Monday, November 22, 2010

Rilex session~

Assalamualaikum..Bismillah pembuka kata.
Hari ni owang Johor cuti hari keputraan DYMM Sultan Johor kan.Selamat bercuti...Seronok ekk u'ols cuti panjang.Ahaks,yg Ell ni mcm plak heran sgt bab2 cuti ni.Padahal cuti je manjang.:D 

Last Monday kan Ell dah bgtau yg we'ols sefamily beraya di Hulu Langat.Maaf lah blog ni sunyi je mcm rumah tinggal.Satu posting pun Ell tak sempat nak publish.Even hari ni pun Ell tak tau nak update citer pasal apa.Sebabnya,Ell tak berapa nak ambik gambar sgt time kat Hulu Langat tu.Kali ni we'ols pegi tak kemana2 sangat pun just rilex2 kat rumah sambil menenangkan pikiran,menghirup udara nyaman.Al-maklumlah,bonda2 kami kan baru balik dr Jakarta dn Bandung,battery semua hampir weak lah katanya..so,itulah masanya utk recharge semula kan...sambil sembang2,barulh seronok.:) D'ol punya belanja..masya'allah! mcm nk buat berniaga.:D dengar citer mcm syok je..rasa menggeletek pulak nak kesana.

Hari selasa we'ols buat persiapan raya,all da kidz biasalah kalau dtg ke Langat ni,swimming je lah yg d'ols suka.Yg adults ni jln2 keliling fishing ponds..menikmati alam semesta..(cheaaa)

Gambar d'ols ni pun gamba lama.Halal lh ekk sbb nk tunjuk je camner tempat d'ols mandi manda.Yang lelain sila refer DISINI

Tapi gambar fishing pond ni yg terbaru diambil ya.


gambar bawah ni hsbn ambik time lps korban.dah puas tengok darah,tengok ikan2 kat kolam ni plak.

D'ols ni bergambar atas bridge yg kat bawah tu tergantung sign " ANDA ADALAH PEMANCING HARAM JIKA TIDAK MENGGANTUNGKAN TAG DILEHER ANDA"
 Haa...tau sbb apa ada sign tu? sbb selalu ada yg dtg memancing tapi bila balik die blah camtu je tanpa membuat pembyaran.
Bila ada tag stp kali masuk,balik mesti die pulang dgn bayaran lah.

 lorong keluar masuk kolam

Ini tangga turun naik menuju ke rumah SIL4.Yang bila sampai atas,betul2 sebelah kolam mandi kanak2 tu.

Inilah view dr tepi kolam yg kidz mandi manda...

Ok,itu jelah dulu kot update hari ni..If u'ols nk tengok pemandangan lain kat fishing pond ni, KLIK SINI

Oh ya,nnt Ell update pasal lembu yg hsbn SIL4 korbankan.

10 comments:

Dee said...

syoknya..mandi manda sambil melihat ikan2 berenang..mmg mendamaikanlah..

suffer8zine said...

wahhh bestnya

Terkini : Bukan untuk wanita sahaja

rasp said...

memang rileks and tenang je suasana situ sis...
best nye.....

firahadifa said...

hulu langat nie kat mana ? cam cantiks je tempat ni...

TuYa said...

bestnya..
Tuya suka tgk ikan banyak2 tu..

~ Lady ell ~ said...

Dee>>
tak de nye nak mandi sambil tengok ikan...kolam ikan nun kat bawah..tp mmg damai lh keliling pokok2 hutandi pinggir bukit.

~ Lady ell ~ said...

suffer8zine>>
semestinye..:)

~ Lady ell ~ said...

rasp>>
kan..pagi2 kalo bangun dengar burung2 berkicau dgn kabus yg belum hilang lagi..lg best.sejukkk je.

~ Lady ell ~ said...

firahadifa>>
hulu langat kat kg serai.satu lorong ngan loji penapis air kg sg serai.

~ Lady ell ~ said...

tuya>>
betul..rasa nak tangkap pakai tgn..tp akak geli ah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...