Monday, March 07, 2011

Yuk ke Jakarta!

Minggu depan cuti sekolah..tapi anak2 dah siap mintak cuti awal ngan cikgu  pada hari Khamis&jumaat.Hari jumaat (11/3/11)berterbangan lah we'ols anak beranak ke Jakarta.Nak terbang ngan sayap memang tak lah kan..sebab belum pernah lagi ada species manusia yang bersayap.haha..Dan dah tentulah naik aeroplane kan..

Airlines system ni kalau cuti sekolah mulalah mencanak harga ticket nya..Dah alang2 anak2 ujian pun dah habis,we'ols pun terpaksa memaksa anak2 mencutikan diri untuk penerbangan sebelum cuti sekolah.Banyak save wooo...Bayangkanlah boleh sampai sekali ganda untuk harga ticket bila dah start cuti sekolah.


 mekasih ya bapak google dipinjamin fotonya...:)

Ini flight we'ols..eh bukan lum dipastikan lagi tapi we'ols beli ticket online dengan KLM Royal Dutch Airlines.SIL1 yang suruh beli ticket flight ni sebab dia dah biasa pergi balik Jakarta-KL dengan flight ni.Harga memang berpatutan,kalau nak compare dengan AirAsia yang u'ols rasa murah tu pun banyak juga kita boleh save.Haritu masa survey ticket,untuk 7 orang Ell anak beranak + MIL selisih harga dengan AirAsia lebih kurang RM500++.Jangan compare dengan MAS,giler mahal!!

Flight sehari sekali sahaja,iaitu pada jam 5petang.Kalau balik dari Jakarta -KL jam 8malam.Disebabkan KLM ni Dutch punya,makanya dia singgah sekejap je.

Yuk  kita ke Jakarta!


11 comments:

atty's said...

mesti budak2 tu happy dapat bercuti jauh ..naik kapalterbang.

suffer8zine said...

wahhh bestnya

Terkini : Kedai Menjual Aiskrim Susu Badan Disaman

rasp said...

nak ituttttt..bestnya holiday..
tapi so far, mmg KLM gud pricing dia kan...
tapi tu laaa sbb timing tu kkdg menyebabkan w'ouls tak amik KLM...

TuYa said...

selamat bercuti kak..
mesti sume hepi nak terbang kan..
jangan lupa ole2 utk kami di sini yer..hehehh

Dee said...

syoknya..entah bilalah dee nk dpt gi jakarta..

Mamarempit said...

selamat berangkat ya buk.....& selamat kembali...

ﮐذﻣﯥﺮﺍﭬﮐﺎﺮ said...

wah bestnya bercuti, teringat bercuti ke bandung hari tu.. best gile nokssss

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wah sronok pegi liburan ye buk...
soping ke buk?.. heheheh

shiela latif said...

selamat berangkat pergi dan balik buk....seronoknyer holiday gi jakarta...mesti banyak yang nak di shoppingkan nie...happy holiday!! :)

aleesya adina said...

wah sonoknya Ell jenjalan jakarta....semoga enjoy disana ye...selamat pergi dan balik...Amin

LoVEaQshA said...

samela kak zura aritue g jkrta-bandung pun nek flght KLM nie..
rega mmg berbaloi2 lau nk compare ngn air asia or MAS..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...