tempat jatuh n gaya jatuhnya.. :) ermm..yg lain belum nmpk lg kot.
Kenangan manis bersama : Adalah beberapa,tp yg paling manis Aryan masuk cutest baby cntst kat Pontian n dpt consolation je,tp tk fair..


Nama Anak : Azradina Hanisha binti Aminulrashid
Tarikh Lahir : 26 January 2004
Persamaan : fizikal - rambut (ikal mayang),kening dan dagu.
perangai - agak pemalu,suka masak2 dan suka buat mimik muka kalau geram exp cengerlang mata sambil ketap2 bibir. :)
Kenangan manis bersama : Bnyk, antaranya dpt beramah mesra dn bergambar dgn 'Ana' model iklan shampoo 'rejoice' kat 'SureHeboh' (that time).Sambil menjerit2 Dina sebut words 'dgn rejoice,guna jari pun boleh' (trademark rejoice)bila tengok muka 'Ana' tu.Masa tu umur Dina 1stgh thn.



U'ols,kalau menang kan,hadiahnya berupa 1 set 'one drop perfume' mcm gambar diatas.boleh pilih mana suka.Adeii..satu je ke yann,tk boleh pilih semua..?ahaks.

Updated!!
Aisey....Yan d'ols ramai cakap muka Ell lebih mirip Marsha la...So, puan Yan,minta jasa baik pihak juri utk menilai gambar yg ini jugak eh.Hahaha giler terdesak nih.

Tak de lah, memain jer...rugi ar Marsha dh 'over age'. :(


*Pihak juri sila buat keputusan dgn adil.




19 comments:

@tune® said...

aku rase si marsha lagi mirip ko la...
hihi

rasp said...

syg marsha tak leh join..coz she very mirip u :) neway gud luck sis...

Dee said...

good luck!!

ღ lyne ღ said...

wawawa~
rupe kiter tak sama langsung ngan mummy kiter..
dah tak leh masuk contest..
chett~

Media Siber said...

tak adil .. mak aku kat sarawak .. .huhuhu! :( ngan girlfriend boleh?

eya said...

harap2 ell menang perfume tuh..

~ Lady ell ~ said...

atune>>>
ha'ah betul la..tp die dh lebih umo ditetapkan la..ah,aku tk dulik aku nk try gak .. :)

rasp>>>
tu la..sayang betul lah.tq sis.jomlh join sama.. mesti ada harapan :)

Dee>>>
jom join... :)

lynee>>>
ish,rugi2...eh,lg pun kamu dh lebey umo lh lyne.

media siber>>>
awal2 kamu dh kena reject.. :P

eya>>>
insya'allah...

RiEz said...

hehehhe saya nak join tapi la kan amana la saye ader anak...tempek gambo akak saya ngan anak dier bule?

Yan said...

umur anak ko berapa??
klu pda 31/05/09 ni dia masih lum masuk 7 tahun.. boleh terima lg..

klu lebey... harap maaf hehehehe...

aisey ell.. jgn gundah... tahun depan cubo laei..

eh lupa nak pesan...
sila tuliskan link entry ni kat komen entry 'contest seiras wajah' takut klu dah ramai2 nanti termiss entry ni sbb ell tulis kat shoutbox..

bspotgurl said...

yelah marsha sama mirip dgn u. anyway.. good luck yea

neezareef said...

ha..br npk wajah ell yg btl
cam arabic pn ade

mmg seiras...rsanye gambo 1st tu

ARIFFDA said...

mcm nak join contest gak la...tapi ell mcm ngan adik2, bukan ngan anak2....hehhee

~ Lady ell ~ said...

riez>>>
la...itu kena tanya penganjur..akak tk dpt tolong.. :)

yan>>>
dah ler, tak per..punah dah harapan..umo dier dh 8thn.. :'(

ok2,nnt ell bg link ni ya..

bspotgurl>>>
ye ke...tp itu tk dikira la..

neezareef>>>
hehehe..malu lah nk tunjuk muka.

ada gak yg akui gamba tu seiras.. :)

ariffda>>>
alamak,mcm adik2 ke..malu ai u... :)

ct rahani said...

wah akak dah join.. sy nk join gak tp lum cari2 lg gambonya.. hehehe..

pe2 pun semoga berjaya k..

syareena said...

hehe sya pun join ni....

T.u.Y.a said...

kak ell..
marsha tu kalau dah besar mesti sejibik kak ell..jelingan mata pun dah sama..
Tuya nak joint,tapikan hero Tuya tu dah lebih umur..dah le muka sepatern seacu ayah dia..x dapek la nak joint..ni kena bekerja keras utk menambah harta nih..heheeh
ape2 pun,harap2 kak ell leh le menang..

~ Lady ell ~ said...

ct rahani>>>
alah ct..apa susah2.. gambar ikon yg ct guna tu pun ok.lgpun semua gambar ct ngan aidil sama jer..

syareena>>>
owh ok,jom kita sama2 meriahkan..biar yann susah nk pilih..:)

tuya>>>
ye ke...mmg harus diakui ya..:)

ha'ah,elok sgt kalau tuya menambah lagi.. :)

e_ja said...

akak pun xleh masuk lah ell..sbb muka haziq dgn akak mmg x sama..hehehe...

masviona said...

semoga berjaya...hikss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...