Friday, October 30, 2009

Masak apa? Popia Pisang...


Salam Jumaat.
Kejap je dh nk weekend semula kan.Pejam celik,pejam celik cepat betul masa berlalu.Hari ni Ell tak de n3 special pun..just nak share resepi dengan u'ols yang Ell buat last weekend.Mana lah tau u'ols ada kerajinan nak menerai resepi minum petang ni.Boleh hidang kan utk family..
Masa Ell published n3 resepi apple pie tu ada plak yg nak try buat guna pisang,mesti sedap kan cik Dee.Resepi kali ni idea lain yang Ell guna pisang jugak.


Bahan-bahan:-
~pisang emas/awak
~kulit popia
~kismis
~kacang tanah digoreng dan ditumbuk
~choc rice & choc chips
~serbuk kayu manis
~kalau suka manis lagi,boleh tambah susu pekat.


Cara-caranya:-
1~bentangkan kulit popia.
2~letakkan pisang,kemudian tabur bahan-bahan lain.
3~sprinkle kan serbuk kulit kayu manis.
4~kalau suka lebih manis,time ni boleh tuangkan sket susu pekat manis.Ell tak letak pun,sbb semua bahan-bahan yang ada tu dh sesedap rasanya.
5~Gulung macam buat popia biasa tu.
6~Panaskan minyak dalam kuali,kemudian goreng popia.

7~Angkat dan toskan minyak.Hidang panas dengan ice cream vanilla dan choc cream..Ada jugak yang celup sekali popia ni dlm chocolate..tp ni cara Ell ekk.Lain org lain tekaknya kan..
7~Errmmm..meleleh air liur. :)

Ell bagi nama resepi ni Sweet popia from Lady ell.hahaha..nama tak agak2..nak glamer aje.Alah,u'ols boleh je nak glamer jugak.Kalau u'ols buat,u'ols letaklah nama u'ols ekk.Alahai..sukahati u'ols lah nakbg nama apa.Tak de nama pun tak pe,yg penting selamAt masuk dalam perut...:D
Ok u'ols,SELAMAT MENERAI.





Masak apa? Popia Pisang...

Thursday, October 29, 2009

misi datang...



Dekat seminggu dh blog terbiar mcm tak bertuan.Apalagi nak jengah blog u'ols tu..Kadang singgah sekejap pun tak meninggalkan kesan.U'ols yg dah lama kenal dgn blog ni,mesti tau yang PC dgn bilik Ell ni letaknya kat rumah loteng (ala2 repunzel gitu) (Dulu pernah buat tag pasal workstation).Makanya,bila Ell dah turun pepagi lps subuh siapkan sarapan utk anak2 gi sekolah semua..kemalasan utk turun naik tangga akan datang secara tiba2..:P tambah pulak Ell dh sarat mcm ni kan..sebelum ni,Ell ada time utk mengadap PC ni. Kalau pagi, 8-10pg ,kalau sebelah petang pulak 3-5ptg ,n kalau malam..Jumaat,Sabtu dn Ahad dpt bnyk masa sbb hsbn Ell gi main badminton..;D Sekarang tak de masa2 mcm tu...Bila Ell dah naik time nak tido tu,konon2 nk tengok lh kejap muka skrin cik PC ni lepas kan rindu..tp nnt mesti hsbn cakap "owh oh....times up for u...".So,isteri yg mithali ni trpaksalah akur kan..:(
Dalam minggu ni pulak Aryan asyik merintah yg bukan2 sbb kesihatan nya yg tk berapa baik.Biasanya Ell tido paling lewat kul 1-130 pg,tp dlm minggu ni kebanyakannya Ell akan tido kul 2.30-3pg.Adoi...pastu nk bgn awal siapkan anak2 gi sekolah.Dgn keadaan yg tk cukup tido tu,Ell rasa pening2 n mcm nk pitam.
Semalam,kebetulan nurse dr klinik kampung Ell ni dtg buat check up biasa..(tinggi rahim,tekanan darah n sedikit advice utk ibu2 hamil)


U'ols tau kan,kalau kat kampung2 ni nurse rajin dtg rumah bila time kita mengandung atau lps bersalin.D'ols panggil Jururawat Masyarakat,sbb tu d'ols kena pantau perkembangan pesakit2.Tambah pulak cara mcm tu rasanya lebih mesra, lebih2 lg kalau duduk berjiran satu kampung ni.So,Ell yg duduk kampung rasa mcm ada sket keistimewaan lh bila ada misi2(org kampung panggil misi ye..:) yg dtg melawat ni.D'ols pun tk tetapkan bila masanya yg d'ols nk dtg tu..main terjah je ikut suka.Tp biasanya hari diantara appntmnt kita yg berikutnya.
Nampak tak tanda bulat2 yg Ell tunjuk dlm buku report Ell tu.Ok,bulat yg pertama tu tarikh dn dia tulis LR dgn dakwat merah,tu maknanya semalam dia dh buat lawatan ke rumah.Bulat yg ke2 tu,masalah Ell (headache) dn sedikit adv lh utk Ell..bnyk kan rehat ke,kena minum susu lebih ke,amik vitamin ke...mcm2 gitulh.Ya lain2 yg bnyk dash2 tu,mmg sengaja dikosongkan.. itu utk lebih details bila time gi klinik nnt.
Apa2 pun hari ni Ell dh rasa lega sbb Aryan beransur sihat n Ell pun dh mula rasa lega.. Maaflah ya n3 kali ni Ell bnyk sgt membebel.
Harap u'ols semua sihat n happy sesaja k.

misi datang...

Saturday, October 24, 2009

Layanz lagu oldies..


Ell cut short je ye..
Dlm seminggu dua ni Ell n Hsbn suka sngat dengar dari biasa lagu2 lama yg best2 ni. Tk kiralah originally dari 50's,60's,70's,80's even the 90's. Sambil feelings kalau dihayati bnyak sbnarnya lagu2 lama ni yg sedap telinga kita mendengarnya. Ada bbrapa yg Ell teringat, Ell letak as main songs kt Playlist Ell mnggu ni. Syok jgak tngok vid clips smbil dengar lagu dia org (mana yg dpt clip). Mmg meletops betul dia org nih dulu2. Kemana2 pn sure sana sini kenal..mmg org respect rasanya pd zaman tu. Kekadang tu kn, Ell tefikir apa yg dia org buat skrg ni..yelah kehidupan dia org. Senang ke susah, dlm laluan hidup yg dipilih setelah ruang peluang dibuka melalui lagu2 dia org nyanyikn yg diketahui n mnjadi siulan satu dunia. Apa2 pn Ell n Hsbn salute n brterima kasih kt dia org ni krn mewarnai serta menghiburkn kita semua dari dulu hngga ke skrg dgn lagu2 hebat mereka. Terima Kasih n kita layan..enjoy.
please hold dulu Playlist Ell kt tepi ye



"Heaven Must Be Missing An Angel" by Tavares
one of the songs fit in the Charlie's Angels Sountrack
Layanz lagu oldies..

Friday, October 23, 2009

Puding Gula Hangus

Sekarang ni,Ell rajin benar buat desserts.Tambah pulak makanan tu sumer manis2.Yang heran tu,gigih pulak nk buat sendiri..mungkin ada roh kerajinan kot..:)
Semalam,(sebenarnya dh 2kali buat dlm bulan ni) Ell buat puding gula hangus..atau biasanya org panggil puding caramel.So,Ell rasa nak share lah resepi ni ngan u'ols.Resepi cara Ell ni senang je,tk leceh n tak banyak kerenah.
Bahan-bahan yg u'ols mesti ada
Untuk Puding
~ 2 sudu makan tepung custard (apa2 brand)
~ 4 biji telur
~ 1/2 tin susu pekat manis (apa2 brand)
~ 1/2 tin susu cair (apa2 brand)
~ Vanilla esen
~ 1 tin air (guna tin susu tadi)

Untuk Caramel/gula hangus
~ 2-3 sudu besar gula

Cara-Caranya
1.Panaskan pengukus,biar sehingga air menggelegak. 

2.Masak gula dalam loyang yg diguna untuk mengukus, dgn api perlahan. 

3.Biarkan cair sehingga mendapat warna keperangan yang ideal.Jangan hangus..nnt rasa nya tak sedap.ratakan keliling loyang dan ketepikan.

4.Dalam bekas lain,pukul telur dan esen vanilla,masukkan tepung custard,masukkan susu pekat dan susu cair.Kacau/pukul sehingga sebati.Tuangkan 1 tin air.Pastikan tepung custard hancur dan tdk berketul2.
5.Tuangkan bancuhan dalam loyang yang berisi caramel tadi.
6.Kemudian kukus selama 20-25 minit. 

7.Keluarkan dr pengukus,biarkan sejuk seketika kemudian diterbalikkan.See,puding caramel ku..:P



8.Masa nak makan/hidang,bubuh lah buah2 kesukaan...atau lebih senang lagi guna coctails fruits.baru sedap dimakan...tambah pulak kalau sejuk..

Senang kan u'ols..tak leceh,dlm setengah jam -45minit dh siap.Ell rasa buat puding caramel ni ada pelbagai versi..ada yg cairkan gula guna butter n ada jugak yg letak air sket.Tp ni versi Ell,sgt mudah.Utk puding nya pun..senang.Kos anggaran tak sampai RM10.Caranya pun tak sampai 10 langkah.





Puding Gula Hangus

Thursday, October 22, 2009

Update!


Salam u'ols...
Ell dah 26 minggu pregnant nih.Yuuhuu..95 days are left until my due date (24/1/2010).Wow..berdebar2 rasanya.And u'ols nak tau,smlm Ell gi routine check up n scan.Everythings is ok but Ell punya HB agak sket menurun..thats why u'ols tengok muka Ell ni pucat je..kurang darah lah tu.
U'ols faham tak tengok gambar scan nih.Ntah ler..Ell pun tak faham sangat..tapi sebab dh diterangkan itu ini,Ell faham lah sket2.Baby ok dgn berat anggaran 1kg sekarang ni.And....and...it's a boy! harap2 betullah,sbb Ell pun mmg nak tambah sorang lg je boy.Tp,macammana pun Ell tak mengharap sgt sebab gambar scan ni bukan boleh percaya sgt..lainlah kalau Ell tengok scan yg 4D tu kan..Apa2 pun Ell syukur lah baby ok setakat nih.harap2 Ell akan melahirkan baby ni dengan sempurna dan selamat nanti.U'ols tolong doakan Ell ya.Walaupun lama lagi..doa yg berterusan tu kan akan diperkenankan..Insya'Allah..
Sekarang ni,time Ell tgh type ni,baby menendang2 nak say hye kat u'ols...:D tambah pulak Ell tengah feeling layan lagu2 80's ni.Syok pulak rasanya..U'ols perasan kan playlist Ell kat sebelah ni main lagu 80's? Tp kan..itu tak menggambarkan umo Ell ni yg dah tua ya..Ell muda lg..cuma suka je layan lagu 80's ni...mendamaikan.
1st song yang Ell pilih boleh lah dikatakan sesuai jugak utk menyatakan perasaan Ell pada u'ols..bawah ni ada Ell sertakan lyric.kalau u'ols pun feeling nak nyanyi sama..enjoy yarh.:)





Lyrics Words Don't Come Easy lyrics



Update!

Tuesday, October 20, 2009

Ish! budak bertuah!!!



Sihat u'ols..Ell sihat alhamdulillah..tp ada sket memenatkan diperlakukan oleh dak kecik yg bernama Aryan :). Aduih! bnyk perintah2nya.Time2 mcm ni kekadang tak bleh ramal macammana mood dier..bila kita rasa dia ok,dia bnyk kerenah n kekadang bila kita rasa dia akan bnyk hal..dia baik2 aje rupanya..Kadg2 tu senang lah jugak sbb dia pandai bawak diri..tp kadang2 ya ampuunn...tobat! ada masa tu tk taulh apa yg dia nak.

Gambar bawah ni hsbn Ell captured masa dia tgh leka. Kisahnya Ell nk suap dia mkn tp takmau..konon2 nya dh besar lah tu..nk mkn sendiri.So,Ell bg je sepinggan nasi n tinggalkan je sambil sambung wat keja2 dapur.Alih2 hsbn Ell panggil suh tengok 'budak' ni.Terkejut jugak sbb hsbn panggil dgn nada yg agak tinggi.Ingatkan apalah jadi,rupanya...




U'ols tengok la eh..dia kata nk wash hand je tp dia pi duk panjat bertapa atas tu adalh lebih kurang 15 minit. Selamba je muka dia bila kita buat2 marah kat dia.Dalam hati ni mmg nk tergelak jugak sbb dia sambil nyanyi2 tu,tp tahan je sambil buat muka garang.Last2,dia mengalah..mngkin dh tk best duk kat tempat sempit tu n kata 'dah'. Bertuah tul. Mcm tu je ending die..
Sink tu dh tk guna sgt sbb dapur tu pun dh jadi dapur kering.Tp u'ols nk tau,belakang dia tu ada tangki utk we'ols tadah air..hampir separuh habis dia buatnya basuh tgn.Apalagi basah lencun la baju dgn seluar dia.Hai..sabar aje lah dgn pe'el budak mcm ni.kalau tak de anak2 pun sunyi jugak hidup kita hari2.



Ish! budak bertuah!!!

Friday, October 16, 2009

Apple Pie Goreng~LadyEll style


U'ols Ell tk boleh nk type words bebanyak..line streamyx kat umah Ell tgh sewel,sekali pulak ngan line telepon..tgh2 ckp boleh blank pulak.Kalau streamyx ni,tgh2 surfing dia hang berejam.
So u'ols..Ell nk post satu n3 resepi je nih.Ell buat rabu yg lps.Ell type ni pun ala2 ribut taudfan gak nih.kalau ada trsalah spelling ke..harap mmaf ye.Gambar ni dh upload smlm..tp disebabkan tahap kesabaran agak minimum..Ell fedup!!
resepinya:-

Apple Pie Senang
bhn inti:-
2-3 biji apple merah-buang kulit dn potong dadu
1/3 cwn gula
1/3 sudu kecil serbuk kayu manis
1 sudu kecil tepung jagung + 1 sudu besar air

Apple jenis ini Ell guna utk buat inti nya..tp ikut sukahati kalau nk guna apple apa pun..:)
Cara2 nya:-

Masak apple dgn gula dn serbuk kayu manis.kacau sampai sebati semua rasa..masukkan bancuhan air tepung jagung.kacau lg hingga menedapat kepekatan yg ideal.Ketepikan dan biarkan sejuk.



Ini lah yg yg paling senang..tak yah uli doh.beli je puff pastry ni kat supermarket.kalau u'ols mintak bancuhan utk bhn pastry,next time Ell bg ye..itu pun kalau ada permintaan.:)
Keluarkan dr freezer biarkan lembut kejap.Pastu setiap lapis pastry tu ada plastik,u'ols jgn buang.Angkart sekeping kulit pastry tu dgn plastiknya skali..then bubuh inti apple tadi.agak2 lah eh nk bnyk mana..Supaya tk melekat..lipatkan kulit pastry tadi guna plastik alasnya tu.kelim keliling pie lebih senang tekan guna garpu. 

ini hasil yg pertama..okeh,siap!
Plastik tadi tak buang kan..haa..lipat semula n simpan dlm fridge utk beberapa ketika lebih kurang 1/2 jam supa dia keras sket utk mendapatkan hasil yg rangup bila menggoreng.Kalau u'ols nk makan esok lusa..simpanlah dlm freezer mcm simpan karipap instant tu.Tp bila keluar dr freezer tu jgn tunggu sampai lembik sangat baru nk goreng..kalau tidak dia akan serap bnyk minyak.
Ini resepi pie cara goreng..kalau u'ols nk bakar dlm oven boleh jugak,sapulah sket ngan kuning telur atas pie tu.

Taaadaaa...Ini hasil lps dh siap digoreng.Mkn panas2 syok...






~ SELAMAT MENCUBA ~





Apple Pie Goreng~LadyEll style

Wednesday, October 14, 2009

~Kunjungan~


Hari selasa,bukan semalam tp minggu lps Ell menerima kunjungan seorang teman pada jam 3ptg.Dia blogger jugak tp agak kurang mengaktifkan diri semenjak dh jadi tokeh kerepek ni..Ya,now she dh berhenti keja dn jadik peniaga kerepek kecil2an..Syabas! semoga berjaya dlm bisnes.:)
Ct ni duduknya kat Johor je..tp ni adalah pertemuan pertama Ell dgn Ct.Memandangkan rumah mertua nya di Benut(melalui laluan utama rumah Ell ni),apa salah nya singgah kan.kalau selalu balik kampung,nk singgah pun boleh."Tp sori lah dik,hari tu akak dapat sediakan roti cicah kuah dalca je".
Segan rasanya nk tayang muka yg ala2 tak siap tuh.Terima kasih utk Ct sbb emel kan gambar ni sbb tak de satu pun dlm simpanan Ell gambar kami ber-2.Ct ni org nye kecik molek je..slim plak tuh.
.
Sebaya rupanya Aryan ngan si Aidil(anak CT) tu.Ngam2 tua Aidil sebulan dr Aryan.yg pakai t-shirt oren tu hsbn CT
1 more picture pls...
Sebenarnya susah nk amik gambar budak berdua ni sesama..Si Aidil tu ligat kemain.Bila kita rasa dia dh ready,bila snap dia toleh tempat lain.Sib baik sempat capture satu sblm Ct berangkat balik.
"Mekasih ya Ct sudi bertandang ke teratak akak nih.Maaflah kalau Ct rasa akak trkurang layanan ke..kurang selesa ke..apa ke. Senang2 singgah lagi dn jgn serik nk dtg tau"
~Kunjungan~

Monday, October 12, 2009

Wedding



Open house,kawen..hah! tu le dier tetiap weekend lps raya nih.Penat jugak nk bawak badan kesana kesini.Dengar mcm best je kan bila ada mkn2 nih,tp tk terjamu dek mknn yg terlalu bnyk.Dan..disebabkan dh bnyk sgt g majlis2 cenggini,malas dh rasa nk stori mori.
Tp yang satu ni agak special sket sbb boleh lah dikatakan gerando yang bermaksud 'GRAND' .hahaha.. (ni pengaruh citer latin lah nih) . Ok,apa yg best sgt nih.
1.Majlis perkahwinan diadakan di dataran Rumah Limas,Danga Bay,Johor.
2.Siap dgn tema moden tradisional..tetamu yg dtg mesti pakai baju melayu tradisional.Tp pihak lawan 'non ado' yg ikut tema.
3.Dan, dia kawen dgn 'omputih' berbangsa JERMAN.
Kalau nk citer apa lg yg best letih lah.. itu tk trmasuk lg pengantin dibawak keliling Danga Bay dgn Tram..Ish! bnyk ler acaranya.
Selamat pengantin Baru kepada
Mohd Nizam
&
Khatarina Mieess
Oh ya,majlis ni sebenarnya minggu lps punyer.. dan yg mengundang we'ols ni adalah ibu kepada pengantin lelaki yg merupakan saudara kpd MIL.Pengantin lelaki ni kerja dn menetap di Dubai kemudian bertemu jodoh dgn gadis Jerman.Gitu ler kaedahnye.
Kat bawah ni antara gamabr yg diambil :-
Khemah tetamu dn atas rumah tu,tempat didirikan singghsana raja sehari.
Pengapit pengantin, pakai baju tradisi scottish..tp jgn tak caya tau,ada jugak yg pakai kimono tgh2 matahari mencacak atas kepala tuh.haish,gasak ler..
Upacara tukar menukar dulang hantaran.C my MIL..control ayu gitu..;)
Tarian tradisi Johor.Zapin mesti ada kalau nk buat majlis GRAND
Gambar candid tah hape2 tah..syok sembang ngan dak kecik tau.
~Dina~
~Aryan~
Baru Ell perasan gambar Marsha(1st dotter) takde.Konon2 nye malu nk bergambar...
Dah habis mkn semua,we'ols round2 Danga Walk walaupun majlis lum habis.
Wedding

Sunday, October 11, 2009

Me @ 24 weeks



Happy 24 weeks pregnant to me!! hahaha ...,24 weeks n 6 days pregnant (tp harini dah 25weeks)Rasa mcm tk percaya..dah 6 months pregnant! Cepatnya masa berjalan,maknanya ada lebih kurang 3 bulan lg tiba masa utk Ell melahirkan INSYALLAH.Sekarang Ell mula rasa tak selesa bila duduk n terpaksa carik posisi yg selesa bila time tido.Apa2 pun Ell happy :D
Ouch! dah mula menendang2 tu :)
Sahabat2 ku yg dikasihi,atas bbrapa prmintaan diantara kalian yg trlalu brhajat, inilh gambar terbaru..hari ni Ell amik ye.So, pada u'ols yg request nk tengok perut membuyot ku,inilah diernya...
Me @ 24 weeks

Friday, October 09, 2009

Rahsia BESAR disebalik gempa!!




Salam Jumaat..
U'ols, Ell ada sedikit info yang nak dikongsi bersama.Mungkin ada diantara u'ols dh mendapat pesanan ringkas melalui hp (sms) mengenai perkara ni.Tp Ell suka membuat satu post yg agak menyedarkan ini utk dijadikan iktibar buat diri sendiri.
Katanya,Gempa di Padang (Sumatera Barat) yang terjadi pada Rabu (30/9/2009) pukul 17:16 WIB berkait dengan surah ke-17 (Al-Isra) ayat 16 adalah mungkin peringatan dari Allah.Ini adalah disebabkan oleh pemimpin2 rakyat di Indonesia itu lebih mementingkan harta kekayaan sendiri berbanding hal2 yg berkaitan rakyatnya.Menurut pembantu rumah warga Indonesia yg bekerja dgn Ell nyer SIL,mmg pemimpin2 negara d'ols lebih suka mengumpul kekayaan padahal rakyat sendiri tertindas.Pendek kata,"yg kaya terus kaya,yg miskin semakin papa kedana".
Berbalik pada topik ni, masa Ell dpt sms tu,Ell keluar rumah.Balik rumah je dgn serta merta Ell amik terjemahan Al-Quran terus Ell belek2 dan teliti.Ell cari serba sedikit info yang berkaitan.
Secara jujur memang Ell terkejut.Ok,jom kita semak sama2.

~Gempa pada jam 17.16 WIB~
Surah ke-17(Al-Isra') ayat 16

وَإِذَا أَرَدْنَا أَن نُّهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِيهَا فَفَسَقُواْ فِيهَا فَحَقَّ عَلَيْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِيرًا
"Dan jika Kami hendak membinasakan suatu negeri, maka Kami perintahkan kepada orang-orang yang hidup mewah di negeri itu (supaya mentaati Allah)tetapi mereka melakukan kedurhakaan dalam negeri itu,maka sudah sepantasnya berlaku terhadapnya perkataan(ketentuan Kami), kemudian Kami hancurkan negeri itu sehancur-hancurnya".


~Gempa susulan pada jam 17.38 WIB~
Surah ke-17(Al-isra') ayat 38

كُلُّ ذَلِكَ كَانَ سَيٍّئُهُ عِنْدَ رَبِّكَ مَكْرُوهًا

"Semua itu kejahatannya amat dibenci di sisi Tuhanmu".



~Gempa susulan pada keesokan harinya Khamis,1/10/2009
pada jam 8.52 WIB~
Surah ke-8(Al-Anfaal) ayat 52

كَدَأْبِ آلِ فِرْعَوْنَ وَالَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ كَفَرُواْ بِآيَاتِ اللّهِ فَأَخَذَهُمُ اللّهُ بِذُنُوبِهِمْ إِنَّ اللّهَ قَوِيٌّ شَدِيدُ الْعِقَابِ
"(keadaan mereka) serupa dengan keadaan Firaun dan pengikut-pengikutnya serta orang-orang yang sebelumnya. Mereka mengingkari ayat-ayat Allah, maka Allah menyeksa mereka disebabkan dosa-dosanya.Sesungguhnya Allah Maha Kuat lagi Amat Keras seksaan-Nya".


Semuanya terpulang pada diri sendiri untuk menganggapnya sebagai "kebetulan" atau "teguran dari Allah".
Tapi cuba kita lihat dizaman Nabi Nuh.Apakah kita kira banjir di masa Nabi Nuh as dan azab umat terdahulu semata2 disebabkan kejadian alam? Bencana yang terjadi pun bukan sekedar hukuman kerana "murka"nya Allah. Ar-Rahman dan Ar-Rahim milik Allah jauh lebih tinggi. Jadi,semestinya kita ambil kejadian tersebut sebagai "bahan pelajaran" atau "iktibar".

Apa perasaan U'ols setelah membaca terjemahan ayat tersebut? Tepuk dada,tanya selera.Yang penting,kita umat diakhir zaman ni,perlu saling ingat mengingati utk segera bertaubat.Subhanallah..
*Jujur u'ols Ell menagis nih.Mcm2 fikir tentang bunga2 hari kiamat nih.
Rahsia BESAR disebalik gempa!!

Wednesday, October 07, 2009

fun with fireworks~


The nite b4 raya?errmmm biasa2 je dlm kemeriahan n keriuhan bbudak sana-sini..ada juga diantaranya yg duk bersembang2 n brkaraoke ngan family members.Semua juadah hari raya kebanyakan nya hampir 85% siap.Sayur lodeh boleh buat awal2 pagi raya but all da stuff yg diperlukan dh disiapkan awal2.Preparation tuk hari raya tu nape tah Ell tk de amik gambar langsung..ermm maybe leka2 smpai trlupa nk snap apa2 atau pn Ell tak de mood nk klik2 sana sini sbb Ell tau nnt leh mntak gmbar2 yg dsnap anak2 sdara..But all da persiapan sgt syok n yg paling exited sngat tntulah the kids lah kan.
This is some pics yg ada dlm folder anak2 sedara.Thnx u guys.

At night, kids can be seen waving colourful fireworks outside the house ..

Bunga api for every1. But remember! to avoid accidnts, don't allow children to play firecrackers and fireworks without any adult supervision.

nice haa...



Not only children, but adults have some fun with fireworks too.Only the big guys 'can' play the mercun.. cpt2! lawan ngan umah depan tu!!!

Ini d'ols panggil bunga api 'Merdeka' dgn 49 das shoot tiap2 satu(ada 5 tray n yg lain2 lg utk melayan budak2 nih semua),pelbagai warna..C a shower of firework sparks..wow wheee
yeah,"welcome to our world of fireworks!" (niece said).
Budak2 paling seronok bila nk menyambut raya ni trutama sekali bila dh berkumpul ramai2 dgn sepupu sepapat.Everywhere ada je yg bergelak2,berlari2 pastu kejap lg ada plak yg nangis...errghh what a hectic nite!! but it's fun,lots of fun...
fun with fireworks~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...