Tuesday, May 11, 2010

Disebabkan hari ibu~


Terharu Ell bila ank2 dah besar n susah2 nak wish 'happy mother's day' pastu cuba nak buat some artwork.Yang si Marsha siap buat kad,n Dina bagi flower yg dihadiahkan dr cikgu dier.Lepas tu time bg kad tu suruh mama nyer ni baca then d'ol 3 beradik nyanyikan lagu..something yang Ell rasa 'owh..sooo sweet'.Aryan? ikut kan aje.:)


Alahai...anak2 mama ni sungguh2 nak happy kan mama.Siap sempat bertengkar bila Aryan dah pecah rahsia dgn bagi flower tu kat mama dulu..tersenyum2 Ell time tu,tp masih buat2 tk tau.Memang Marsha dh plan katanya nak bg sama2.Walaupun hasilnya tak seberapa,tp Ell hargailah sgt2 usaha keras d'ol tu nak bg
'sesuatu' kat mamanya ni.

Yg babah dia pulak rupanya mmg dh tau dri awal2. Sbb tu dia tk buat/belikn apa utk kita kaum ibu ni. Wlaupn dia dh tau,tp dia tk tau mana rupa bnda yg anak2 dia buat utk mama n atok dia. Ell tk kisahlh..tp apa yg Ell nmpak rupa2nya lps tu dia lg feeling dri Ell bila dia tengok n baca sndiri apa yg anak2 dia ni buat,trsenyum memanjang tp mata brgelinang.



 U'ols tengok sentence ni bukti d'ol beriya2 nak nyanyi:-
Marsha pegang lyric sambil nyanyi dgn Dina.Aryan pulak buat echo n huming je..biasalh backup singer..:)

♪                 ♫
You are my mom, my only mom
♫  You make me happy everyday
I hope you know mom, how much I love you ♪
So please don't, take my mom away.

(tune:you are my sunshine)

pastu d'ol nyanyi lagi.ingat dah habis..

♫ ♪
happy mother's day to mom ♪
♫ happy mother's day to mom
happy mother's day..happy mother's day to mom ♫

(tune:happy birthday to you)

Kalau lah Ell dapat record time tu....tentu seronok buat kenangan.:) Tp Ell rasa mcm sekelip mata je.Budak2 biasalah kan semuanya nak berebut.:)Apa2 pun anak2 nilah yang buat Ell rasa happy.d'ol antara bahagian hidup Ell yang membuatkn Ell rasa sangatttt..bahagia..:)




*Bunga tu Marsha beli dkt sekolah dia mnggu lps yg djual khas utk hri ibu.
*Wlaupn ayatnya ada yg brsepah,tp niatnya tu sudah cukup utk mmbuatkn kita trsentuh hati.

17 comments:

bspotgurl said...

Very cute laa

zaradgreat said...

wah
cute2
nyanyi version lagu tuh lagi
kte yg baca nih pun terharu jugak..
happy mother's day!

ninaneno said...

uhh... soooo... sweettt~~!!!

mummy_ayu said...

ooo..so sweet..seronoknye bila anak anak dah besar..rasa sgt dihargai...

rasp said...

how sweet & thoughtful of them...
untung dorang dpt ibu yg pandai mendidik anak2...
and untung u sis, dpt anak2 yg bijak2....
homemade & handmade out of love gifts are simply the best!

Shiela Latif said...

alahaiii..comelnyer anak2 ko ell..bijak n pandai ambil hati mama dia...untongnyer diorang dapat mama macam nie...aku pon nak tetes air mata baca writing diorang, penoh makna yang mendalam...harap anak2 aku pon macam nie jugak nanti... :)

Dee said...

sweetnya ell..dee bc pun terharu..

Glass cook ware said...

Wow very sweet post.

~ Lady ell ~ said...

bspotgurl>>
anak2 mmg mcm tu..:)

zaradgreat>>
mekasih adik..:)

~ Lady ell ~ said...

ninaneno>>
kamu pun sweet jugak..:)mekasih jawab tag akk tu ya.

mummy-ayu>>
harap2 sampai bila2 ank2 menghargai kita kan..

~ Lady ell ~ said...

rasp>>
apa ni sis puji2an..biasalh tanggungjawab seorang mak..:)

ya sis,walaupun bukan dgn adiah mahal2 tp hasil tgn tu lg bermakna..:)


shiela>>
meh la kita sama2 meneteskan air mata..:)insya'allah..ank2 ko akan lebih lagi nanti..

~ Lady ell ~ said...

dee>>
alahai budak2 dee...dia buat sket pun kita rasa terharu..:)

glass cook wear>>
tq...:)

nur hidayah isa said...

selamat hari ibu

Yan said...

alahai syahdu n terharunyer baca entri ell nih...

Glass cook ware said...

Hi happy birthday to u congratulations to u.

Tihara said...

bertuah nya..seronok laa

Glass cook ware said...

atu hari, kami bertiga sampai awal dan lepak di gerai jual jajan luar sekolah. (belum masuk pintu pagar sekolah). Bila loceng dah bunyi, kami bertiga rancang nak ponteng sekolah untuk pertama kali seumur hidup kami bertiga. So, bila budak lain berlari berkejaran nak masuk kelas..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...