Thursday, December 30, 2010

LadyEll buat Giveaway,JOM JOIN!!

STICKY POST
SCROLL KEBAWAH UNTUK ENTRY BARU

AsSalam....
Memandangkan bulan ni adalah bulan istimewa Ell,dengan murah hatinya Ell nak bagi hadiah untuk u'ols.Dengan rasa rendah diri juga,Ell menjemput u'ols untuk ramai2 menyertai giveaway anjuran Ell ni ya.


Caranya:-

1.Buat n3 di blog anda mengenai giveaway ni dengan tajuk :LadyEll buat Giveaway,JOM JOIN!!
dan hantarkan url link anda di ruangan komen post ini.(1 point)

2.Follow blog "Life of ladyEll" (1 point)

3.Tag rakan anda sekurang2nya 2 orang (1 point)

4.Letak gambar banner beserta link giveaway ini di sidebar anda (1 point)

Sekiranya keempat-empat langkah ini berjaya anda ikuti,anda telah mengumpul 4 points dimana lebih besar peluang untuk anda menang.



Syaratnya:-

1.Sesiapa saja yang bergelar blogger dan mempunyai alamat di Malaysia,layak  menyertai.Kalau duduk oversea pun boleh tapi ada alamat Malaysia ya.

2.Tarikh giveaway ini berjalan serta merta mulai sekarang sehingga 30 Disember.

3.Hadiah surprise menanti bakal pemenang.dan hanya seorang yang akan dipilih.Tapi bergantung pada penyertaan,jika ramai penyertaan maka hadiah saguhati akan diadakan.

4.Pemanang akan dipilih random melalui cara "cabutan bertuah".

5.Pemenang akan diumumkan secepat mungkin setelah tamat giveaway ini.Insya'Allah..


Ok,Good Luck!!


UPDATE PESERTA

KLIK SINI


GA ini secara rasminya telah
DITUTUP
terima kasih kepada semua para peserta.


LadyEll buat Giveaway,JOM JOIN!!

Wednesday, December 29, 2010

Diet Programme after 1 month

  Hai alls,
Ingat lg tak posting Ell yg berkobar2 nyer semangat mcm kene bakar pasal diet programme. 
Pastu siap janji nak update kalau dah berjaya kurus..heheh tak de maknanya boleh kurus kalau kejap ikut kejap tidak..Nilah die mcm2 halangan yg x berjaya dilalui,dgn raya korban lagi, kenduri kendara lagi,jamuan itu dan ini,tak kurang jugak menu mak mertua sendiri.Semua tu memerlukan banyak pengorbanan tau..tak sanggup dah nak mengorbankn selera.hahaha
Sebenarnya Ell berjaya lh trim sket.kata org jgn tak berjaya kan..Oh,picture scale yg kengkonon akan menjadi bukti tak pulak Ell capture ya.Tapi, yes ada tapi..untuk tidak mengecewakan, gambar ni boleh kot jadi bukti menunjukkan penurunan sebanyak 5-6kg selama sebulan.Jadiklah...dr tak menjadi.heh.Sebab target asal is 10-12kg dlm masa sebulan...


Picture kanan (kiri u'ols) semasa majlis konvo sekolah tadika Dina pada bulan November (pakai baju kurung sbb tu lebih mnpak berisi).Picture berikutnya taken by Dina beberapa hari lepas dlm bulan Disember.So,mmg tak nmpk banyak berubah,sbb saya main2 ajer tp adalah jugak...heheh.Oh tang muka terpaksa di blur kan sbb saya tak nak publisiti...hahahah 
If u'ols rasa gambar ni kira nmpk ok,kurus
..trima ksih Ell ucapkan.

Harapan nya lepas ni takde dah halangan lagi,bulan depan dah start bz lagi dgn schedule harian utk handle ank2 sekolah n etc.Kalau semangat Ell terus kental,jgn kata 5kg lagi turun..silap2 10 kg terus melidi.ceh! 
(jeles ngan u'ols yg mantain slim,tu motivate utk diri sendiri je..)

                                 Ok dah,full stop!!End session.






                                      
Diet Programme after 1 month

Tuesday, December 28, 2010

Sale Sale Sale!!

Sebelum balik kampung n sebelum makan tengah hari,kakak biras Ell (wife of BIL1) ajak MIL,Ell n hubby pergi menerjah sale kat SACC mall Shah Alam.Sale handbag katanya.Brand BONIA,SEMBONIA & CR .

 We'ols pegi ni hari isnin,time lunch hour plak tu..makoii berduyun2 org serbu.

 U'ols yang rajin buat koleksi tu elok sangatlh kalau laburkan duit kat sini.hehe.Cepat sket!sampai 2 January 2011 je.dan,selagi stok masih ada u'ols berpeluang dpt toiletetry bag dgn percuma with minimum purchase RM299.
Oh ya,Ell perasan bukan handbag n wallet je..pakaian dr jenama yang sama pun ada.Dah katanya nak borong handbang kan,makanya terjah ke side handbag je lah.:P

 Kesian..muka dak Aryan yang dah boringgg..Apa taknya ingatkan 1jam cukuplah pilih memilih tu..rupanya makan 3 jam jugak..hahah dasat tul!!


Inilah hasilnyer...hoho giler rakus ko!!
Oh meh2 Ell ell tunjuk barisan belakang yg belang2 tu MIL punye SEMBONIA (dasat taste mcm org mude) :) harga asalnya lebih kurang RM310 dan ditolak 50% = RM155
Yang tgh tu Ell punya SEMBONIA sling bag (ell mmg suke,boleh isi diaper,susu sebotol n sepasang baju ank.Maklumlah org ada ank kecik nikan..)Ell beli ni mmg keperluan ya..sbb Ell ni takde nye nak beli mende2 gini kalu tak perlu.Lagipun Ell bkn jenis pompuan yg jln2 ngan handbag.
harga nyaRM320 selepas ditolak diskaun =RM160
Haa...yg ni nak citer.Khabornye handbag BONIA (tepi kanan dlm gambor) ni harganya RM1000++sbb materialnya leather n kegoldelan serta ada logo mcm badge royal (boleh caya ke?),lepas tu harga sale RM300++ dan..hari itu sahaja( yg we'ols dtg tu) potong habis diskaun tnggal RM200 aje.Gila ko tak nak beli!!Apalagi kakak biras Ell tu rembat arr kan..jgn kempunan katanya.Kalau salesgirl tu menipu mmg habeslah tertipu..huhu
Tak cukup itu..beli lagi yang 2 depan tu.Brown kakak biras Ell punye n pink MIL punyer..heheh taste tak nak mengalah..harganya tah berapa,malas dah nak kira mengira nih.Tapi untuk 2 tu RM200 jugaklah.Untung bukan Ell yg kopak..yang kiri kanan tu dah sah2 free lah.

Ok u'ols...if ter sesat ke SACC ni,kompom handbag kata mari3...n duit kata pergi3..heheh But if u'ols rasa berbaloi..apa salahnya silakan,sudi2 kan diri...




Sale Sale Sale!!

Monday, December 27, 2010

Al-kisahnya di Shah Alam~


Dah seminggu SIL2 pindah,tapi baru harini sempat Ell buat n3.Ell rasa posting kali ni pun alakadar je lah.Cukup lah sekadar utk mengingatkan apa yang dah berlaku.

Hari Jumaat(17 december 2010)
We'ols gerak dr rumah jam 9.30pg.Tiba shah Alam(rumah BIL1) ngam2 time solat jumaat.Lps solat n mkn we'ols jez relax n meluruskan badan.Sebelah petang mula beralih arah kerumah SIL2 yg hanya berdepan je.MIL tidur situ n Ell ngan hsbn balik semula ke rumah BIL1 sbb anak2 nak stay situ.

Hari Sabtu (18 december 2010)
lps breakfast we'ols plan nak bawak all da kids gi swimming.Macam biasalah..kalau ke Shah Alam tu BIL1 akan bawak swimming di KRTU bukan kertu ya..tp shortform utk Kelab Rekreasi Tentera Udara.BIL1 adalah member kelab tu walaupun dia bkanlah ahli tentera udara.Ok, malas Ell nak membebel panjng..ini ada sekeping gambar di kolam utk kenangan disini..:)
Oh ya,sebelum tu we'ols bawak budak2 ni gi muzium Shah Alam.Jgn kata nak enjoy je kan..amik pengetahuan sket.
 Dapatlah serba sedikit d'ols tahu pasal2 sejarah ni.Walaupun hati dah ada dlm swimming pool.Jangan u'ols tak tahu..dlm baju tu memasing dh pakai baju swimming...baju luar tu cover je.hehe
Paling tidak pun pengetahuan tentang peralatan istana dan org2nya, penduduk Selangor,hidupan hutan di Selangor malah tokoh2 sukan kat Malaysia.

 Ni yg hsbn tertarik sangat.racket badminton kayu.klasik sungguh.:)

Abes tu apa lagi..bedesup arr gi swimming.

Mmg puas d'ols berendam dlm pool tu sbb org tak berapa nak ada..hehe

Sebelah petang-malam:
Lps makan tengah hari we'ols semua berkumpul rumah SIL2 sbb BIL2 yang dari Terengganu singgah sekejap dari seminar di KL.Sembang2 pot pet2..BIL2 gerak balik.
Sebelum maghrib SIL2,MIL Ell n hubby(ank2 terpaksalh tinggal sbb d'ols dh seronok sgt dgn sepupu sepapat kecuali Aariz) gi Sunway pyramid atas ajakan SIL2 sbb dia nak beli some stuff utk dia bawak ke Russia.Senang citer seluar utk ski sbb kat Russia agak mahal.Memandangkan sekarang tgh sale..SIL2 amik peluang la.

 Boleh tahan gak ramai yg masuk kedai ni.Mmg tgh sale..

 sambil memilih2 Ell tangkap 1 gambar..hehe

 Sementara SIL2 nak solat maghrib,we'ols order dulu dinner kat TGIF.We'ols kan musafir,makanya solat we'ols jamak jelah..
Aariz ni pulak skrng makin susah nak handle,jadinya aunty ni terpaksa pegang dia kejap sementara mama menjamu mknn.Boleh kan aunty kan..hehe.untuk kenangan jugak..nnt aunty balik Aariz dah besar.


Sebelum balik rumah meh lah kita bergambar kat pokok krismas dulu...Manusia amboi..punyalah ramai.Sesak jugaklah dibuatnya.

Untuk malam tu,Ell,hubby,Aariz n Aryan pun tidur kat rumah SIL2 utk terakhir kalinya sebelum berangkat pindah.


Hari Ahad (19 december 2010)
Awal2 pagi lagi MIL n hubby dah pergi pasar tani Shah Alam yg kat stadium tu.Ell tak ikut lah sbb Aariz n Aryan masih tido.Kesian pulak kalau nak kejutkan awal2 pagi.tambah pulak hujan tak henti2 sepanjang mlm.Tapi belah siang panas pulak.Tak pelah,tak yah nak kesal sangat sbb kalau pergi pun mmg tak larat nak mengheret budak2 kehulur kehilir sbb pasar tu besar sgt.Sampaikan time zohor pun MIL n hubby tak balik2 rumah lagi.Gamaknya macam org berniaga jugak..pegi awal pagi bukak kedai..pastu balik tengahhari tutup kedai.hehe..

Untuk saat2 terakhir ni semua adik beradik dtg berkumpul utk mengucapkan selamat tinggal.Sambil mengemas2 dan packing barang2 sempat jugak SIL2 ber'skype' dgn hsbn n ank2 nya yg dah ada kat sana(Russia).Oh,mmg sepanjang masa SIL2 on skype dia.Anytime nak berbual,panggil je.Tulah bagusnya teknologi ni kan..yg jauh pun tapi tetap ada depan mata.:)

Sebelah petang -malam:
Disebabkan tak nak berebut2,SIL putuskan utk gerak keluar dr rumah jam 6ptg walaupun flight nya jam 11mlm.


 Bergambar kenangan sblm melangkah keluar rumah.

Sampai di KLIA semua selesaikan solat maghrib n SIL2 uruskan hal2 berkenaan luggages.Pastu we'ols lepak2 berhemah kat McD.

 Sporting pulak incek ronald ni bergambar ngan budak2 ni yer..hehe

 Ucu Sham (wife of BIL3) & Baby Abid.

 Marsha & Aida

Kul 9.45mlm SIL n her son get ready lah utk meniggalkan we'ols.

 Azraei(cntr n wearing jacket) dgn rombongan kwn2 nya ke KLIA

 One last snapshot pls..

 huhu..yes,it's hard to say goodbye...:(
n the moment i saw some1 cry..uwaaa!! (awek Azraei)

Ok sis,see u in facebook n skype soon..

Pastu we'ols balik Shah Alam n ingat nak bedesup ke i-city,tp dh lewat sgtlh..lebih kurang kul 10.30mlm.Mata pun dh ngantuks,badan pun dh letih..cantek sungguh kalau zass terus ke dreamland.:) Apalagi balik rumah BIL1,we'ols terus landing..ngeee


 Bye2..





Al-kisahnya di Shah Alam~

Saturday, December 25, 2010

Yuzhno-Sakhalinsk, Russia


Hi alls..
Since Ell nyer sister in law yang ke-2 (SIL2) dah berpindah ke Russia ni,Ell pun serba sedikit carik info pasal tempat tinggal dia tu.Memandangkan SIL2 takde blog,Ell pun sesaje lah nak share info pasal Yuzhno-Sakhalinsk ni dlm blog sendiri...
 arrow merah Sakhalinsk Island,arrow ungu Japan.

 tempat tinggal SIL2 n her fmly

Ok,dari penerangan SIL2 n her hsbn,Sakhalinsk island ni terletak diutara pulau Jepun.Kalau u'ols tengok peta pun pulau ni sebenarnya lebih dekat dengan Jepun iaitu Hokkaido berbanding Moscow (it is over 6,000 miles east of Moscow n lebih mudah flying melalui Korea).Pada entah tahun berapa(yg pasti slps perang dunia ke2) pulau ni diduduki oleh tentera2 soviet. Part2 sejarah ni u'ols boleh rujuk wikipedia lah ye.Bukan wikileaks tu tau...yg ada org dh jwb tp ada org tu tk jwb2, hish..as if we don't knowlhkan.

Ehem2..anyway,mengikut maklumat yang Ell baca,pulau ni bukanlah tumpuan pelancong2 tapi kegiatan pelaburan antarabangsa(US) sangat memberangsangkan dipulau ini terutama yang berkaitan dengan minyak dan gas.Itulah pun sebabnya SIL2 nye hsbn kene tranfer ke situ.Hsbn nye dah survey cara kehidupan org kat situ.Mostly mkn ikan n tuna jelah.Dan paling best kat situ terdapat banyakkk king crab (ketam bapak besoorrr)yg mcm dlm worlds deadliest catch tu. Binatang2 mana nk hidup sgt sbb kawasan keliling kebanyakannya bukit2, gunung2 dan yg paling banyak adalah salji serta sejuk sepanjang tahun.Suhunya kata SIL2 sekarang lebih kurang -2'c('F).Kalau ada kambing pun..sembelih sendiri n simpan utk stok setahun.Kata SIL2 kat sana cuma ada 2 keluarga melayu je termasuk dia.Means kene share lah kalau sembelih sekor kambing tu..sbb d'ols mungkin tak mkn sangat daging2 ni kot sbb tu tak bnyak sgt dijual..lagipun dikhuatiri ke'halal'annya.:)

Climate data for Yuzhno-Sakhalinsk
Month Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Year
Average high °C (°F) -8
(18)
-7
(19)
-2
(28)
5
(41)
12
(54)
16
(61)
19
(66)
21
(70)
18
(64)
11
(52)
2
(36)
-7
(19)
6.7
(44.1)
Daily mean °C (°F) -13
(9)
-13
(9)
-7.5
(18.5)
0.5
(32.9)
6.5
(43.7)
11.5
(52.7)
15
(59)
16.5
(61.7)
12.5
(54.5)
5.5
(41.9)
-2.5
(27.5)
-11.5
(11.3)
1.8
(35.2)
Average low °C (°F) -18
(-0)
-19
(-2)
-13
(9)
-4
(25)
1
(34)
7
(45)
11
(52)
12
(54)
7
(45)
0
(32)
-7
(19)
-17
(1)
-3.2
(26.2)
Precipitation mm (inches) 48.3
(1.902)
44.0
(1.732)
42.0
(1.654)
57.5
(2.264)
69.5
(2.736)
54.3
(2.138)
87.1
(3.429)
105.0
(4.134)
106.5
(4.193)
98.0
(3.858)
81.3
(3.201)
63.4
(2.496)
856.9
(33.736)
Sunshine hours 133.9 142.3 186.0 194.4 200.9 208.3 171.1 156.2 187.2 163.7 115.2 100.8 1,960

Oh ya,cakap pasal suhu ni..sepanjang tahun tu paling tinggi pun dlm bulan July dan August is 19-21'c.Hoho..mmg sejuk giler arr kan.Tambah pulak sekarang negetive ko..mmg lh mengokol.Bagi yg suka enjoy tu..ini bukanlh tempatnya kot..pulau ni damai,tenang,n ada sedikit sunyi lh.(dr yg difahamkan)

Pastu kan..disebabkan faktor2 persekitaran dn pemakanan..SIL2 Challange utk slim.hehe c u in 3 years katanya..Plus,sebelah rumah die ada gym katanya...Wah,,dasat2 ni mmg rasa trcabar neyh..hehe



Yuzhno-Sakhalinsk, Russia

Thursday, December 23, 2010

Saya dah balik!!

Makoiii..lamanya tak update..mcm gi bercuti ke obersi jer...heh! Sebenarnya hari isnin Ell ada kat rumah dah..tapi bila on pc,bukak internet,connection pulak problem.hsbn gi TM report pastu ok dah..tp masa pulak tak menyempat nk update story mori.Untuk harini Ell cuba update alakadar je lah eh.Esok lusa tak tau sempat ke tak,sbb SIL1 yg dr Jakarta tu balik kampung.Mesti nak spend time ngan die kan..takkan lah nak mengadap pc pulak kan...

Ok lah u'ols Ell sebenarnya bukan gi bercuti pun..cuma ke Shah Alam je sbb SIL2 nak pindah ke Russia pada 19hb haritu..Makanya MIL tak nak lepaskan peluang utk kali terakhir sblm anaknya berangkat utk bermesra2 dan bermanja2 gitu..hehe

Tiba di Shah Alam tak de apa2 aktiviti yg luarbiasa ,just relax,mkn2 sembang2 n etc.Owh ya berdepan ngan rumah SIL2 tu rumah BIL1,mean 2 beradik tu duduk satu taman je.Ell suami isteri stay kat rumah BIL1 sbb his dotter sebaya dgn Marsha (me dotter),so boleh lah d'ols main sesama kan..MIL mesti lah bermalam di rumah anknya yg bakal meninggalkan Malaysia.but hari kedua sebelum SIL2 terbang,Ell suami isteri tido gaklah kat rumah SIL2 supaya dpt lebih masa bersama2.

 Aida,Aisya & Marsha (gambar sbg hiasan takde kene mengene ngan ini n3)

kat rumah SIL2 sempat beberapa kali we'ols ber'skype' dgn SIL2 hsbn n kids yang dah beberapa bulan awal berpindah ke Russia.Untuk makluman SIL2 terpaksa menunggu her son tamat  menduduki SPM pada bulan Nov lps.Bila dah settle,19hb tulah tarikhnya SIL2 n her son menyusul ke Russia.Owh,jgn tak tahu...lesen memandu pun sempat jugak her son ambik test.Dan,hari yg nak berangkat tu dia dapat dah lesen L.

Kalau sempat nanti Ell update story lagi eh.Now Ell kene settle kan mengemas rumah yang agak mcm kapal karam.Maklumlah cuaca yg redup gini basuh baju pun segan die nak kering.bila kering menimbun pulak nak melipat.So,tata for now u'olss....






Saya dah balik!!

Friday, December 17, 2010

Hadiahnya ialah~

Assalamualaikum...
Untuk beberapa hari yang akan datang Ell tak de kat rumah,so kan mengalami sedikit kesukaran untuk mengupdate blog mahupun update nama2 peserta GA.Harap maklum ya,mungkin sehingga 20 december.Apa2 yang akan diupdate mungkn selepas 20 hb.

Ok hari ni dah tak surprise lagi lah sebab Ell nak reveal hadiah untuk pemenang GA.

So,inilah hadiah nya berupa barang perhiasan rumah,terutama dinding rumah u'ols..heheh
 
 Kedua2 barang ini akan jadi salah seorang 2 orang yang join GA Ell.

 Mengikut nilai,penyangkut kunci ini adalah hadiah pertama akan Ell poskan kepada pemenang pertama yang bertuah.

 Jam dinding kayu adalah yang kedua untuk pemenang kedua yang bertuah yang berjaya dicabut namanya.Bukan cabut nyawa ya..hehe

Ok,dah tau apa hadiahnya,Walaupun tak seberapa,Ell harap u'ols akan suka dan terima seikhlas nya seperti mana Ell ikhlas beri pada u'ols nanti ya.Terima kasih...♥
Hadiahnya ialah~

Wednesday, December 15, 2010

Balang Itu~

Hello...



Ok,nama2 u'ols yang dah joined GA anjuran "LADYELL" tu dah dimasukkan kan kedalam balang ni sebagai pemanis dan penyedap GA.Nanti bila time nak cabut undi tu,baru digaul2 sebati untuk mendapatkan pemenang utama (dan kedua) sebagai penyeri dan penyedap yang berjaya merangkul hadiah yang agak bernilai (sebab ada harga).


Oh,disebabkan printer Ell tu dah kehabisan ink,makanya dengan kasih sayang Ell menulis nama u'ols handmade je.Gigih tak gigih u'ols..bukan senang rupanya nak anjurkan Cnts atau GA ni ekk.Pastu yang memandai pulak dengan baik hatinya bagi 4 points kat tetiap nama.Heheh hambik....3 copy lagi kene tulis nama.Kalaulah ada robot..boleh disuruh je.Ini tidak,dah terkulai2 tangan ni dek kerana menulis beratus2 nama.Sib baik teringat time ni.Kalau dah tamat GA baru nak menulis..mau fengsan lah.

Apa2 pun banyak2 terima kasih kat u'ols yang sudi join dan akan join GA ni ya.
 
 
Balang Itu~

Friday, December 10, 2010

Rasanya luar biasa,tapi sedap!!

Assalamualaikum...

U'ols ada terfikir kelain ke...haip..tk elok tu ya.Ni nak citer pasal mkn je.Pasal kuih ni haa..yg u'ols pun tak boleh terfikirkan rasa daun limau purut pada kuih.Orang Indonesia ni mknnn dia mmg lain mcm sket tradisonalnye...tapi sedap tau.U'ols sila setuju jugak yer...


Kuih ni namanya bika ambon.Bika tu ell dpt agak2 bingka kot..tp kalau ambon tu betul2 takde idea apakah die.Katanya kuih bika ni terkenal jugaklah lebih2 lagi di Medan,Indonesia.Atau hanya di Medan je yg ada ..tak Ell pastikan.


Ni pun MIL beli di domestic airport,Medan.

MIL kata ada 2 kaler, kuning dan hijau.Yg ini dah sah2 u'ols nmpk kaler hijau kan..sahabat2 Ell tak ada yg rabun warna kan.Yang rasa kuning pun sedap kata my MIL.Yang hijau ada jugak perisa pandan..tp yg ini rasanya mcm daun limau purut sket.tapi Enak banget dehh!!! Sejujurnya sekali rasa terus terpikat menyentap jiwa..Dan,bukan tanpa sedar..tp dgn kesedaran Ell yg paling banyak mkn....heheh.




Rupa dia mengingatkan Ell mcm kek gula hangus,berlubang2 mcm honeycomb.

If u'ols ada ke Medan,Indonesia jgn lupa belikan kuih ni sbg ole2 utk kwn2.katanya kalau lebih 4 hari rasanya mungkin keras sket.tapi rasanya masih asli sedap...:)


 
Rasanya luar biasa,tapi sedap!!

Thursday, December 09, 2010

Dnialicious Giveaway

 
Penganjur yang sweet:

Link Contest:DISINI

Hadiahnyaaaaaaaa..
 
1st prize
CHOCOLATE in box of 24pcs(Worth RM30+postage RM10 = RM40)!!

2nd prize
CHOCOLATE in box of 12pcs(Worth RM15+postage RM 10 = RM 25)!!

3rd prize
CHOCOLATE in box of 9pcs(Worth RM10+postage RM 10 = RM 20)!!

Yg paling best, korang boleh tulis ape yg korang nak atas tu. mana tau boleh bg kat somebody special.

Yang lagi menarik!!
Every contestant akan dpt 10% discount untuk 1 kali pembelian mana2 choc dari dnialicious (kecuali yg sudah ada discount atau dalam promotion)..
So everybody is the winner! ^_^

[ 3 lucky winner, 1st prize untuk entry yg paling menarik!! ] 

**Terbuka untuk everyone seluruh Malaysia sbb chocolate ni boleh dipos!! =)
**Share giveaway ni ngan kwn2 u olz. sng je just tkn button share Facebook kat bawah post ni..mudah dan pantas =)

Sng je nk join..

1. Just jadi FOLLOWER blog Dnialicious.


2. Buat 1 POST yang menarik pasal giveaway ni ngan gmbr kt atas ni
3. LINK kan blog ni kat blog korang.
                              4. COMMENT kat post ni n bg link post korang tu ^_^



Nampak sedap coklat ni..gud luck utk saya...



Dnialicious Giveaway

CahayaMyLife Giveaway

banner giveaway
Blog Refferel: ANIN
Link Contest : DISINI

Jom tinjau syarat2nye:-
  1. Rakyat Malaysia dan berada di negara Malaysia. [Giveaway akan datang insyaAllah terbuka untuk semua :-D].
  2. Follow blog cahayamylife.
  3. Copy banner giveaway yang ada di sidebar blog ni dan letakkan di sidebar korang. [Mudah orang lain nak join]
  4. Buat entry pasal giveaway ni je. Tak payah berjela sebab pemenang random je.
  5. Tulis blog referral korang dalam entri.[Sebagai langkah menaikkan trafik kawan-kawan yang dah join]
  6. Selepas siap, sila tinggalkan link entry anda di bahagian komen bawah yer. Kalau kotak komen bermasalah, sila beritahu dengan klik di bahagian 'Klik untuk pertanyaan' di atas ye. Pemberitahuan melalui Kotak Sembang tidak dilayan.
Hadiahnya cuma Handmade chocolate yang mana confirm Halal.
Pemenang hanya Dua orang yang bertuah.
Updated!=Alhamdulillah, coklat untuk pemenang dah siap di'order'.Tinggal tunggu siapa pemenang je la. :-D

Jadi All The Best kepada yang menyertai. Syukran.

RM20 semenanjung Malaysia
RM24 Sabah/ Sarawak
CahayaMyLife Giveaway

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!


Telah ditag oleh SHIELA
Link Contest DISINI

Syarat-syaratnya:
1. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog, warganegara dan mempunyai alamat di Malaysia.

2. Buat entry di blog korang mengenai giveaway ni dengan tajuk: Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay! 

3. Jadi follower blog "Mama Kembar 3" DAN "Itsy Bitsy Secrets".

4. Copy & letak gambar banner giveaway ni di entry dan sidebar blog korang beserta link nya.

5. Tag sekurang-kurangnya 3 orang untuk join giveaway ni & maklumkan pada diorang yer.

6. Tinggalkan url link entry and ID follower korang di ruangan komen post ini.

7. Hadiah berupa barangan Victoria's Secret & Telekung Travel ditaja oleh Itsy Bitsy Secrets ~ WAJIB sebut tentang hadiah ni dalam entry korang yer.

8.  Tarikh tutup: 6 Januari 2011

Dan inilah hadiah-hadiahnya:


Hadiah Pertama:
Pure Seduction Midnight Body Lotion + Body Mist + Telekung Travel


Hadiah Kedua:
Island Waters Body Mist + Telekung Travel

  Hadiah Ketiga: Telekung Travel


Tag Kepada





Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

Contest: Ada apa dalam tuh


Kene tag oleh dak Aki

Syarat-syaratnya:

  1. Kena jadi follower blog ini.. (normal lar utk semua GA kan)..kang tak follow macam mana nak tau result.. :)
  2. Tajuk GA adalah "Contest: Ada apa dalam tuh"
  3. Lekatkan banner ni dekat entry and sidebar korang.. (normal jugak)
  4. Then korang buat lar entry meneka apa yang ada dalam bekas tuh.. (ehhh..jawapan dalam banner tuh sebagai contoh..korang nak pilih benda lain pon boleh..)
  5. Tag 3 orang blogger yang lain dan....
  6. Pastikan mereka tahu.. :)
  7. Last but not least.. korang rasa apa yang perlu ditambah and dikurangkan dalam blog nie... (wahhhh..mengambil kesempatan untuk membuat bancian...kih kih kih)
  8. Jangan lupa link kan dekat komen entry nie yer...
Tarikh tutup contest adalah pada
12 December 2010 tepat jam 11.59 pm
 
Jawapannya:Garam
Pastu blog cik Bambam dah cun dah tu..tak de kurang lebihnya.Molek dah.Cuma dari kaler blog Cik Bambam,mesti cik Bambam ni notty sket.hahaha
Tak pe,notty sket2 boleh je asal tak keterlaluan.
*oren=hyperactive
 
 
Tag:
 
Contest: Ada apa dalam tuh

Wednesday, December 08, 2010

Jakarta!!!

Yey!! tempat kosong bakal di isi!!Eh tp sblm tu,Ell nk ucap selamat tahun baru Maal Hijrah utk semua.Semoga buku amalan baru nnt penuh dgn kebaikan ya.Yang lama dah tutup dn harap2 Allah SWT terima amalan2 kita yg lepas.

Ok,hari ini sejak semalam Ell happy banget deh.Yuhhu!!! MIL (mother in law) baru balik dr Medan perang,Indonesia.sebelum tu MIL ngan mak Ell ke Jakarta n Bandung.Balik tak sampai seminggu MIL dah pergi pulak ke Medan.Untung jadik MIL Ell ni.Asyik berjalan ke kesana kemari.Kalau tak ank2 yg bawak,ank2 sedara yg offer.Ish,jelesnye..Sebab tulh Ell kat rumah ni jadik 'penunggu'....tengok2 pokok bunga,ayam,kucing,arnab tp yg penting bunga tu bkn setakat tengok je..mestilh kene jiruskan tiap2 hari.Tp yg menantu sorang ni sebenarnya level kerajinan tu ada pasang surut jugak.:) Ok, tak pe..janji pokok tak mati.

Eh,sebenarnya bukan tu nk citer..kat previous n3 kengkononnya Ell ada buat wishlist.refer SINI.Wish yg ada isi tempat kosong tu bakal diisi lh kononnya jugak.Heheh.Bila hsbn Ell belek membelek gambar2 liburan bonda2 kami kat Jakarta n Bandung tu,hsbn terus decide 'nnt kita gi jugak eh'.tengok awal tahun depan.Huhu berbunga2 hati meruntun kalbu.Tambah pulak SIL yg duduk kat Jakarta tu tahun depan nak balik semula ke Malaysia,kalau tak..melepaslah we'ols nak merasa ke'best'an time SIL ada kat sana.Lagipun kalau ada sedara mara yg ke sana,SIL selalu dgn sukarelanya jadik 'tour guide'.Barulah kita tak kene 'goreng' ngan org2 Indon kan...

Meh2 Ell nak share dlm blog ni gambar2 yg memikat hati we'ols..

Semestinya rumah banglo 3 tingkat ni.Rumah ni terletak di kawasan perumahan elite.Kat Jakarta kalau sebut Pondok Indah semua org tahu kwsn perumahan elite.even artis dan tokoh2 pun kebanyakan nya disitu.Untunglah SIL ni dpt duduk kat situ.

 Swimming pool.Anak2 mesti suka kalau berendam lama2 dlm pool ni.Ni pun faktor hati dah ke'Jakarta'.ank2 lh yg memujuk merayu...:)


Ini bonda2ku berposing dlm dan luar rumah.Kenagan katanya..:)

Ini d'ols melawat rumah2 daerah.Kalau kat malaysia ni mcm rumah mini Melaka lh gitu katanya.Oh ya,lupa nk bgtau..yg lg sorang barbaju putih tu ank sedare MIl n suaminya.Dia pun join sekali dlm trip ni.

View yg menarik kalau naik cabel car.Oh u'ols jgn terpedaya dgn binatang 2 ekor yg memakai costume tu.Tak alih2 dtg dekat2 org sekali masuk gambar.Pastu ingat dia blah gitu je..selagi tak bg duit,selagi tu dia menadah tgn ikut kemana aje.Dan lps tu,kalau ada lg binatang yg mcm tu,cepat2 ckp 'tak nak' sambil buat sign tgn .

Termasuk binatang ini.Pandai die buat show...(ketuk2 alat musik) tp bkn free.

heheh..SIL1 ni mmg pantang jumpa mic...kene pujuk rayu habis cair...Tp katanya mula2 kene jual mahal sket.Owh,SIL ni mmg easy going n sporting.Even dia nak carik menatu pun tk kisah siapa org nya asalkan boleh ngam ngan fmly dia n boleh dibawak ketepi ketengah.(heheh siap iklan lagik)
Ok,u'ols nmpk rumah tinggi tu...u'ols agak d'ols naik ke..eii,jgn tertipu..nk pijak tangga pun d'ols seriau...(katanya)


    Ini gambar kat gunung berapi Tangkuban Parahu,Bandung.Kat sini ramai org berdagang kecil2an.Even u'ols tk nk beli pun..d'ols asek lh mengejar aje.Tp kata MIL dia beli sket buah strawberry yg rasanya mcm dijeruk,tp manis.MIL punya citer...buat we'ols ni melelh air liur.Dah tu nape tk beli bnyk ye tak.Abes,dh kata MIL nk merasa je...tk tau pulak rasanya sedap syorrrga.:)kalau dh balik rumah baru rasa..tkkn nk gi Bandung semula katanya? 

Yg ni d'ols mkn mknn dlm buluh.Buluh bkn bangsa kecik2 punye..ni buluh besor kaki gajah katanya..hahaha.Sempat pulak d'ols pegi dapur tengok cara penyediaan die.Ala2 rancangan jln2 carik mkn versi Indon.haha
Ok,kata d'ols dlm buluh ni semua diisi ikan  pastu dimasukkn dlm buluh bersama rempah2/bumbu dan dibakar selama 3 jam tiap2 satu.Dlm satu2 masa beratus2 buluh yg berisi ikan tu dibakar.Kalau ada order,barulh diangkat,dicelup dlm air berisi baldi dan kemudian dibelah.Aduih...mesti sedap.Ni yg tak bertos air liur nih.


Aduhai...best ekk d'ols jln2,shopping moping,mkn2.Diri sendiri belum sampai lg.Gambar ni sbg motivasi lh konon nk menjejakkn kaki.heheh.Ni d'ols pergi seminggu,kata along (SIL1) kalau lama lg dia boleh bawak gi spa pulak.Maklumlah..dh penat berjln n shopping bagai kan...Spa jgn cakaplah...da whole massage n akan di pampered mcm tuan puteri harganya cuma RM100-RM150(anggaran) Tp kene amik masa 1 hari lah...

Lg satu,kalau dr Indonesia ni..tk dinafikan sulam2an mmg yg terbaik,halus hasilnya..tp dgn harga murah.Kat Malaysia mana ade sepasang kain sulam utk kebaya n kurung harga rm50-70.Kalau ada pun cincai punye.

Banyak lg gambar..tp kang u'ols kata apa hal pulak Ell menayang gambar lebih2 kan..bkn sendiri yg pergi.Dah Ell kata ni mcm semangat je...rasa mcm nk pergi hujung bulan ni pulak..tp ank2 dh nk naik sekolah.:)











Jakarta!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...